Mam rzodkiewkę żółtą Helios i niczym nie różni się smakiem od biało-czerwonej krakowianki. Czy Twoja kolorowa ma jakiś "inny" smak?Marcystel pisze:Niedzielne śniadanie z rzodkiewką i kozulową sałatą - mmmmniam...
Przygotowanie wł. rozsady przez początkujących ogrodników cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- edysqa
- 200p
- Od: 18 lut 2013, o 21:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Przygotowanie wł. rozsady przez początkujących ogrodników
A podpowiedzcie mi bo się nie znam co może mi obgryzać młode listki rzodkiewek, buraków. Takie małe wygryzione dziurki w nich są. W kapuście też tylko większe więc pewnie coś innego.
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Mi rzodkiewkę pchełki obgryzaly, teraz do szczawiu się dobraly.
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.2
[quote="ostatnia szansa"][quote="Marcystel"]Niedzielne śniadanie z rzodkiewką i kozulową sałatą - mmmmniam :
Witaj Ostatnia szanso
Nie, różnią się tylko kolorem. Gdyby zamknąć oczy i jeść na chybił-trafił, nie dałoby się rozpoznać, która jest która.
Ale ładnie wyglądają w sałatkach, czy w twarożku.
Witaj Ostatnia szanso

Nie, różnią się tylko kolorem. Gdyby zamknąć oczy i jeść na chybił-trafił, nie dałoby się rozpoznać, która jest która.

Ale ładnie wyglądają w sałatkach, czy w twarożku.

Udanych plonów życzy Marcel. 

Brukselka - Dlaczego rośnie w górę? / Ogórki - Kiedy do grun
Witam, wysiałem Brukselkę i sałatę na pojemniki, Lecz warzywa zamiast się rozrastać rosły w górę, potem zwiędły. Odratowałem może 1/30 z wysiewek... Może ktoś mnie poinformować gdzie zrobiłem błąd? Drugie pytanie brzmi: jak powinna wyglądać sadzonka ogórka, gotowa do wysadzenia w grunt? Pozdrawiam

Re: Brukselka - Dlaczego rośnie w górę? / Ogórki - Kiedy do grun
Konserwowe mniej więcej na takim etapie

Sałatkowe do prowadzenia pionowo w fazie późniejszej, kiedy ukazuje się zalążek II liścia. Wysadzenie w późniejszej fazie może w dni upalne powodować więdnięcie liści. Korzenie są ściśnięte w małej objętości podłoża i nie nadążają pobierać wodę z gleby, która wyparuje z liści.

Sałatkowe do prowadzenia pionowo w fazie późniejszej, kiedy ukazuje się zalążek II liścia. Wysadzenie w późniejszej fazie może w dni upalne powodować więdnięcie liści. Korzenie są ściśnięte w małej objętości podłoża i nie nadążają pobierać wodę z gleby, która wyparuje z liści.
- santana51
- 500p
- Od: 13 maja 2012, o 18:01
Na 3 sadzonki pomidora Stupice dwie sadzonki wyglądają bardzo źle, sądzę że są już nie do odratowania, ale nurtuje mnie pytanie co im jest , nadmienię że trzecia wygląda dobrze inne pomidory też, ziemia była ta sama.

proszę o jakąś diagnozę

proszę o jakąś diagnozę
- Pozdrawiam Jurek
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Jeszcze ze mnie amator i moge dostac po głowie od forumowicz, że się udzielam, ale jakbym u siebie taką sadzonkę miała, to bym uznała, że "głoduje" i delikatnie bym nawiozła.
- santana51
- 500p
Były nawiezione jak i inne a różnica kolosalna
- Pozdrawiam Jurek
Dziunia
Co Ty ze mnie robisz jakiegoś Belfegora ?

Co Ty ze mnie robisz jakiegoś Belfegora ?

- santana51
- 500p
No tak, ordynator się pojawił a diagnozy nie postawił. 

- Pozdrawiam Jurek
Jurek
To pewno wina tych plam na słońcu.
Przecież gdyby wsadził pomidora do jałowego torfu to wyglądałby lepiej. Słowo honoru
Zrób no sobie Ty rachunek sumienia ,bo jak się czyta to forum, to już naprawdę brakuje wyobraźni , co człowiek może wyczyniać z rozsadą pomidorów
I daję głowę, że wiele szczegółów jest często ukrywana.
Wyjmij no Ty jedną z tych roślin z ziemi i obejrzyj korzenie i nam też daj pooglądać. Jak trzeba to nawet opłukaj ze ziemi, by je było widać dokładnie.
To pewno wina tych plam na słońcu.

Przecież gdyby wsadził pomidora do jałowego torfu to wyglądałby lepiej. Słowo honoru

Zrób no sobie Ty rachunek sumienia ,bo jak się czyta to forum, to już naprawdę brakuje wyobraźni , co człowiek może wyczyniać z rozsadą pomidorów

I daję głowę, że wiele szczegółów jest często ukrywana.
Wyjmij no Ty jedną z tych roślin z ziemi i obejrzyj korzenie i nam też daj pooglądać. Jak trzeba to nawet opłukaj ze ziemi, by je było widać dokładnie.
Bo tu potrzebny coroner a nie ordynatorsantana51 pisze:No tak, ordynator się pojawił a diagnozy nie postawił.![]()

- santana51
- 500p
A co tu kombinować pozostałe wyglądają tak:

W jednakowym czasie pikowane, zasilone również w tym samym czasie tym samym fruktusem uniwersalnym .
-- 16 maja 2013, o 08:34 --

W jednakowym czasie pikowane, zasilone również w tym samym czasie tym samym fruktusem uniwersalnym .
-- 16 maja 2013, o 08:34 --
Moje zdanie jest podobne ale mimo wszystko chciał bym akt zgonu, na co pacjent zszedł.forumowicz pisze:Bo tu potrzebny coroner a nie ordynatorsantana51 pisze:No tak, ordynator się pojawił a diagnozy nie postawił.![]()
- Pozdrawiam Jurek
Więc nie ordynatorDo obowiązków miejskiego koronera pracującego na zlecenie władz miasta w Polsce należy: stwierdzenie zgonu, ocena przyczyn śmierci (naturalne lub o podłożu kryminalnym), wystawienie odpowiednich dokumentów[9] oraz prowadzenie ewidencji[10