Ania Zuzia i Chłopaki cz.2
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.2
U mnie upał, padało 2 i 3 maja i od tej pory nie pada.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, a ja dziś się napracowałam, a pomidorki rosną już w foliaku i w ziemi na powietrzu 

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też sucho ,ogród jak z Działkowca wręcz wzorcowy .Co planujesz na rabacie ,jak przekwitną cebulowe ?
- wielkakulka
Wysiałm sporo jednorocznych. Te pnace juz wzeszły - pójdą na siatke - groszki, fasolki, nasturcje, wilce, pauczatka. Poza tym wysiałam astry, cynie, aksamitki, niecirpki, chabry, szarotke, niedżwiedzie ucho, petunie, i całe mnóstwo mniej lub wiecej znanych mi jednorocznych.
Tylko to kwitnie za 2-3 miesiące. A tak może wsadze jak kupie szałwie, małe begonie - zobaczę co będzie na targu.
Tylko to kwitnie za 2-3 miesiące. A tak może wsadze jak kupie szałwie, małe begonie - zobaczę co będzie na targu.
- ewa_rozalka
- 1000p
No to będzie bardzo ładnie ,jak to wszystko urośnie .
- wielkakulka
A teraz czas na zielone....

Jesienią kupiłam swoja pierwszą w życiu pigwę - szczerze mówiąc nie wiem jaką odmianę
Wiosną wypusciła pączki, ma po 6-7 listków na końcu każdej gałązki. Ma grube pąki i zaczęła więdnąć. Nie padało u mnie od 3 maja, ale ziemia nie jest sucha. Siałam warzywa - na głębokosci 2 cm jest wilgotna. Podlalam ja kilkoma wiadrami wody, troche pomogło, ale nie do końca. Zastanawiam sie czy coś jej nie podryza od spodu.
Moje pytanie - czy młoda pigwa musi miec duzo wody, bo inaczej więdnie? Czy mogę ją o tej porze roku przesadzić - gdyby to nie było z braku wody?
Na 100% nie ma żadnych mszyc ani robaczków na listkach i gałązkach.

Jesienią kupiłam swoja pierwszą w życiu pigwę - szczerze mówiąc nie wiem jaką odmianę

Moje pytanie - czy młoda pigwa musi miec duzo wody, bo inaczej więdnie? Czy mogę ją o tej porze roku przesadzić - gdyby to nie było z braku wody?
Na 100% nie ma żadnych mszyc ani robaczków na listkach i gałązkach.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
WielkaKulko-Pigwa lubi mieć wilgotno pod korzeniami i być w osłoniętym miejscu.
Wyobrażam sobie jak będzie u Ciebie jak te wszystkie jednoroczne zaczną się piąć po siatce.
Jakie niecierpki wysiałaś-balsaminę?
Wyobrażam sobie jak będzie u Ciebie jak te wszystkie jednoroczne zaczną się piąć po siatce.
Jakie niecierpki wysiałaś-balsaminę?
- ewa_rozalka
- 1000p
Aniu w internecie sporo jest o chorobach pigwy .Musisz sobie dopasować objawy ,bo sama najlepiej je widzisz .Ja wczoraj przeglądałam ,ale ciężko sprawdzić na odległość . 

- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Kontakt:
Aniu śliczne kwiatuchy
widzę, ze już posadziłaś pomidorki, a ja jeszcze z tydzień poczekam i wtedy pomidory, rodzynki i papryczki posadzę
a właśnie jak tam Twój rodzynek? moje już zaczynają rosnąć jak na drożdżach 

- wielkakulka
Ewciu Es - siałam niecierpka waleriana i balsaminę. Wyszło po kilka sztuk. Balsamina strasznie wybujał, łodyzka miał ze 25 cm i dopiero liscie. Ale łodyga gruba...wsadziłam do dziury na szpadel głębokiej i jeszcze kawałek łodygi wystaje a dopiero potem liście
. A drugi cały czas wielkosci zapałki stoi w miejscu. Nie wiem czy dobrze zrobiłam - powsadzałam juz do gruntu niech rosną, bo u mnie chyba za mało swiatła. Pomidorki też chyba dlatego marniały.
Ewciu R. nie wiedziałam, ze pigwę należy ciąć juz wiosną po posadzeniu. Mam zrobić fotke i wrzucic na FO a dziewczyny powiedzą gdzie i jak dokładnie ciąć. Takie malutkie drzewko w tym roku sama bym nie wpadła na to, zeby je ciąć.
Przemo u mnie mają za mało swiatła. Pomidorki wsadziłam tylko te, które zaczęły mi padac na oknie. Reszta dzielnie czeka na wysadzenie po niedzieli...po 15. maja.

Ewciu R. nie wiedziałam, ze pigwę należy ciąć juz wiosną po posadzeniu. Mam zrobić fotke i wrzucic na FO a dziewczyny powiedzą gdzie i jak dokładnie ciąć. Takie malutkie drzewko w tym roku sama bym nie wpadła na to, zeby je ciąć.
Przemo u mnie mają za mało swiatła. Pomidorki wsadziłam tylko te, które zaczęły mi padac na oknie. Reszta dzielnie czeka na wysadzenie po niedzieli...po 15. maja.
- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Aniu ten chory obeschnięty listek pomidorka oberwij

- wielkakulka
Obrywam, te pomidorki w namiocie wszystkie zaczeły tak schnąć na parapecie i dlatego wyrzuciłam je na dwór. Reszta domowych jest sliczna i zdrowa. Te w namiocie regularnie skubię. Ale wypuszczają nowe i zdrowe listki - to cieszy.
- wielkakulka
Łał cudne...ale to nie z tego roku? Bo jak z tego to będę miała kompleksy...
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu, ja dziś niecierpki w LM widziałam