Ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród

Post »

Sylwio miłej soboty ,wypoczywaj wśród wiosennego kwiecia :wit
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

Co do ciebie nie zajrzę to piękniej i bardziej kolorowo :D tulipanki cudne a migdałek super :D u mnie jakoś się nie utrzymał :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Sylwunia miłej i ;:3 niedzieli życzę :wit
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwuś co tam u Ciebie jaka pogoda? U nas brzydko pada deszcz... siedze w Nowym Targu u teściów... :roll:
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwia, czyżby u Ciebie ładna pogoda była? Zniknęłaś nam zupełnie na weekend :) U mnie tak jak u Josephinki, pada od wczoraj, zimno okropnie (10 stopni), oby tylko nie było tak aż do zimnej zośki. Miłej niedzieli :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Sylwuś pięknie kwitnie Ci migdałek mój mi juz niestety przekwitł ale słabo coś tego roku kwitł,Przyciełam go troszki.Zobaczymy na następny rok jak zakwitnie :) a Tulipany masz wspaniałe!!!
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witajcie :wit
Weekend o dziwo ładny. Wczoraj udało nam się wysypać kora najnowszą rabatkę. A przy tym opaliłam się niezbyt ładnie. Nawet nie spodziewałam się że aż tak mnie słoneczko weźmie.
A dzisiaj to odpoczynek a jutro już do pracy.
Pogoda wczoraj i dzisiaj ładna bez deszczyku. W nocy popadało.
Renatko reniuniek mam takie wrażenie że w tym roku migdałek bardzo szybko przekwitł. a ślimaczki i mi się zdarza uśmiercić ale nie celowo. Najgorzej jak po deszczu wychodzą i trzeba uważać jak sie idze.
Martusiu dziękuję i wzajemnie. Mało mam ślimaków a ten mi się spodobał i pozostał w ogrodzie. Ciekawe gdzie sie teraz podziewa? Migdałak poprzedniej zimy okryłam kapturem z agrowłukniny i na wiosnę nie wyglądał atrakcyjnie ,więc tej zimy postanowiłam nie okrywać i jest o wiele w lepszym stanie. Pamiętam ze jak pierwszy raz posadziłam to bałam sie czy mi zimą nie zmarźnie ale przetrwał.
Madziu kupiłam 6 pelargoni, 5 petuni, aksamitki, begonie i kwiatki których nazw nie pamiętam. Już są posadzone ale zdjęcia nie zrobione. Jak tylko będzie chwilka to wstawię:)
Nie wiem jak u Was ale u mnie ceny kwiatów są następujące: pelargonie 5-5,50 a królewskie chyba tak sie nazywają od 12 zł, begonie 2-2,50, aksamitki-1-2 zł i to na ryneczku.
Joasiu w tym roku zaszalał i pięnie mi zakwitł. Teraz już przekwitł i trzeba troszeczkę skrócić łodyżki. U Renatki- reniunka są zdjecia białego migdała, polecam. Zdrowiej nam szybciutko.
MagdalenaKCh witam w moim watku. Cieszę sie że podoba się Tobie u mnie. Zapraszam częściej
Romku czyli ładnie pachną kwiaty brzoskwini, czyli kolejny powód by posadzić w ogrodzie. A migdałka zawsze możesz kupić drugiego.
Jadziu Jakuch zauważyłam ze w tym roku mało ślimaków jest i mało lata pszczół. Przynajmniej u mnie. Tymi pierwszymi się nie martwię ale brak drugich już tak.
w sobotę zauważyłam na jaśminie pierwsze mszyce i jutro trzeba pryskać.
Jadziu e- babcia dziękujmy i wzajemnie
Gosiu zapraszam częściej. tulipamy już pomalutku przekwitają a migdałek bardzo szybko przekwitł. Kwitnienie popadło w upały i może dlatego. Nawet forma krzaczasta sie nie utrzymała?
Josephinko dużo pracy a odpoczynku mało. W sobotę już wyrywałam ziele z nowej rabatki, którą przedstawiłam wcześniej. Deszczyk tylko w nocy padał i wszystko po nim ruszyło do góry. Sałata, rzodkiewka, bazylia poschodziły, ziemia gdzie jest posadzona fasola zaczyna pękać, maciejka wschodzi. jednym słowem deszczyk się przydał.
Milenko na ten weekend nie mam co narzekać. Zniknełam ale już jestem :)
Renatko reniusia 20 jeszcze dwa ostatnie mi zakwitły ale zdjęc nie zrobiłam. Migdałek juz przekwita i też czeka go cięcie. Myślę ze za rok będziemy u Ciebie podziwiać pięknego migdałka.

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłęgo wieczoru.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na początek spróbuj je zmywać wodą ze spryskiwacza z szarym mydłem czy mydłem ogrodniczym .Ocet z wodą też skutkuje dobrze na mszyce nie bierz zaraz chemii do ręki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwuś :wit no to sporo kwiatków kupiłaś. Czekam na foto :) Dobrze że znalazłaś chwilę na odpoczynek. Nie można cały czas pracować :)
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Zobaczymy Sylwuś jak mi zakwitnie za rok :roll: co to z tego migdałka będzie ...
A jak pogoda u Ciebie?
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Sylwio pięknie już masz w ogrodzie i zakupy kwiatów też bardzo udane.Teraz możesz sobie usiąść i podziwiać swoją pracę.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Sylwia czy ty znowu dzisiaj szalejesz w ogródku?
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Witaj Sylwuniu ;:7 . Piękne tulipanki i cudny migdałek ;:167 . Szkoda, że tak krótko kwitną. Pozdrawiam :D .
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

No i Sylwia nam gdzieś znikła ;:306
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Sylwiu :wit
Gdzie się podziewasz? Co słychać w ogrodzie?
;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”