Mój domowy roślinny miszmasz..cz3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz..cz3

Post »

Teraz to już mnie pobiłaś ;:oj nawet nie znam tych owoców prócz fig 8-) u mnie komarów nie ma jeszcze.
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochanie..nawet do Ciebie sięgnęłam..i kto by mi rękę rozbujał... ;:306 Nie biję..tłumacze..najpierw :;230
Trudno znać wynalazki z końca świata..nie przejmuj się tez ich nie znałam.. :;230 ...przegladam po prostu i wybieram..patrząc sie na obrazki..bo przecież tez na oczy tego widziałam.. ;:196
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Kaśkaczu... Ty... ;:138
Nawet masz limonkę kaffir ;:oj .
Toż to cenny składnik kuchni tajskiej ;:108 , którą jakiś czas temu testowałam.
W sklepach nie do zdobycia, a u Ciebie świeżutkie listki na parapecie... ;:224 .
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nommm.. :heja Sama wyhodowałam..i jestem z niej bardzo dumna.. :tan
Jak urośnie duży krzaczek wyślę Ci kilka listków...do świeżego curry ;:224
A swoją drogą..to święta prawda, że jest niezwykle interesująca ;:108 Wszystko jadalne i do wykorzystania..do tego ceniona jako przyprawa, mam zamiar wyhodować teraz Noni..to też będzie coś... ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Pierwszy raz widzę na własne oczy figę w postaci innej niż suszona ;:oj ;:306 Czy kwitnące ładniejsze...? Tak, to sukces doprowadzić do kwitnienia, zwłaszcza wymagające rośliny tropikalne... Ale wyhodowanie ich własnoręcznie jest jeszcze większym sukcesem ;:108 Więc ;:180 i nie przestawaj mnie zadziwiać ;:108 ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Tutaj jakis egzotyczny ogród botaniczny się zapowiada ;:224
A zaczęłam lekturę tak niewinnie od...pieprzu... a potem, to już cytrusy z wyższej półki ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ja tak mam z kilkoma roślinkami i nie wiem co mi rośnie ;:306
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Ja tak się Kasiu tylko zastanawiam, jak Ci to wszystko urośnie, a znając Twoje zielone rączki na pewno urośnie, to gdzie to postawisz? :shock: Poza tym nowe "dziwy" świetne ;:63
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawdę mówiąc sama nie wiem..co będzie kiedy urosną zbyt duże... :tan , ale na razie takie nie sa..więc cieszę się sukcesami..bo są i porażki..
Przy podlewaniu kilka dni temu zwaliłam doniczkę z odmianową cenną Muchołówką..i musiałam obciąć jej większość pędów kwiatowych, bo kwitnienie je bardzo osłabia.a tej biedaczki zostało nie wiele..nic tylko usiąść i płakać.. zimę przeżyła..na zakup oszczędzałam...a teraz taki pech...połamała się i zgniotła pod ciężkim , mokrym torfem...teraz reszta pułapek..żółknie i czernieje..strasznie sie martwię czy ja ocalę..bo źle to wygląda... ;:145 ;:145 ;:145

Tak,że zanim to porośnie..jest szansa..że swoim gapiostwem wyniszczę połowe sama.. :roll:

Ale cieszę się,że Wam się podobają... bo to nie co inny temat niz ogródek...więc nie każdemu zapewne jest bliski...mnie tak, poza tym ogródka nie mam jako takiego..więc rekompensuję sobie ten brak..inaczej :tan
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Kasiu, ja dzisiaj zrzuciłam doniczkę z wykiełkowanymi Drosera AUYAN TEPUI ;:223 Spadła skubana górą do dołu i wszystko się rozwaliło :( A te nasionka mi najlepiej wykiełkowały i było mnóstwo sieweczek ;:174 Wrzuciłam to wszystko z powrotem i postawiłam na parapecie, ale chyba już nic z tego nie będzie, bo siewek nawet widać nie było ;:145 ;:145 Mam nadzieję, że muchołówka jednak da radę :roll:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

oxalis pisze:Nawet masz limonkę kaffir ;:oj .
Toż to cenny składnik kuchni tajskiej

o tak o? ;:oj pojęcia nie miałam ;:124
No Kaśka to Ty normalnie w domu rodzinie wszystko z własnego chowu serwujesz ;:224 Bo o braki takiej zieleniny typu bazylia to Cię nawet nie posądzam ;:224 ;:306 Nawet figi hodujesz :shock: to zaraz pewnie zobaczymy jak Ci kury po salonie biegają ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Kasiu Ty to jetes dla mnie "WIELKIM SIEWCĄ",wielkie,wielkie brawa dala Ciebie,wyhodowanie TAKICH roślinek z nasionka to nie lada wyczyn.Moja naranija ma już kilka latek i coś mi w tym roku zaczęła marnieć,noni też miałam ale zabiłam :oops: wiesz...podlewanie...cytrus ciekawy-muszę poszukać :wink:
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula Mnie tez zimą spadły wschodzące rosiczki, nie wiem czy pamietasz?..No i niestety tak to jest,że spadają dokładnie" nogami do góry"... ja wtedy ręką oddzieliłam..to co wypadło na pół i włożyłam spód do pudełka i na to zebrałam wierzch...penseta i wykałaczką wyciągałam do wierzchu..co wypatrzyłam..nie uklepując ...i wyszły..mniej jest niż innych..ale część ocalało..oby tylko woda nie podsychała pamiętaj..bo one prawie bez korzonków...to zaraz wyschną, może się wyciągną do słoneczka..tylko obyś nie doklepała powierzchni.. ;:168

Aga Jakie kury... ;:124 słonie prędzej..toż te rejony bardziej..albo goryle jakieś :;230 :;230 :;230
A Bazylii ..jeszcze nie mam...to teraz sie dziw..kochana..dziw...aby niech Ci tak nie zostanie.. ;:306 , bo miejsca nie miałam gdzie wysiać, dopiero zamierzam..Ale Hyzop wzeszedł..co bardzo mnie cieszy..a popularne bylinowe zioła..posiadam..od dawna..pięknie odbiły na tych kilku cm 2 gleby.. ;:224

Iza Dzięki..ale bez przesady..widzisz..sama masz naranijlke tyle lat... :tan , A Noni..to nie znacie??? Przecież to ten sok co z jego owoców ma tyle właściwości leczniczych..jest ogólnie sprzedawany do kuracji...i od dobrych producentów bardzo skuteczny..sama piłam...ale żeby dobrze pomogło to trzeba spore ilości..a cena jest dość wysoka..
Sama roślinka..jest ładna..i dla mnie stanowi pewne wyzwanie..jak ukorzenienie mate..i herbatka..to takie osobiste sympatie ;:215
Poza tym...ja tyle zmarnowałam nasionek..że pewnie łatwiej byłoby gotowce z jakiegoś botanika wykupić... :;230 więc nie wiem, czy to takie wielkie sukcesy.... ;:306 Tyle,że Wam pokazuję dopiero to co się uchowało..i rośnie...a nie to co zamawiam..bo ilość na jakość sie nie przekłada.. ;:185

Ale mój bzik..wielka rzecz ;:138 ...i na razie się nie poddaję :tan

Justus, Natalia, Iwonka Dzięki za odwiedzinki...a figi..juz owoce to u kogoś na FO widziałam..ale nie pamiętam gdzie??? Bo mnie do owoców to jeszcze daleko...choć możliwe,że figi będą najszybciej... inne cudaki zapewne tak daleko nie dadzą rady..wyrosnąć ;:224
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie które prezenty nawet zdublowane są niezmiernie przyjemne :tan :tan :tan

Kalamondynka na pniu Ma jeszcze kwiaty i owoce w różnym stadium dojrzewania..nawet jedna zjedliśmy..ale kwas taki,że cytrynka chyba słodsza.. ;:306 ;:306 ;:306 Za to widok jest śliczny..więc doznania estetyczne przeważaja nad smakowymi...a to nie przeszkadza prawda? :tan

Obrazek

A z tego na pewno się uśmiejecie... ;:306
Taka Callę wyhodowałam..Dorotko z dedykacją dla Ciebie kochana..moje cudo w cudnym kolorze :tan

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

A jak Ci się to udało? ;:oj toż to olbrzym ;:oj najważniejsze, że kwitnie :tan
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga