Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Marzenko, nie daj się wpędzić we frustrację przez takie złośliwe docinki. Choć to zupełnie nie na miejscu, żeby najbliższa Ci osoba odnosiła się w ten sposób, zamiast pomóc zajmować się domem i otoczeniem.
Pracujesz ponad siły i dajesz z siebie więcej niż można sobie wyobrazić...przykro, ze nie zawsze je to należycie doceniane, ale pamiętaj, ze jest tu wiele życzliwych Ci osób dla których jesteś prawdziwą superwoman :D
Buziaki i uszy do góry ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Marzenko, ależ cudne masz tulipki ;:oj ;:138 ;:138 ;:138 Te czerwono bordowe, postrzępione są boskie ;:167 Fioletowe, pomarańczowe... przepiękne ;:215 Coraz więcej u Ciebie się dzieje. W przyszłym roku wszystkie sadzone krzaczki zakwitną, wtedy dopiero będzie efekt... ;:173
Co do M. ... no cóż tak to bywa, niestety. Po prostu nie ma co się przejmować, i robić swoje :wink: Jak zobaczy brak reakcji z Twojej strony, to może mu się znudzi gderanie ;:306
Sama dobrze wiesz, że dajesz sobie radę ze wszystkim. Może i on z czasem zmądrzeje i zauważy.
Swoją drogą, ja to bym chyba nie wytrzymała takiego "gderania i docinek". Jestem koziorożec... rogaty... ;:224 :twisted:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzka! Jeśli będziesz sadzić paprocie, to pamiętaj, że po się pleni jak .... :evil: Moje ,,kleszczowisko" było cudne, ale kilka lat i pochłonęło by większą część ogrodu. Pędy podziemne miały po kilka metrów.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Marzenko za takie słowa ;:196
Ja tylko uważam, że każdy człowiek (szczególnie my wrażliwe kobietki) zasługuje na szacunek i abyśmy były zdrowe, szczęśliwe, uśmiechnięte i abyśmy mogły normalnie funkcjonować musimy otaczać się ludźmi, którzy budują naszą samoocenę i poczucie własnej wartości, motywują nas do działania a nie sabotują nasze plany i ambicje. Jeżeli jest inaczej trzeba to tępić i tyle- najlepiej w zarodku. ;:168 Miłego popołudnia ;:167
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dziewczyny, nie chciałam, żeby w wątku zrobiło się anty M-owo, ale czasem człowiek pęka i musi się wygadać. Padło na Was. Dziękuję za słowa otuchy i wsparcie. Czasem niektóre, nie zawsze dobre i pożyteczne zachowania wynosi się z domu i ja tak chyba właśnie mam.
Nie winię tu mamy o nic, bo Dzięki niej jestem jaka jestem.

Kasiu, kochana, staram się puszczać takie słowa mimo uszu, ale niestety czasem zostają i ranią. Teraz znów zostałam na placu boju sama z dzieckiem i znów nie wiem co najpierw robić, pielić, sadzić w donice jednoroczne ( w swoich małych doniczusiach przesuszają się), kosić, sprzątać dom?
Chyba ogarnę domek i pobawię się z dzieckiem. On jest świetnym lekarstwem na wszelkie zło. Jak słyszysz od dziecka:mamusiu kocham CIę, to już nic więcej do szczęścia nie trzeba.
Mamy w planach wspólne sianie słoneczników. Zrywamy tulipany do wazonu i cieszymy się wspólnymi chwilami.
Generalnie nie mam aż tak złego M, ale te docinki tak bolą.
Miłego popołudnia i wieczorku ;:168

Małgosiu, ja spod barana, ale chyba taką łagodną owieczką jestem. Opinie M są czasem druzgoczące. Tworzone w mozole różanki podsumował jednym słowem :"wiocha". Odpowiedziałam, że posieję jeszcze malwy i wtedy będzie wiocha ;:306 .
W ogrodzie i w domu większość decyzji jest moja, bo przecież to my z dzieckiem głównie mieszkamy. M przez tydzień w miesiącu jedynie, więc musi się wpasować w nasze życie.

Renatko, posadziłam póki co 3 paprocie przytargane z lasu. Jedna trochę przyrosła po roku, dwie kolejne rosną rok i nic nie nabrały ciała. Najwyżej będę ciachać jak Ty, ale kiedy to będzie?

Grażynko, teraz i tak się dużo na moją korzyść zmieniło w naszym związku. Więc mimo wszystko mam nadzieję na dalsze polepszanie dobrym kierunku

znalazłam jeszcze takie skromne zdjątko fiołka
Obrazek

Idę teraz do Waszych ogródków a u siebie życzę wszystkim miłego weekendu
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzenko, śliczne tulipanki. Też muszę zacząć sadzić odmianowo bo ten miszmasz u mnie to czysta pomyłka.
Uszy do góry i nie daj się. Mój jutro wraca, niech no coś piśnie choćby...choć on raczej spokojny. Od podstawówki sobie wychowałam ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Marzenko, jak nasadzisz fiołków, i wyślę Ci jeszcze nasiona bordowej i różowej malwy, to dopiero będzie piękna "wiocha" ;:306
M jak się nie zna :lol: To niech się nie wcina :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, no niestety ja swojego nie znalam od podstawówki. On baran, ja baran i tak trykamy sie czasem.
Jola, swoje tulipany kupowałam w B. Juz teraz powiem Ci, że na pewno będę dokupować jak znów trafię. A ten tarda, którego deklarowałam się Ci kupić w ogóle mi nie zakwitł, wyszły ledwo byle jakie liście. Pewnie źródło byle jakie. Kupowałam w Netto.

Małgosiu, ale się cieszę z nasion, choć wysiewy wychodzą mi jak wychodzą. Póki co raczej marnie, ale staram się i uczę. Może kiedyś będę mieć takie wyniki jak Ty z powojnikami i innymi ;:180
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

survivor26 pisze:
sweety pisze:Strasznie mało to nie jest,ale mój spokój tez jest cenny.
PS/ Okna mamy takie same ;:306 Choć nie ma się czym chwalić :;230
Dołączam z oknami... ale mnie nie przebijecie raczej...okna na górze nie myte od dnia wymiany...13 miesiąc idzie...ale czy to warto, jak tam w remoncie cały czas się kurzy? ;:306
W tym układzie nie powinnam wcale się odzywać ale co tam... okna w 2 nieskończonych pokojach nie myte od wstawienia czyli .. właśnie im stuknęło 3 lata :oops: no ale wszyscy fachowcy mi mówili ,że przy ew chlapnięciu farbą przyklei się ona do brudu a nie do szyby więc tego się trzymam :lol:

Marzenko super jest taka duża działka ale chyba nie w Twoim wypadku. Faktycznie kosą było by szybciej jeśli trawa jest wysoka :?
Przy takim areale to chyba kosić można na okrągło :?

Piękne kwitnące z biedronki. Nie kupiłam w tym roku a teraz żałuję :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja kosiarką całości nie koszę. Oj, nie, aż taka głupia/naiwna/pracowita/itd właściwe wybrać nie jestem. Koszę tylko podwórko. teren od ulicy do tarasu, taras i do sosen. Samo to jednak zajmuje mi 2-3 dni. Byłoby szybciej, ale teren nie jest przecież super gładki i omijać trzeba co nieco, bo początkująca ogrodniczka posadziła czyli ja ;:306.
Resztę czyli drugie tyle, jak nie więcej zostawiam dla M. Obejdzie to z kosą jak wróci za 3 tygodnie. Akurat chaszcze osiągną kosowy wymiar. Z kosą M idzie 2-3 razy w sezonie, żeby kleszczowiska nie było na bokach i tyłach działki. Teren używany kosimy częściej ale nie co tydzień czy 3 dni. Efektu dywanu nigdy nie doczekam
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzka no tulipanki powaliły mnie na kolona a nie jak u mnie kilka i już wielka wystawa... ;:306
były ale coś mi je zjadła... :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Twoje Tulipany są powalające.Niesamowite odmiany ;:138 ;:333
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Marzka! Musisz znaleźć czas na wypoczynek! Praca, junior, ogród i mąż to dużo obowiązków ;:219 Ja przegrupowałam swoje obowiązki tak, że rzadko mi się zdarza wyprowadzić mnie z równowagi! Nie sprzątam po kimś :-) Każdy sprząta po sobie. Ojciec też matka, syn też córka, czyli nie ma prac damskich i męskich. Nooo chyba, że chodzi o otwarcie słoika :wink:
Nie prasuję, nie myję okien, ale kopię, lutuję, szlifuję, fuguję! A jak ktoś ma focha, to czekam aż mu przjdzie - zero reakcji ;:224
Więc życzę Ci kolorowości w ogrodzie i duszy!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Przeczytałam wszystko i wiesz co Ci powiem ,synowe uczą mnie życia ;:108 Nic prawie nie robią ,nie gotują nie sprzatają i dziećmi zajmują się średnio ,robią to moi synowie i wiesz co jakbym ,jeszcze raz była młoda robiłabym tak samo ;:108 ja zawsze robiłam mało i żle a ich mężowie wynoszą je pod niebiosa .Wyciągnij z tego wnioski ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Twoje tulipany powalają na kolana ..gdzie nie wejdę się zachwycam a u mnie jak na lekarstwo .Czas to zmienić !
Tawuła za rok będzie obsypana kwieciem ,a dobry i jeden kwiatek na pociechę ;:215 U mnie na Dereniu kwiecistym też jeden ...chodzę i doglądam ;:306
Kochana po niedzieli wyśle paczuszkę ...wybacz ,ze dopiero teraz ;:131 A fiołki ogrodowe lubisz? Białego masz ...a dłoniasty ,"Freckles" i o bordo liściach?
Miłego dnia!!
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”