Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Post »

Keetee pisze::oops: no tak ....w Lublinie byłam ,ale co to za bycie ...po prostu sie przesiadałam z pociagu :roll:
Cos wymysle aby latem sie gdzies wstrzelic na spotkania Lubelaków...moze mi sie tym razem uda :uszy
To zgarnij mnie po drodze.....też chętnie zobaczę forumowych przyjaciół....znowu :tan
U mnie od rana pochmurno,i tylko 15 stopni.....pewnie zaraz popada....
Cudne hosty....to ozdoba cały sezon.
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko zimne ogrodniki dają znać o sobie ! zrobiło się chłodno. Nasadziłaś dużo ładnych roślinek, wszystko pięknie rośnie ładnie u Ciebie a co to będzie ja róże zaczną kwitnąć :roll: Mnie czeka jeszcze dostawa różyczek z Rosarium w doniczkach, z tymi przynajmniej nie muszę się spieszyć mogę im przygotować dobre miejsce. Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Cholewcia Dorotko tylko 13 stopni!!! dwa dni wolnego od roboty i nie mogę iść do ogrodu bo leje i leje.
Wspaniałe hosty, co to masz juz takie duże bordowe orliki?
Ide druga kawke nastawić ;:196
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

No te wymienione przez Ciebie 'wiatraczki', bo tak mi się kojarzą, rzeczywiście są nowocześniejsze i nie pasują do mojego ogródka. Co prawda ponoć tylko krowa nie zmienia zdania, więc niewykluczone, że kiedyś, gdzieś... się u mnie pojawią ;)
A i owszem, malwy mam, koniecznie! Ostatnio nawet przenosiłam wykopane okazy (z uszkodzonym korzeniem niestety) pod samą ścianę domu, pod oknami. Jeśli dadzą radę i się przyjmą, wyglądałoby to bardzo sielsko ;)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Do kitu dzisiaj dzień na ogródkowanie...trzeba by pomysleć o jakim zadaszeniu na takie dni...Deszczyk plumka cały boży dzień...i byłoby nawet i fajnie gdyby nie to zimno :evil:
Małgosia...jaki buziak no ;:oj Bier kijki w łapki i heja :heja Ja dopiero zgarnełam do domu ... :wit
Grażynko ja planuje latem wpadac do rodziców , to mysle ,ze wygospodaruje jakas chwilke aby czmychnac na jakie Lubelakowe spotkanko...jakby co to będę cie zwoływac ;:196 Tez mi teskno za takimi ludziskami naszymi...zielonymi ;:173
Marysiu no zimno....ale co tam przetrwamy ;:4 Mówisz ,ze nasadziłam...no tak..nasadziłam...teraz wszytko rosnie w siłe...coraz bardziej mi sie podoba,,,,Dzięki F.O nasze ogrody z roku na rok piekniejsze :wink: Róze w pojemnikach zamawiałam w Rosarium w ubiegłym roku, wszystkie rosna mi ładnie ,nawet bardzo ;:224
Ewcia u mnie wczoraj było fajnie nawet...ale ja chyba jak mnie puscił ten maturowy stres to taka dętka sie zrobiłam wypompowana i nic mi sie nie chciało ...A dzisiaj nawet jakby mi sie chciało...to leje i leje... ;:219 Te bordowe to bodziszki załobne :wit
Pacynko...ja u siiebie malw nie mam..ale własnie jak najbardziej pasuja do wiejskiego ogrodu...mnie oczarowąły takie pełne i na dodatek cieniowane...no siedziały mi w głowie...moze mamie wezme nna wies...bo cudne ;:167
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
No i floksowato się zrobiło. :lol: W ubiegłym sezonie z trudem opierałam się floksomanii. Teraz czekam aż zaczną kwitnąć Twoje cudności i tak myślę... może jeszcze bym ich trochę zmieściła... Mam absolutny zakaz tworzenia nowych rabat. Wiem, że tak powinno być, bo nie radzę sobie już z tymi, które mam. :wink:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłego dnia kochani....mi jakos smetno...chyba od tego deszczu i chłodu...bleee ;:219
Kawke wychyliłam i nadal nieciekawie...ide nie będę wam marudzic ;:130 :wit
Helenko..co to znazczy ...mam absolutny zakaz tworzenia nowych rabat ;:202 to ty tak sobie robisz zle... :?: no nie wierzę ;:4 Tworzysz piekne rabaty twoja hortensjowa siedzi w mojej głowie ...niebrób mi tego...twórz ;:303
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie wczoraj to nawet do 11 stopni spadlo jak tak lalo ale dzisiaj juz pieknie slonce swieci, chociaz nadal chlodno i wietrzysko strasznie wieje.... no ale juz bedzei cieplo - nawet do 30 stopni zapowiadaja.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Poproszę latte bo długi dzień mi się zapowiada...po robocie espanol, a potem paznokcie będę doprowadzać do ładu ;-) Nie wiem jaki by sobie kolorek dzisiaj machnąć...może różowy? :D
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Wszędzie czytam o pąkach na różach i już wpadłam w panikę./Moje tegoroczne nabytki dopiero ruszają/Dobrze,że napisałaś,ze u Ciebie nowe różyczki nie mają pąków ;:108 Uspokoiłaś mnie ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julus no...pocieszyłas mnie tym słoneczkiem...juz mnie dołuje ta szarówka... :roll: 30 stopni... ;:oj kolejna skrajność :roll:
Kasia leje kawke ,siadaj na chwilkę i sobie dychnij ;:168 paznokietki robimy.... :uszy pokaz koniecznie, rózowy...no dobry pomysł, powiem ci ze jak smignełam z rana w rózowych kaloszkach i spojrzałam na te ich noski w deszczu to od razu miałam lepszy humor :heja
Ewcia...ja tam szurnieta jestem i kilkarazy dziennie do rózów zajrzę :uszy Nowe nie maja jeszcze paczków, tzn mówie o tych nagokorzeniowych co sadziłam ;:108 Ale pewnikiem niebawem się pokażą, wydaje mi sie ,ze Novalis juz pruje z pakami... ;:224
pipio
1000p
1000p

Post »

Też myślę,że posadzone nagokorzenne, po tych deszczykach pójdą jak burza ;:138 Szkoda tylko,że tak zimno :evil:
Dorotko będziesz miała w tym roku jakieś floksy?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu kochana ja moze bym i miała...ale zupełnie nie wiem który jest który bo poprzesadzałam wiele a w doniczkach mam nie podpisane, jak zawkwitna to mozesz wybierać :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry, Dorotka :wit
Mnie tez jakoś dziś smętnie... nic mi się nie kce i na nic nie mam ochoty. No może na jeszcze jedną kawę w Twoim towarzystwie ;:196
Dzisiaj kolejny dzień egzaminów? W jakiej Młody kondycji? Jak sobie pomyślę, że ja się za rok już będę denerwować... ;:219
Buziaki i dobrego dnia ;:196
pipio
1000p
1000p

Post »

OK. ;:196 Dorotko mam na posesji jakieś stare odmiany. Jak zaczynają kwitnąć to od spodu żółkną,usychają i łapią biały nalot.Czy jest na nie jakiś sposób,aby ładnie wyglądały?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”