Ostoja spokoju...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ostoja spokoju...

Post »

Dario :wit ładna ta Twoja ostoja! wygląda na bardzo spokojne, kojące miejsce.
Przypomniałam sobie, że aksamitki mam jeszcze posiać ;:108
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwona a u nas to M wymyślił...a dodatki to już moja działka :wink:
u mnie też niewiele mogę pokazać :roll: w moim ogrodzie nie ma wiele odmian kwiatów..ale z względu na to, że nie bywam tam codziennie przy iglakach nie ma tyle pracy :wink:

Ewiczka te ptaszki przysiadły na moment bo pan dzięcioł ich wyrzucił z karmnika :wink:

Aga a daj spokój idzie z skutkiem marnym..jak trzymałam te 5 posiłków tak na działce ich się nie da trzymać..zapominam przy robocie o jedzeniu a potem wpadam głodna i oczywiście porcja już zwiększona..ale buty do biegania kupione no i na razie rower córy mam testować..wczoraj chcieliśmy pojeżdzić to nam burza plany popsuła.. :roll: a schudnąć muszę bo na plaży(wakacje) wstyd będzie się rozebrać..a jedzie z nami koleżanka, która 2 miesiące po porodzie ma lepszą figurę niż ja ale ona przy karmieniu je bardziej zdrowo ..no i brzuszki ćwiczy..a ja się do tego zmobilizować nie umiem.. :roll:

Marysiu dzięki ;:168

a ja się muszę wybrać do biblioteki..pranie wywiesić i poodkurzać..

a nie pisałam wam że jak byliśmy na działce to mi kot wszamał jedzenie dla psów, dwie ugotowane pałki z kurczaka..
drugiego dnia już mu w miseczce naszykowałam wędline i kostki po kurczaku a trzeciego suchą karmę..
jak ten kot wygląda nie wiem, odwiedza nasz nocą.. 8-) także oprócz karmienia ptaków i ryb w oczku mamy też kota..mam tylko nadzieję że mi ryb nie zje...
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A skąd wiesz, że to kot, a nie straszny potwór z bagien albo gigantyczny ślimak-morderca? ;:306

Poogladałam, pozachwycałam się w milczeniu i dopiero dziś wpadłam wydać głos :oops: Cudne masz aksamitki...mnie w tym roku siane w domu w większości padły, siane w ogrodzie zaginęły bez wieści...jakaś zła karma :|
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati no nie strasz bo nie zasnę :wink:

Obrazek

Obrazek
magnolia sąsiadów :wink:
Obrazek
moikowa łąka..
Obrazek
na dowód że to ściąga berberysu.. :wink:
Obrazek
i już zaczyna kwitnąć..
Obrazek
a teraz lecę do tego co miałam zrobić.. ;:65
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardzo jestem ciekawa tego kota - mówisz że je kości? nasz kot maleńkie kosteczki nawet zostawia w miseczce :lol:
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska pisze:Bardzo jestem ciekawa tego kota - mówisz że je kości? nasz kot maleńkie kosteczki nawet zostawia w miseczce :lol:
Marysiu nie wszystkie zjadł ale pewnie był bardzo głodny bo to taki dziki kot.. :wink: przez nikogo nie dokarmiany...
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzikuski potrafią zjadać drobne kostki, takie miękkie, szczególnie wygłodniałe. Dario łysolka dawno nie było, chyba już trochę podrósł? A żółciutka łąka bardzo mi się podoba :D
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W zasadzie nie tylko wygłodniałe dzikusy, mój leśny norweski Krzyś, wciąga te kurze łapki z zoologicznego sklepu, czasem kupuję dla piesków, wszystkie drobne zje, zostawia jedną ta największą.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona dziś podpatrzyłam kogo żywię dodatkowo a więc czego nie zje kot lub potwór :wink: to zje sroka..podziubała karmy a potem złapała kosteczkę w pysk i pofrunęła z zdobyczą :wink:
M zrobił jeszcze jeden karmnik większy i tam dziś też dzięciołek i inne ptaszki już stołowali..oprócz tego nie wiem czy pisałam w thujach mamy gniazdo kosów.. :D tym razem ptaki nasz ogród przejęli na własność :wink:
a ptasi śpiew słyszany przed 5 rano to najlepszy budzik ;:173 kto ma okazję mieć domek lub działkę blisko lasu wie o czym piszę 8-)
do tego żaby a konkretnie żabi pan nawoływał swoim rech rech koleżanki żabie.. :D a już myślałam że nie będę w tym roku tego słyszeć a tu niespodzianka, cały dzień i noc serenady sobie urządzał :D mimo że pogoda jak zwykle nam nie dopisała, nie było okazji zrobić rabat przy oczku, to wykorzystalismy dzień na zakupy i miałam okazję spotkać Pana Zubilewicza przy okazji zapytałam gdzie jest moje słonko? ;:3 Pan Zubilewicz okazał się sympatycznym człowiekiem porozmawiał z nami na różne tematy, nawet nie wiedziałam jak bardzo dobrze zna okolice naszego miasta..a na koniec zrobiliśmy sobie zdjęcie.. :D parcie na szkło poczuliśmy 8-)
piec kominkowy również wstawiony także Aniu na fotki poczekaj do następnego wyjazdu gdyż tym razem nie zrobiłam w ogóle nawet roślinom nie zrobiłam :roll: jakieś resztki fotkowe mam z poprzedniego wypadu.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No właśnie, kot zjada drobne kostki, resztę kradnie sroka, Ty się Dario ciesz że ona kradnie Ci kości a nie brylanty ;:198
A gdzie łysolek? Dwa lata temu było u nas mnóstwo żab, jak się wieczorem otworzyło drzwi to wskakiwały do ganku, moje babki miały je w nosie, ale Yoshi to podchodził do żaby, ona hyc, a Yoshi też hyc tylko do tyłu, i tak w kółko, bał się ich :D , w zeszłym roku niestety nie było ich i w tym roku też nie słychać ;:185
No to czekamy na te fotki, co to jeszcze nie pstryknięte :D
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona ja się cieszę bo mi sroczka sprząta działkę :lol:
a łysolek ma się dobrze oczywiście byli z nami :wink: ..ja z całym zwierzyńcem wędruje :D
czy urósł hmm mi sie wydaje ciągle mały :D
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj Dario tyle ciekawych rzeczy opisujesz a gdzie dokumentacja ? czyżbyś aparat zgubiła? Bierz się kochana do roboty i pstrykaj, bo potem znowu będziesz narzekać że wątek pusty i nikt go nie odwiedza ;:4
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Dokarmiasz ptaki w maju ? Za dobrze im u Ciebie ! Nie dziwie się ,że masz ich pełny ogród :wink:
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu dokumentacja z spotkania? czy ogólna z ogrodu? pogoda tym razem na ogrodzie nie dopisała a latać z aparatem w deszczu żadna przyjemność :wink:

Aniu ja im nie żałuję niech jedzą a ja mam przyjemność ich obserwowania :D

fotki z poprzedniego wyjazdu.. :)
Obrazek
sklaniak i reklama węgla :wink:
Obrazek
ten to się niczym nie przejmuje czy pada czy słonko ciagle odpoczywa.. 8-) no i znów węgiel w kadrze.. :lol:
Obrazek
posadzona prymulka..
Obrazek
i ten co się wprowadził do nas na stałe :wink:
Obrazek
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Myślałam o relacji ze spotkania ale ogródek też może być :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”