Mufka - ogrodowe marzenia...
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mufka - ogrodowe marzenia...
Marysiu, wybacz, ze dopiero dziś... ogromne
za roślinki. Już siedzą w doniczkach, bo go gruntu nie miałam czasu ich sadzić. Poza tym o lawendę muszę specjalnie zadbać. Jesteś niesamowita z ilością paczek. Mnie jednego dnia nie udało się nigdy mieć więcej niż 3-4 paczki.

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Cztery paczki jeszcze nie dotarły do adresatów i leżą pewnie w jakichś ciemnych zakamarkach pocztowych magazynów

Bardzo mi z tego powodu przykro, bo w poniedziałek to roślinki w najlepszym wypadku będą się tylko na kompost nadawały, a to marny i niezasłużony koniec

Justynko duże

No i niestety również do Ciebie jeszcze nie dotarła paczka ! Kochana jeżeli dziś nie przyjdzie, albo w złym stanie /upały !/ to wyślę w poniedziałek kolejną, bo jutro jedziemy na działkę, to Ci coś wykopię

Pacynko my z zięciem stanowimy silną, zaprawioną w bojach działkową drużynę

Kosodrzewinki są odmiany wiadomej tylko hodowcy, bo miały być sosną czarną, wysoką i strzelistą aż po samo niebo

Marzka oj dobrze, kamień z serca ! Jeszcze tylko cztery !
Aniu Annes 77 witam Cię kochana i serdecznie zapraszam na zieloną trawkę, a może wolisz nad rzeczkę ? Tam teraz tak przyjemnie, wierzby już zielenieją i szczaw świeżutki, majowy na zupę. Ooo, muszę jutro koniecznie pozrywać...

Aniu, właśnie zajrzałam na Twój różany wspomnieniowy wątek

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
MARYSIU kochana.....dopiero dziś informuję, że paczka do mnie dotarła wczoraj......piszę dziś bo nie miałam dostępu do internetu.......roślinki w dobrej kondycji, dotarły do mnie mimo że mój adres uległ zmianie......
Marysiu......takiej ilości roślinek nie spodziewałam się, mogę tylko na tą chwilę posłać
dzisiejszy dzień roślinki spędziły w pojemniku zabezpieczone, jutro znajdą swoje miejsce......dzięki za Twoje ogromne
pozdrawiam
Marysiu......takiej ilości roślinek nie spodziewałam się, mogę tylko na tą chwilę posłać

dzisiejszy dzień roślinki spędziły w pojemniku zabezpieczone, jutro znajdą swoje miejsce......dzięki za Twoje ogromne

pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj przyszła burza i padało, więc niewiele zrobiłam-tym samym zdążyłam odpocząć i dziś jestem gotowa do nierównej walki z chwastami. Tylko znów pada
Cieszę się, że rośliny od Ciebie od razu posadziłam. Po deszczach powinny być dobrze podlane 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Marysiu Kochana wiem, że to żadne pocieszenie, ale na południu (przynajmniej w promieniu 100km ode mnie) nie ma takich strasznych upałów jak u Was, czy na północy. Poza tym u nas prawie codziennie przelotnie pada, więc to też ochładza termperaturę. A Ty tak dokładnie zapakowałaś i zabezpieczyłaś roślinki, że myślę że powinny przetrwać.
Wspólnie z Tobą trzymam kciuki żeby jednak dotarły szczęśliwie
Pozdrawiam z pracy
Wspólnie z Tobą trzymam kciuki żeby jednak dotarły szczęśliwie

Pozdrawiam z pracy

- Mufka

Kochane, jeszcze tylko dwie ostatnie !
Do Justynki i do Ewy

Krysiu

Ewo majowa, u mnie niestety skwar - na działce sucho jak pieprz. Roślinki proszą o wodę i smętnie zwieszają młode przyrosty...
Asiu, Ty dzisiaj w pracy ? Biedaku, bardzo Ci współczuję

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Mary,
, już wiesz, że dotarło
.
Kadabra zaakceptowała - mogę sadzić, niech rosną
.
miłego dnia Marysiu - Jagoda

Kadabra zaakceptowała - mogę sadzić, niech rosną

- Mufka

Jagódko, wiem kochana i też bardzo się cieszę

Też Ci życzę miłego dnia

PS. Internet mi działa na działce

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Marysiu, to super że net Ci działa. Będziesz miała z nami kontakt
Tak kochana, ja pracuję dwie soboty w miesiącu - cóż.....
Marysiu, a mam jeszcze do Ciebie pytanie. Jak nawozisz te róże, którym juz dałaś wióry rogowe? Bo zastanawiam się jak postąpić ze swoimi.
A....jeszcze jedno.....czy wióry sypiesz tylko pod róże, czy pod inne roślinki też?
Wiem, że Cię wykorzystuję, ale cały czas się uczę, a Ty jesteś wybitną nauczycielką

Tak kochana, ja pracuję dwie soboty w miesiącu - cóż.....
Marysiu, a mam jeszcze do Ciebie pytanie. Jak nawozisz te róże, którym juz dałaś wióry rogowe? Bo zastanawiam się jak postąpić ze swoimi.
A....jeszcze jedno.....czy wióry sypiesz tylko pod róże, czy pod inne roślinki też?
Wiem, że Cię wykorzystuję, ale cały czas się uczę, a Ty jesteś wybitną nauczycielką

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Zgadzam się, też lubię czytać wyważone mądre rady Naszej Mufki!
Ja swoje wióry rozsypałam po całym przedogródku i delikatnie wzruszyłam glebę.
Muszę przyznać, że brunera coraz bardziej mnie urzeka. Śliczny ten lazur...
Cieszę się, ze masz net na działce. Będziesz miała z nami stały kontakt! (albo my z Tobą)

Ja swoje wióry rozsypałam po całym przedogródku i delikatnie wzruszyłam glebę.
Muszę przyznać, że brunera coraz bardziej mnie urzeka. Śliczny ten lazur...
Cieszę się, ze masz net na działce. Będziesz miała z nami stały kontakt! (albo my z Tobą)

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jaki pożyteczny zięć sie trafił
Internet umie znaleźć
Dzisiaj przelatują drobne deszcze i się ochłodziło. Mogę jednak robić porządki w ogrodzie, jest dosyć ciepło jak na taką deszczową pogodę
Dla nowych roślin to bardzo dobrze. Posadzę za chwilę różanecznik, który od miesiąca czeka w donicy. Zaczął kwitnąć
W zasadzie mam jeszcze jakieś nowości doniczkowe-idealna pogoda na przesadzanie.

Dzisiaj przelatują drobne deszcze i się ochłodziło. Mogę jednak robić porządki w ogrodzie, jest dosyć ciepło jak na taką deszczową pogodę

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Marysiu, Twój wątek czytam na bieżąco. Twoje mądre rady zapisuje w kajeciku ogrodowym a dobór roślin jaki zastosowałaś u siebie chętnie wykorzystam na moich piaskach
Już kiedyś pisałam, ze uwielbiam te utworzone przez Ciebie plamy kolorystyczne oraz nasadzenia traw jakie pokazujesz
Zainspirowana tamaryszkowym ogrodem rabata wśród brzóz będzie na pewno zjawiskowa, bo Izy ogród taki jest i naśladowanie takiej doskonałości musi przynieść piękny efekt
. Mogłabyś się dla mnie poświęcić i rozpisać plan nasadzeń na tej rabacie? Na zdjęciach niestety nie potrafię rozpoznać co gdzie umiejscowiłaś a bardzo chętnie skorzystałabym z gotowego projektu, modyfikując go pod swoje potrzeby

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mufko, obejrzałam twojego JPII. Rzeczywiście kwitł ci pięknie zeszłego lata. A może dlatego, że był przytulony do kapliczki i jakieś nadnaturalne energie mu się udzieliły? Wspomniałaś, że wsadzilaś dwa powojniki? Czy do jednego dołka, czy obok? Może faktycznie dla lepszego efektu tę odmianę warto by zdublować?
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Marysiu! Doszła i do mnie w czwartek paczka...wybacz, że nie napisałam od razu, ale mąz przywióżł ją z miasta dopiero wczoraj, szybko posadziłam rośliny do doniczek, bo zaraz wyjeżdżaliśmy na weekend...i w tym całym zamieszaniu juz do Ciebie nie napisałam
Bardzo, bardzo Ci dziękuję za roślinki i jestem bardzo wzruszona tym, jak się nimi dzielisz

Bardzo, bardzo Ci dziękuję za roślinki i jestem bardzo wzruszona tym, jak się nimi dzielisz

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki