Kasiu
Trochę oryginalnych roślinek kupiłam w zeszłym roku, w tym są większe i kwitnienie bujniejsze
A host i żurawek trochę się nazbierało.
Tak Kasiu, masz rację, wszystko do podziału...dlatego kupowałyśmy każda inny rodzaj.
Będziemy się wymieniały
Tereniu pytałam o hosty, bo korci mnie kupić kolejne egzemplarze, ale cienistego miejsca już u mnie brak
Co prawda czytałam o odmianach tolerujących słońce, ale takich rosnących cały dzień w pewnie brak.
Zazdroszczę ci, że możecie z Monią robić wspólne zakupy, a potem wymieniać się roślinami.
Ja niestety muszę wszystko sama, a to odbija się na kieszeni
Iwonko, hosty rosną u mnie od początku w pełnym słońcu i te odmiany które mam dały radę.....niestety nie mam cienia.
Jak podrosną muszę dać je do identyfikacji...mam pewne typy ale lepiej zapytać o zdanie osób które się na tym znają.
Muszę to zrobić też z tymi które kupiłam w zeszłym roku...moja wina...zeszły mi napisy po zimie
Kupiłam znaczniki do roślin i już nie powinno być pomyłek. A ta wymiana roślin to faktycznie fajna sprawa.
Moniś, no piszę i notuję ale i ja zaczynam się gubić....znalazłam na jednej z rabat puste miejsce po czymś co nie przetrwało zimy i niestety nie wiem co
Muszę poczekać aż wszystko zakwitnie i będę sprawdzać z listą
Iwonko, nie choruj kochana, zobaczę czy to można dzielić...pewnie tak...to dostaniesz kawałeczek
Lucynko
W tym roku naprawdę zaczyna podobać mi się na działce, nigdy nie miałam tyle kwiatów
Monia wiadomość z ostatniej chwili mamcia zgubiła notatki i dostaniesz tylko to,co Tereni nie będzie sie podobać znaczy nic
Teresko roślinki pod elektrycznym pastuchem trzymaj,bo Monia nadciąga