Ogród - hal1959 /r.2008/
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, ślicznie wyglądają te kwiaty w deszczu ale powiem Ci szczerze, że mam juz dość tej pogody. Nic tylko od rana do wieczora szaro , buro i ponuro.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
chyba zimują, bo mam na opakowannniu:hal1959 pisze:Nigdy bym nie wpadła na to żeby wysiać bratki,czy Twoje to te co zimują w gruncie czy nie.Moje nie.
wysiew: czerwiec-sierpień, wymaga światła, nie przykrywać, utrzymywac wilgotność, chłód, cień
kiełkowanie - 12-20dni, w temp 15-20st
flancowac w odstępach 15x20cm
tłumaczyłam z niemieckiego, więc ciut nie po polskiemu ;)
tak siałam do małej skrzyneczki . Jak wyrosły to przepikowałam do innych pojemników. A jak już były sporawe i minęła zimna zośka to do ogródka. Wszystkie już zakwitły. A te co jako pierwsze kwiaty kupiłam kwitną nieprzerwanie i rozrastają się i kwitną!. Bratki to jednak wdzięczne kwiaty. Ciekawe kiedy przestaną kwitnąć.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
w grudniu na pewnoliska pisze:tak siałam do małej skrzyneczki . Jak wyrosły to przepikowałam do innych pojemników. A jak już były sporawe i minęła zimna zośka to do ogródka. Wszystkie już zakwitły. A te co jako pierwsze kwiaty kupiłam kwitną nieprzerwanie i rozrastają się i kwitną!. Bratki to jednak wdzięczne kwiaty. Ciekawe kiedy przestaną kwitnąć.

to się Wam pochwalę, skoro nie wierzycie:
22.III.2008 kupiłam

Dziś wygldają tak: (ten fioletowy po prawej już z tegorocznego siewu)
wysiane 22.II.2008 (fioletowy i żółty - są mnejsze od tych kupionych - resztę mam dalej...)

chciałabym żeby kwitły jak najdłużej
22.III.2008 kupiłam

Dziś wygldają tak: (ten fioletowy po prawej już z tegorocznego siewu)

wysiane 22.II.2008 (fioletowy i żółty - są mnejsze od tych kupionych - resztę mam dalej...)

chciałabym żeby kwitły jak najdłużej

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo,ja Ci wierzę,bo mam też i nie zapowiada się,że szybko przekwitną.W tamtym roku jak dobrze pamiętam to kwitły do września,ale nie były tak dorodne jak w tym.Mam jednego bratka polnego,gdzieś zza ogrodu przeniosłam to kwitł jeszcze dłużej ,tylko,że malutki,w tym roku ciut urósł i kwitnie,to ten co zimuje,ma trochę mniejsze kwiatki,ale ładny.Twoje są super,mam podobne kolorki.