Patrycjo tak, te akurat były z mięsem, robiłam też ruskie
Kasiu wcześniej z podlewaniem było ok... Ale już wiem o co chodzi - od ostatniego podlewania niemal non stop leje i jest bardziej pochmurno, a że ja dużo wietrzę, powietrze w pokoju jest bardziej wilgotne

Zagadka rozwiązana

Porobiłam storczykom dodatkowe dziury w doniczkach, nowe podłoże już zamówione w OS, bo widzę, że nie tylko ten jeden miał coś nie tak z korzeniami, teraz tylko czekać
Henryku kasztany spisały się i zakwitły na matury

Mam z okna widok na jeden taki kwitnący, pięknie to wygląda
Sayona trudno powiedzieć, trzeba maturzystów spytać
Justynko dziękuję
Paulinko robaków nie było, ale nie było też co wybierać

To wyglądało jak zwykła ziemia, tylko znacznie bardziej pulchna, gdzieniegdzie kawałek kory

Za to świetnie się nada do mieszanek ziemi do innych kwiatów, np. do obniżania pH, bo zwykłą ziemię mam taką o dość wysokim pH
Izo denrobium raczej chętnie tworzy keiki - trochę bym się martwiła, gdyby pseudobulwy przy tym nie rosły, bo to by znaczyło, że coś jest nie tak i roślina za wszelką cenę chce ocalić swoje geny

Ale rosną, dzisiaj odkryłam kolejną
Ago miałam nadzieję, że trafię choćby na takie z którego powybieram co lepsze... Nadzieja zdechła

Oby storczyki przeżyły, mam nadzieję że zrobienie dziur w doniczkach na razie wystarczy
Arku dziękuję

Dla mnie stan storczyków niestety jest przygnębiający, bo nie wiem, czy zdołam im pomóc

Nie mam ochoty stracić 3 roślin które bardzo lubię, ale nie bardzo mogę jeszcze coś zrobić...
Bazylio dziękuję