Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zielonookakate
100p
100p
Od: 27 sie 2011, o 22:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Oh ALA u Ciebie jak zawsze miło i rodzinnie ;:196 ;:196 ;:196 I na zdjęciu w poście z 10maja widać mój były domek. Ależ mi tęskno za tym wszystkim, Przyrodą, spokojem no i za Tobą najlepszą sąsiadką :wit
Kasieńka
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu! Wreszcie! Strasznie się cieszę, że masz swój wątek! Na razie tylko przebiegłam wzrokiem zdjęcia, ale zrobię poranny obrządek i wracam poczytać dokładnie :wink:
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Romaszko. Widzę, że zmieniłaś swoje wygodne życie w mieście na ciężka harówę na wiosce i jeszcze się cieszysz.
Oczywiście żartuję, bo zazdrość Mnie zżera. ;:138 ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Romaszko, bardzo ciekawą historię nam tu prezentujesz, z miasta na wieś to i ja uciekłam, ale Wy tworzycie całe gospodarstwo/ranczo, miło mi będzie wirtualnie towarzyszyć Wam w tej drodze do własnego raju na ziemi ;:215
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Odpowiem zbiorowo :D Witam wszystkich gości!! Bardzo się cieszę, że podoba się Wam w mojej Wiosce i że dotarliście tutaj, niezważając na to że jest to dość daleko :lol: , jak powiedział jeden z kolegów syna ... przepraszam Szanowne Moderatorstwo za wulgaryzmy ale to cytat, a jak wiadomo "słowa z wiersza nie wyrzucisz" :;230 : Toż to zadupie zadupiów!! ;:306 Bardzo mnie ucieszyło takie stwierdzenie młodego człowieka bo tylko utwierdziło w tym, że jestem tam gdzie chciałam być :tan

Teraz jeszcze parę fotek z czasów przeszłych i teraźniejszych ... i lecę sprzątać u królika - samca bo dzisiaj będzie przyjmować damę a przecież nie wypada bajerować kobietę w brudnym lokalu ;:306

Nasz kawałek lasu latem.

Obrazek
Obrazek

I w zimie ...

Obrazek Obrazek

Nasza suka Xena, jak była jeszcze maleńka i teraz, jak już urosła :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Xena jest mieszańcem, ojciec haski, matka bokserka :shock: , nigdy nie chciałam mieć suki ale nasz podstępny przyjaciel :D , który zna mnie aż za dobrze, przyjechał bez uprzedzenia, zamiast powitania włożył mi do rąk, małą piszczącą kulkę ;:218 ... no i co? oczywiście już ją nie oddałam ;:14
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Masz własciwe podejście :D co w garści to juz Twoje, chyba nie żałujesz przyjęcia suczki?
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, oczywiście, że nie żałuje! Xena jest bardzo pogodnym psem w stosunku do ludzi a w szczególności do dzieci, te ostatnie robią z nią co chcą a jak wiadomo, dziecięca fantazją nie ma granic. Ostatnio jeździli na niej "konno", zakładali jej jakieś majtki na tyłek i czapeczkę na głowę, po czym tarzały się w objęciach po trawie ... i czytały jej bajki :;230 Natomiast, żadne dzikie zwierze, nie ma prawa podejść bliżej jak na 50 metrów do naszego gospodarstwa, Xena wyczuje, pogoni ... lub rozszarpie :shock:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Ja kupiłam sobie owczarka szkockiego collie /jak na awatarku/ aby chociaż wyglądem odstraszała okolicznych żuli..... a ona boi sie nawet żaby a żule tylko wydzieraja się i cmokają wołając Lesse wróć..... ;:306 i mimo zawiedzionych nadziei na obronę też nie żałuję
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No to przeczytałam od deski do deski i mój podziw dla Ciebie jeszcze wzrósł! A podziwiam za konsekwencję, za determinację w spełnianiu marzeń i za pogodę ducha. Jestem pewna, że Wam się uda, będę mocno trzymać kciuki i wpraszam się na wizy(tacj)ę, jak tylko otworzycie podwoje dla gości (a sławojkę masz absolutnie boską! moja to taki wiejski wychodek przy Twojej z tymi królewskimi drzwiami :) )
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Hm,może gdzie diabeł mówi dobranoc byłoby lepiej jak "zadupie zadupi"?
Jak randka pana królika?
Pies niebanalnej urody!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu w Twoim wątku czuję się jak u siebie. Widzisz jaką właściwą decyzję podjęłaś. Zdjęcie z okorowaniem brzozy spodobało mi się - jest coś w brzozie :lol:
Ule wyglądają schludnie i na pewno pszczołom też się spodobają :lol:
Psy już znam z wyspy, a czy Xena nie przejawia cech huskyego czyli myśliwego? w urodzie nic nie widzę!
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

AŁŁO....a ja nadal będę Cię podziwiać za Twoje decyzje i wyzwania jakie postawiłaś przed sobą ;:180

a pszczółki to Twoja pasja czy eMa....uważaj na nie.... bywają nieobliczalne....w moich włosach już kiedyś się zawirowały.....
Awatar użytkownika
kruszyna_35
50p
50p
Od: 20 sie 2012, o 22:41
Kontakt:

Post »

a ja trafiłam do Ciebie przypadkiem, buszuję po FO. Jestem tu nowa więc poznaję Wasze ogrody, zakątki, działki i balkony. Na Twojej wiosce bardzo mi się podoba! Podziwiam ogrom pracy :)
ogród Kruszyny
regulamin
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z otwarciem sezonu na przyjęcie gości, to jest tak ... że gości mamy bardzo często, bo oni sami sobie sezon otworzyli i to bardzo rychło :D Tak że, proszę się nie krępować i wpadać w każdej chwili ... jestem przyzwyczajona! Powiem szczerze, że na początku krępowałam się i tak jakby się wstydziłam, że mieszkam w takich warunkach, że nie mam salonu do przyjmowania gości lecz mały pokoik, który jest sypialnią, garderobą, gabinetem, jadalnią it.d. Ale zauważyłam, że naszym znajomym, tym wcześniejszym i nowopoznanym, wcale nie przeszkadzają takie warunki, nawet w zimie ... a przecież wychodek mamy na dworze :) Teraz wcale tym się nie przejmuję, przecież wiedzą gdzie i po co jadą, co nie znaczy, że jak się dowiem o czyjejś wizycie to czasami nie posprzątam :wink: Czynność ta polega na rozpychaniu wszystkiego, co leży wszędzie, po kątach, ewentualnie próbie wepchania TEGO do szafy, która chyba jest jakaś zaczarowana albo gumowa, bo sama się dziwie, ile rzeczy czasami potrafię do niej wepchać :;230, złożeniu kanapy, która jednocześnie jest naszym łożem małżeńskim, do stanu siedzącego i szybkim odkurzaniem ... szybkim, bo jest niemożliwością odkurzanie trzymetrowego kwadracika dłużej jak 3 minuty :;230 Tak, że Pati kochana, jak poinformujesz o swoim przyjeździe, przynajmniej, pół godziny wcześniej, to nawet zdążę "posprzątać" :;230 a jak nie, to zawsze możemy na Wymarzonym Tarasie ulokować się :tan

Pan królik czuje się dobrze, robotę wykonał ... a po dobrym bzykanku trzeba i odpocząć ;:306

Obrazek

Pani królica wraca do swojego apartamentu ale po drodze do domu musi jeszcze pogadać z koleżankami kozami :D

Obrazek

A te dwie małe ( bo to są kózki), jak to dzieci, cały dzień bawiły się w piaskownicy.

Obrazek

Moja szklarnia, dzieło eMa! Znajomi mówią na nią "Kombinat" :;230

Obrazek

Ja z kotami, historie których opowiem innym razem.

Obrazek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

A co w Kombinacie posadzisz Romaszko?

I jak się tu nie czuć swobodnie, jak pani na włościach taka miła jest i ładniusia ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”