Ogródek AGNESS
- ewamon
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aguś,maluchy prześliczne
Bardzo mnie urzekły te o białych i te różowych.Wiesz może jak się nazywają?

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Al kolorowo i nawet narcyz żółty się ukazał 

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
ile masz różności
ogródek jak z bajki, odkąd zajmuje się ogrodem inaczej patrzę na całą przyrodę 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudna twoja goryczka.
Mam mahonie pod oknami i jej zapach zawsze wchodzi do środka.
Uwielbiam ją i jej zapach.
Wyobrażam sobie jak twoja pachnie.

Mam mahonie pod oknami i jej zapach zawsze wchodzi do środka.
Uwielbiam ją i jej zapach.
Wyobrażam sobie jak twoja pachnie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Spóźniona jak cała tegoroczna wiosna, melduję się i ja
Ogród jak zwykle zachwycający i inspirujący.
Ślę pozdrowienia z Warmii, która właśnie "kąpie się" w pierwszym, majowym, cudownie pachnącym deszczu.
P.S. Po zdjęciach widać, jak wielka jest różnica między północą a południowym -wschodem - u mnie dębik dopiero puszcza listki! A i tak się cieszę, bo podpatrzyłam go u Ciebie i nie mogłam nie kupić do swojego ogrodu. Pięknie kwitnie również moje tegoroczne "chciejstwo" kulnik. W niedzielę robię drugie podejście do jego zakupu; jadę na targi, bo tydzień temu nikt nie miał sadzonek tego cudeńka

Ogród jak zwykle zachwycający i inspirujący.
Ślę pozdrowienia z Warmii, która właśnie "kąpie się" w pierwszym, majowym, cudownie pachnącym deszczu.
P.S. Po zdjęciach widać, jak wielka jest różnica między północą a południowym -wschodem - u mnie dębik dopiero puszcza listki! A i tak się cieszę, bo podpatrzyłam go u Ciebie i nie mogłam nie kupić do swojego ogrodu. Pięknie kwitnie również moje tegoroczne "chciejstwo" kulnik. W niedzielę robię drugie podejście do jego zakupu; jadę na targi, bo tydzień temu nikt nie miał sadzonek tego cudeńka

mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu iryski zaczynają
najbardziej lubię te niskie i średnie odmiany. Już 2 kępki maluszków przekwitły, ale nie zdążyłam cyknąć fotek, bo to takie mikruski, że miały raptem po 2 kwiatki .....
Iwonko ważne że zbierasz kamienie,
to później pójdzie w ekspresowym tempie
Moja goryczka ma już 3 lata i dopiero teraz tak pięknie zakwitła, wcześniej najwięcej to były 4 kwiatuszki ...... uwielbiam ją i ciesze się, że wreszcie dojrzała do obfitego kwitnienia.... a i cieszy mnie to, że ładnie się wysiała. Będzie coraz większa kępka ...
Kwiatuszek na 2 fotce to Kulnik sercowaty.
Geniu różowa też musi być prześliczna, już biegnę do Ciebie zobaczyć
Ewuniu faktycznie wszelkie skalniaczkowe poduszkowce wiosną pokazują na co je stać
Aldonko ależ się cieszę, że zajrzałaś
Te niebieściutkie kwiatuszki to goryczka bezłodygowa
Małgosiu dziękuję, bardzo milo słyszeć takie słowa
Januszu sweter musiał bardzo zwracać uwagę
Kolorek nad wyraz intensywny
Iwonko cieszę się, że skalniaczek podoba Ci się.... skalniaki i skalne roślinki to moja pierwsza ogrodowa miłość i do tej pory niesłabnąca
Ewuniu ten kwiatuszek na 4 i 5 fotce to Przetacznik Armeński Rosea a na 6 i 7 to Dębik Ośmiopłatkowy
Madziu chyba chodzi Ci o iryska, prawda? Faktycznie niziutkie i średnie iryski zaczynają kwitnienie, już nawet 2 maluszki przekwitły, ale są takie maleńkie, kwitły 2 kwiatuszkami , że nie zdążyłam zrobić fotek
Ulumam nadzieję, że uda nam się w tym sezonie wypić kawkę w ogródku...... za dnia
Pomyśl o tym , bardzo zapraszam 
Joasiu jesteś bardzo miła, cieszę się, że podoba Ci się mój skalniaczek i roślinki
Grażynko i ja uwielbiam zapach mahonii.... ja w ogóle jestem wąchaczem.... kocham pachnące rośliny
Goryczka wreszcie pokazała swoją urodę, do tej pory bardzo słabiutko rosła i kwitła.. mam nadzieję, że gorsze czasy już za nią....
Lideczko witaj cieszę się, że zajrzałaś.... spóźniona czy nie, ważne że jesteś
Cieszę się, że kupiłaś sobie dębika, to przepiękny kwiatuszek, jestem pewna, ze będziesz z niego bardzo zadowolona. Kulnik też jest śliczny.... bardzo delikatniutki....
U mnie sucho baaardzo.... dziś troszkę podlewałam ogródek ale tylko trochę, bo ogromne chmary komarów i meszek skutecznie mnie wygoniły do domu
Czereśnie i wiśnie już przekwitły, teraz królują jabłonie i brzoskwinie

Mini-łączka niezapominajek.... na razie prawie same białe, niebieściutkich odrobinka....

Różne kolory fiołeczków wysiały się w wielu zakamarkach ogrodu

Hosty zaczynają rozwijać listeczki.... teraz są najpiękniejsze

Iwonko ważne że zbierasz kamienie,

Kwiatuszek na 2 fotce to Kulnik sercowaty.
Geniu różowa też musi być prześliczna, już biegnę do Ciebie zobaczyć

Ewuniu faktycznie wszelkie skalniaczkowe poduszkowce wiosną pokazują na co je stać

Aldonko ależ się cieszę, że zajrzałaś

Małgosiu dziękuję, bardzo milo słyszeć takie słowa

Januszu sweter musiał bardzo zwracać uwagę

Iwonko cieszę się, że skalniaczek podoba Ci się.... skalniaki i skalne roślinki to moja pierwsza ogrodowa miłość i do tej pory niesłabnąca

Ewuniu ten kwiatuszek na 4 i 5 fotce to Przetacznik Armeński Rosea a na 6 i 7 to Dębik Ośmiopłatkowy

Madziu chyba chodzi Ci o iryska, prawda? Faktycznie niziutkie i średnie iryski zaczynają kwitnienie, już nawet 2 maluszki przekwitły, ale są takie maleńkie, kwitły 2 kwiatuszkami , że nie zdążyłam zrobić fotek

Ulumam nadzieję, że uda nam się w tym sezonie wypić kawkę w ogródku...... za dnia

Joasiu jesteś bardzo miła, cieszę się, że podoba Ci się mój skalniaczek i roślinki

Grażynko i ja uwielbiam zapach mahonii.... ja w ogóle jestem wąchaczem.... kocham pachnące rośliny

Goryczka wreszcie pokazała swoją urodę, do tej pory bardzo słabiutko rosła i kwitła.. mam nadzieję, że gorsze czasy już za nią....
Lideczko witaj cieszę się, że zajrzałaś.... spóźniona czy nie, ważne że jesteś

Cieszę się, że kupiłaś sobie dębika, to przepiękny kwiatuszek, jestem pewna, ze będziesz z niego bardzo zadowolona. Kulnik też jest śliczny.... bardzo delikatniutki....
U mnie sucho baaardzo.... dziś troszkę podlewałam ogródek ale tylko trochę, bo ogromne chmary komarów i meszek skutecznie mnie wygoniły do domu

Czereśnie i wiśnie już przekwitły, teraz królują jabłonie i brzoskwinie

Mini-łączka niezapominajek.... na razie prawie same białe, niebieściutkich odrobinka....

Różne kolory fiołeczków wysiały się w wielu zakamarkach ogrodu

Hosty zaczynają rozwijać listeczki.... teraz są najpiękniejsze

Agnieszko mam po prostu dobrego mentora, stąd takie zakupy
Jakie fiołki, fiu, fiu! Ja mam fioletowe i - kupione w tym roku białe, pięknie pachną!!!! Te Twoje białe w ciapki są cudne!

Jakie fiołki, fiu, fiu! Ja mam fioletowe i - kupione w tym roku białe, pięknie pachną!!!! Te Twoje białe w ciapki są cudne!
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś kwitnienia i roślinki przepiękne
nawet hosty poukładane u Ciebie jak z Francuskiego żurnala
brak określeń na temat Twojego ogrodu, więc trzeba się powtarzać, nic nowego nie da się powiedzieć

nawet hosty poukładane u Ciebie jak z Francuskiego żurnala
brak określeń na temat Twojego ogrodu, więc trzeba się powtarzać, nic nowego nie da się powiedzieć

Pozdrawiam, Agata.
Fiołek dalmatyńczyk rewelacja
! Reszta zresztą też!

Zgadza sie, nie wiem co mnie wtedy podkusiloAGNESS pisze:Januszu sweter musiał bardzo zwracać uwagę![]()
Kolorek nad wyraz intensywny

Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, fotki ze skalniaka jak zawsze u Ciebie - najwyższej jakości
Jaskrawość goryczki powala, a i dąbrówka o tak intensywnym kolorze kwiatków
Wiesz, u mnie też w tym roku wyjątkowo dużo białych niezapominajek. Nie powiem, by przeważały ale łatwo je znaleźć, a w ub. latach były nieliczne.
Fiołków też nie umiem upilnować. Sieją się gdzie chcą i jak chcą

Jaskrawość goryczki powala, a i dąbrówka o tak intensywnym kolorze kwiatków

Wiesz, u mnie też w tym roku wyjątkowo dużo białych niezapominajek. Nie powiem, by przeważały ale łatwo je znaleźć, a w ub. latach były nieliczne.
Fiołków też nie umiem upilnować. Sieją się gdzie chcą i jak chcą

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz rację Agusiu u mnie też już sie pojawiają z pięknymi liśćmi bez ingerencji ślimorów . Wyglądają całkiem ładnie, chociaż za hostami nie przepadam to jedna zamówiłam sobie White Feather i Dancing in the Rain .
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Agnieszko ten fiołek w ciapki śliczny, a hosty faktycznie teraz są najpiękniejsze, jutro muszę obfocić swoje. Ja dziś sobie kupiłam goryczkę chińską niebieską zwykłą i pełną mam nadzieję że mi zakwitną w tym roku.
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Twój ogródek niezmiennie mnie zachwyca a w okresie kwitnienia drzew owocowych jest bajeczny
Kocham ten czas w ogrodzie
Miłego dnia
ps .hosty kocham w każdym stadium
teraz są soczyste i młode 

Kocham ten czas w ogrodzie

Miłego dnia

ps .hosty kocham w każdym stadium

marzenia się spełniają! Dana