Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-a-a
100p
100p
Od: 9 lip 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wow coż za piękne plony będą :)

Śliczny masz ogród ! Mam nadzieje że mój bedzie równie piękny :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewuś o eszolcję mi chdziło !!!!!!cudo po prostu (dla mnie) Ja lubię takie delikatne kolory ... a maki... maki kocham
:)

Dziewczynki powiedzcie czy ja sama potrafię zbudować kompostownik? Bardzo bym chciała mieć. Na razie rzucam wszystko za garażem (mam takie brzydkei miejsce). Ale za miesiąc będą mi robić kostkę i pasowałoby to zlikwidować, skopać i posiac trawę. No i nei będę miała już "brzydkiego miejsca" (tam siedzą wszystkie moje ślimaki )
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewo :!:
Ale śliczne maki, te pełne różowe. Jakoś nie przepadam za tym kolorem, ale rośliny w tych barwach są urocze, takie landrynkowe :D I ten kremowy maczek kalifornijski, fajna biała rabatka :)
Ale warzywa to masz zdrowe i jakie wielkie, już duży plon ogórkowy zebrałaś :?:
A skoro masz teraz urlop, to wymagamy większej ilości zdjęć i relacji :wink:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Mireczko- oczywiście jeżeli zbiorę nasiona kochii, to podzielę się z Tobą, przypomnij mi tylko za jakiś czas.
Aniu- Twoja działka bardzo szybko nabierze uroku, z takim zapałem jaki posiadacie w sobie, możecie zdziałać wiele w czasie jednego sezonu
Izo- a czemu nie umiałabyś zbudować kompostownika, nawet musisz go mieć, bo gdzie teraz będziesz trzymała, to co wyrwiesz z rabatek?
Alu- warzywa rzeczywiście rosną jak na drożdżach. Ogórki dopiero raz zerwałam, ale jest dużo małych i za kilka dni będzie większy zbiór. Myślę, że zauważyłaś, że teraz jestem dużo częściej na forum, to właśnie urlop to sprawił i z tego powodu bardzo się cieszę.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

W tym roku posadziłam sobie dwa miskanty. Jeden to Zebrinus, a ten drugi nie wiem jak się nazywa. Liczę, że ktoś z was mi pomoże. Dodam jeszcze ,że oba są dość niskie. Nie wiem, czy to ma tak być? Ładnie rosną , wypuszczają nowe liście, ale nie rosną w górę.Dlaczego?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale śliczności:

ten pierwszy dorasta do 2metrów
zobacz --------> http://kalmar.bazarek.pl/opis/139936/mi ... rinus.html

chyba sobie wpiszę na listę ...
z uśmiechami Iza
u liski
teresa660
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 kwie 2008, o 14:05

Post »

Ewa, ładniutki ogród i widze że haftujesz krzyzykami :-) ja też wyszywam, oczywiście w zimie bo teraz to ogród zajmuje dużo czasu :-)
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Dzisiaj byłam na ryneczku i zakupiłam: 2 korony cesarskie (żółta i czerwona), 2 zimowity, 10 krokusów żółtych i 10 anemonów kolorowych. To tyle (w tym tygodniu...). Pa
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ewo tan na pierwszym zdięciu miskant rośnie do max.150cm,a na drgim zdięciu wydaje mi się że to turzyca muskegońska ok.80 cm.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewab123 pisze:Dzisiaj byłam na ryneczku i zakupiłam: 2 korony cesarskie (żółta i czerwona), 2 zimowity, 10 krokusów żółtych i 10 anemonów kolorowych. To tyle (w tym tygodniu...). Pa
Nie wybierasz się jutro na rynek? hahahaha

Bo ja się wybieram. Wzięłyśmy się z dziewczynami za urządzanie balkonu frmowego (bo taki smutny jest) i jutro idziemy po kwiatki. Koleżanka mówi, że pójdzie ze mną i będzie moim sumieniem... tzn. jak będę coś chciała kupić to ona mi to z głowy wybije hahahah
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Chętnie Izo wybrałabym się z Tobą na te zakupy, ale wtedy koleżanka nie miała by szans. Jak byśmy wpadły w wir zakupów, to pewnie kilka balkonów można by było ozdobić.
Jeszcze zapomniałam napisać, że dzisiaj moja koleżanka zakupiła mi (robiąc zakupy dla siebie zadzwoniła do mnie) fioletową (chyba tak ten kolor trzeba nazwać) pysznogłówkę i biało kwitnącą szałwię omszoną.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oj to chyba dobrze, że razemnei idziemy :)
z uśmiechami Iza
u liski
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

Zgadzam się z opinią Izabeli - ten pierwszy dorasta na wys. ok150 cm. Ja też mam taki w swoim ogrodzie. Jest w miejscu zacienionym, bo tak podobno lubi i lubi też sporo podlewania, dlatego staram się go często w lecie podlewać, ale jak nie zawsze mi się uda wywiązać z tego obowiązku to on się i tak nie gniewa. Jutro rano dam jego fotkę, którą dzisiaj właśnie zrobiłam.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Ewo, chyba wszystkich przebiłaś i już dokonałaś zakupów jesiennych cebulek :D Ale ja tez już robię listy upragnionych odmian :wink: Oj, nam wszystkim przydałaby się taka koleżanka jak Izie. :lol:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Masz rację Alu, trudno nam się powstrzymywać przed kupieniem nowej rośliny. Już myślę, co kupię na następnym ryneczku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”