Ogródek AGNESS
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Ale u Ciebie już kolorowo.
Robisz niesamowite zdjęcia.
Bardzo lubię odwiedzać Twój ogródek, bo po części przypomina mi mój busz.
Robisz niesamowite zdjęcia.
Bardzo lubię odwiedzać Twój ogródek, bo po części przypomina mi mój busz.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
cudne fotki, trzeba umiec robic takie ładne z bliska - makro 

-
- 500p
- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Aga,
białe niezapominajki
, oj u mnie niestety same niebieskie, coś nie chcą się wybielić. Fiołkowe kępy piękne, ale na wcześniejszych zdjęcia zauroczyły mnie także żółte iryski, muszę się za nimi rozejrzeć
.
Tak jak u Ciebie rozsiewają się fiołeczki (u mnie pojawiła się dopiero pierwsza kępka), tak u mnie niezapominajka jest wszędzie, a im bardziej ją ograniczam, tym bardziej ona się rozrasta, ale i tak jest piękna
.
białe niezapominajki

Tak jak u Ciebie rozsiewają się fiołeczki (u mnie pojawiła się dopiero pierwsza kępka), tak u mnie niezapominajka jest wszędzie, a im bardziej ją ograniczam, tym bardziej ona się rozrasta, ale i tak jest piękna

Joasia
Moze dlatego latwiej wyszukala mnie Ta z ktora jestem do dzisiajAGNESS pisze:Januszu ale to bardzo fajnie, że Cię podkusiłoja bardzo lubię czasami łamać sztywne ramy i troszkę ,,poprowokować ,,
![]()
i uwielbiam osoby które to robią
![]()
![]()

Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu wygląda na to, że fiołeczkom odpowiada każda gleba, u mnie jest suchy piach i też rozrastają i rozsiewają sie bardzo..... to niesamowicie żywotne roślinki 
Niezapominajki również bardzo lubię, to pierwszy rok, kiedy rozsiały się u mnie bardzo mocno.... niestety w większości białe...
Beatko nazbierało się troszkę tych roślinek...... mam nadzieję, ze jutro nie będzie upału, bo mam pewne miejsce na skalniaczku, gdzie wkradł się okropny nieład i muszę na nim zrobić małą rewolucję..... koniecznie muszę pozbyć się Liriope, bo wyłazi w każdym najmniej oczekiwanym miejscu, tworząc nieład wśród innych roślinek....
Misiu cieszę się, że fiołeczki ładnie Ci kwitną, gdy Cię odwiedzę przywiozę i inne kolorki
Grażynko i ja na razie nie walczę z fiołeczkami, bardzo je lubię. Dopóki nie zagrażają swoją ekspansywnością innym roślinkom, to sobie rosną. Jak będą uciążliwe, to troszkę będę temperować
Majeczko witaj
Faktycznie buszowato u mnie, tak jak kocham.... jeszcze troszkę i będę musiała temperować niektóre roślinki. Ale na to jeszcze czas
U Ciebie też szybciutko wszystko porośnie, nawet sie nie obejrzysz
Jadziudziękuję
Cieszę się, że podobają Ci się moje ogrodowe obrazki
Eluniu dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa, to naprawdę cieszy, gdy to co kochamy podoba się innym
Małgosiucieszę się, że fotki podobają Ci się
Miło mi bardzo, że lubisz zaglądać do mojego ogródka, buszowato jest tu faktycznie . Zawsze wczesną wiosną, kiedy jeszcze bylinki i krzewy nie zaczną wegetacji, jest mi tak pusto, że nie mogę się doczekać, kiedy pojawią się te masy zieleni.....
Najgorsze, ze teraz w moich okolicach takie chmary komarów i meszek, że nawet w upalny dzień nie dają się nacieszyć ogrodem....
Aniu cieszę się, że podobają Ci się fotki
..... staram się jak mogę
Joasiu a u mnie dla odmiany prawie same białe...... niebieskich zazdroszczę, ale mam nadzieję, że ładnie sie wysieją z tych kilku krzaczków które sa..... postaram się pomóc im w tym
Iryski bardzo lubię, szczególnie te niskie i średnie odmiany, teraz ich czas
Januszu wiedziałam, że musiał być jakiś fajny efekt posiadania takiego odlotowego sweterka..... nie widziałam, ze aż tak szczęśliwy
Zakwitł pierwszy kwiatuszek na liliowcu...

Niskie iryski mają swój czas...

[/img]

Niezapominajki również bardzo lubię, to pierwszy rok, kiedy rozsiały się u mnie bardzo mocno.... niestety w większości białe...
Beatko nazbierało się troszkę tych roślinek...... mam nadzieję, ze jutro nie będzie upału, bo mam pewne miejsce na skalniaczku, gdzie wkradł się okropny nieład i muszę na nim zrobić małą rewolucję..... koniecznie muszę pozbyć się Liriope, bo wyłazi w każdym najmniej oczekiwanym miejscu, tworząc nieład wśród innych roślinek....
Misiu cieszę się, że fiołeczki ładnie Ci kwitną, gdy Cię odwiedzę przywiozę i inne kolorki

Grażynko i ja na razie nie walczę z fiołeczkami, bardzo je lubię. Dopóki nie zagrażają swoją ekspansywnością innym roślinkom, to sobie rosną. Jak będą uciążliwe, to troszkę będę temperować

Majeczko witaj

Jadziudziękuję

Eluniu dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa, to naprawdę cieszy, gdy to co kochamy podoba się innym

Małgosiucieszę się, że fotki podobają Ci się

Miło mi bardzo, że lubisz zaglądać do mojego ogródka, buszowato jest tu faktycznie . Zawsze wczesną wiosną, kiedy jeszcze bylinki i krzewy nie zaczną wegetacji, jest mi tak pusto, że nie mogę się doczekać, kiedy pojawią się te masy zieleni.....
Najgorsze, ze teraz w moich okolicach takie chmary komarów i meszek, że nawet w upalny dzień nie dają się nacieszyć ogrodem....
Aniu cieszę się, że podobają Ci się fotki

Joasiu a u mnie dla odmiany prawie same białe...... niebieskich zazdroszczę, ale mam nadzieję, że ładnie sie wysieją z tych kilku krzaczków które sa..... postaram się pomóc im w tym

Iryski bardzo lubię, szczególnie te niskie i średnie odmiany, teraz ich czas

Januszu wiedziałam, że musiał być jakiś fajny efekt posiadania takiego odlotowego sweterka..... nie widziałam, ze aż tak szczęśliwy

Zakwitł pierwszy kwiatuszek na liliowcu...

Niskie iryski mają swój czas...

[/img]

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ma takiego samego liliowca i ma pełno pąków. Iryski masz prześliczne
U Ciebie jest taka piękna pogoda??? Bo u nas ciemno, ponuro i mokro.

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rewia irysów powaliła mnie na kolana ,kolorystyka niesamowita 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Liliowcowy kwiatuszek piekny, czekam cierpliwie na moj czy moze w tym roku nie bedzie strajkowal. Po deszczu wyszlo w koncu
to pomaga.

Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
tulipanki idą pomału spać a recital zaczynają iryski
Jak kwitną liliowce kojarzy mi się lato

Jak kwitną liliowce kojarzy mi się lato

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko u Ciebie łąka białych niezapominajek, a u mnie łąka niebieskich.
Iryski cudnie się prezentują , ja bardzo lubię te niskie bo mają taki fajny wygląd, kwiaty w grupie, wysokie już tak się dla mnie ciekawie nie prezentują ( oczywiście nie ujmując im uroku
)
Iryski cudnie się prezentują , ja bardzo lubię te niskie bo mają taki fajny wygląd, kwiaty w grupie, wysokie już tak się dla mnie ciekawie nie prezentują ( oczywiście nie ujmując im uroku

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko ja też uwielbiam hosty takie dopiero rozwijające się! Wkrótce zakryją swymi liśćmi wszystko wokół. A jakie efekty z host, które siałaś? Trafiły się ciekawe?
Czekam na kwitnienie tego niebieskiego iryska z białymi środkami płatków dolnych, bo piękny jest
Czekam na kwitnienie tego niebieskiego iryska z białymi środkami płatków dolnych, bo piękny jest

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Czas irysów się zaczyna Rh także będą zadziwiać swoimi kolorami .U mnie też juz widziałam pąki na irysach ale tych niższych .Miło znów Agusiu było obejrzeć Twój piękny ogród 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko, przepiękne te fiołeczki w tylu kolorach! Uwielbiam ich zapach
Nie miałam pojęcia, że masz tyle owocowych drzewek
Teraz dają bajeczny popis kwiecia
Iryski cudne!
Pozdrawiam serdecznie

Nie miałam pojęcia, że masz tyle owocowych drzewek

Iryski cudne!
Pozdrawiam serdecznie

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Wspaniałe poduchy kwitnącego kwiecia
I iryski. Ostatnio też odkryłam ich urok i bardzo chcę mieć w ogrodzie. Nawet jak przekwitną to ich liście wyglądają jak efektowna trawka.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kępa żółtych irysów piękna. Choc na ogół nie lubię żółtego w ogrodzie, ale teraz wiosną jednak taki kolor bardzo cieszy. Moje wszystkie na razie tylko w pąkach.