Ogród 100 róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż

Post »

Aniu gratuluję pierwszych pączków ;:138
Szkoda,gdyby padła na amen Agnes i Sourire ;:124 Jeszcze nie wykopuj,może się obudzą :uszy
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aniu, dzięki ;:196
Nie będę wykopywać. Może w końcu zaskoczą ... :?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Na Vesalius czekam ;:oj Cudo jak zakwitnie ;:65
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,
na Agnes S. spróbuj jeszcze zastosować Asahi SL - biostymulator wzrostu i plonowania roślin do oprysku oraz preparat (nawóz) w płynie Biohumus i w nierozcieńczonej postaci podlewać pod krzaczek.
Może się jeszcze podniesie biedulka ...
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, ja też czekam na niego z niecierpliwością ;:65 . Mam nadzieję, że będzie przynajmniej tak cudny jak na zdjęciach w necie :D
Monika, próbowałam już stymulator wzrostu. Spróbuję też jutro/dzisiaj z Biohumusem. Dziękuję :)

Po ulewnych deszczach wszystko ruszyło z kopyta. Cudne są te świeże liście róż. Wszystkie ubiegłoroczne i starsze róże przezimowały bez szwanku. Angielki i inne krzaczaste przycięłam jednak do połowy, aby się ładnie zagęściły :)
Wczorajsze fotki:

Eifelzauber
Obrazek

na pierwszym planie rządek Lions Rose
Obrazek

England?s Rose fajnie kontrastuje kolor starych pędów z kolorem młodych liści
Obrazek

moja cudna Acropolis ;:167
Obrazek

Pastelle
Obrazek

Bonica 82 i z tyłu Rose de Resht - w ubiegłym roku zakwitła pierwsza
Obrazek

same świeżaki ? z jesieni i tegoroczne ? od lewej Lions Rose x2, Baronesse x3, za nimi Mariatheresia x2, z tyłu po lewej - Bremer Stadtmusikanten, z prawej stronie ? Parky
Obrazek

na dole 2 Rosenfee, no i moja wisienka Kanzan ? teraz w roli głównej
Obrazek

tu też fragment przebudowanej rabaty; w pierwszej linii Claire Marshall
Obrazek

Gartenträume ? posadzony podwójnie
Obrazek

siostry - Sister Elizabeth
Obrazek

powojnik
Obrazek

czosnek
Obrazek

Harlow Carr ? bardzo fajna różyczka; dokupiłam jej siostrzyczkę ? ta mała po prawej stronie :)
Obrazek

fragment rabaty biało-filetowej ? Petticoat, Novalis ( ;:167 ) i Herkules - może w tym roku zechce się zaprezentować bardziej 8-)
Obrazek

Cinderella i Zaide. Ta pierwsza zwłaszcza ma imponujące przyrosty ? na całej długości pędu. Będzie bardzo gęsta ;:108
Obrazek

No, to dobranoc ;:19
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aneczka slicznie ci rosna rózyczki i nie tylko...deszcze działaja cuda, od razu rośliny dostaja kosmicznego kopa :heja
Masz Acropolis to super ...moja ładnie sie przyjeła i smiga az miło....Novalis też, bedziemy porównywać te nasze cudeńka ;:108
miłego łikenda ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, to, że róża nie rusza o niczym nie świadczy. Może musi naprać sił. Natomiast gorzej jeśli zamieraja nowe przyrosty, ale tez bym poczekała, bo asashi nie od razu mógł zadziałac.
Trzymam za obie różyczki kciuki.
Ja tez odkryłam na moich 2 rózyczkach pąki :tan
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Efekty po Asahi u mnie są zwykle po 2 tygodniach. I zwykle są :wink: .
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Pięknie ruszają i jakże cieszą takie widoki ;:138 ;:138 ;:138
Moje zdechlaczki jeszcze nie dostały Asahi ale muszę im dać tego wspomagacza bo co niektóre też ledwie zipią, zwłaszcza z jesiennego sadzenia. :roll:
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wchodzę na ?Moje róże!? i co widzę ? no ruch jak w Paryżu w południe ! Bardzo mnie to cieszy ? to może oznaczać jedno ? zaczął się sezon różany :heja :heja

Hej Dorcia, cieszę się, że będziesz miała Acropolis i Novalis ? to moje dwie ulubienice ? śliczniutkie, zdrowiutkie i długo kwitną :) Będziemy podglądać.
No cóż, jest już niedziela; miłego łikenda Ci już nie pożyczę, ale wieczora ? i owszem ;:196

Gosia, tak bym chciała żebyś miała rację, zwłaszcza jeśli chodzi o Sourire de Mireille; tak mi na niej zależało...

Aniu, Gosiu moja Agnes Schilliger ostatecznie padła. Wysadziłam ją z gruntu. Wsadziłam co prawda do donicy, ale raczej nie liczę na cud. Widać było, że nie zaczęła się nawet ukorzeniać. Potraktowałam ją jeszcze środkiem przeciwgrzybowym, ale tylko fragment jednego pędu był trochę zielony...

Maju, ja tym razem zdechlaczków nie prezentowałam :wink: . Ale ogólnie rzecz biorąc jest dobrze :) Wiesz, ja wolę kupować wiosną właśnie, bo nie muszę się martwić o zimowe przetrwanie różyczek, chociaż w tym roku zaliczyłam powyższy incydent ...

Życie jednak toczy się dalej i miejsce Agnes S., która mnie nie polubiła, zajmie druga w moim ogrodzie Princess Alexandra of Kent. Myślę, że będzie jej do twarzy z Cottage Rose, Mary Rose, Winchester Cathedral i William?em Shakespeare?m 2000 :)
Żeby nie było jej smutno w podróży (Alexandrze), dla towarzystwa musiałam dobrać: White Meidiland, Lichfield Angel i dwie Aphrodite. O tej ostatniej marzyłam odkąd zobaczyłam ją na fotkach u Ani DS :D Tylko dlaczego jej wcześniej nie przygarnęłam ? (Aphrodite oczywiście :;230 )
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Same smakołyki ;:oj
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - będziesz ją jeszcze reklamować? Ja niestety jestem zmuszona reklamować jedną ze swoich róż, nagle po wsadzeniu do ziemi u mnie zaczęło się zamieranie pędów, a tak na nią liczyłam.
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

witam, jestem właściwie nowa jeżeli chodzi o róże, ale od dawna podziwiam wasze różanki.
do wpisania się skłoniły mnie informacje o kłopotach z nowymi różami. ja również zakupiłam kilka w R. i w ubiegłym roku, i w tym. Z ubiegłorocznych nie przyjęła się jedna z dziesięciu, w tym roku wszystkie kupione z gołym korzeniem stoją jak zaklęte już od ponad 2 tygodni. pędy zielone, ale ani jednego listka, widać mikroskopijne czerwone pączki. czyżby z powodu opóźnionych terminów wysyłki potraktowano je w szkółce jakimś opóźniaczem wzrostu? nie mam doświadczenia z reklamacjami, jak długo jeszcze czekać? mam cztery takie róże.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu te wiosenne też nie wszystkie jeszcze ruszyły więc oba terminy zakupów są jednakowo ryzykowne ;:219
Fajne wytłumaczenie sporego zamówienia ;:306 dlatego już niczego nie zamawiam ani o tym nie myślę ;:185
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Aniu, bardzo jestem łakoma na te smakołyki :oops:
Gosia, no to identycznie jak u mnie, ale nie wiem czy to się nadaje do reklamacji?
Ewa, jak są zielone pędy ? to musisz uzbroić się w cierpliwość. Na pewno lada moment wypuszczą listki :)
Maja, ja jestem dobra w te klocki; argumentami za kupnem kolejnej różyczki mogę sypać jak z rękawa :;230 Mam nadzieję, że też już niczego nie zamawiam :;230

Florence Delattre ma już pączki, na których widać kolorek:
Obrazek

Comte de Chambord ? nie mogę się doczekać...
Obrazek

Kurfürstin Sophie ruszają powoli; nad nimi Sourire de Mireille ? dalej się upiera... ;:65
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”