Ogród Agnieszki i Zbyszka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Agnieszki i Zbyszka

Post »

Ale mi się zaległości porobiły!Ja już jestem na wsi Agnieszko. Z netem jest różnie a z czasem jeszcze gorzej. Jestem już blisko dwa tygodnie na działce. Mam ją tylko jedną - a ciągle nie wiem w co ręce włożyć. Aha - i jelenia nie posiadam, jedynie trzy koty. Któryś wykopał i zakopał mi świeżo posadzone sasanki i musiałam zeribę z gałązek skonstruować9czyli walnąć je na rabatkę :;230 )
Pomału szukuję się do sadzenia mieczyków...
Na razie mam przerwę w pracy. Nadwyrężyłam wczoraj kręgosłup i przysięgłam, że dzisiaj palcem w ogrodzie nie kiwnę( za to na FO - jak najbardziej ;:306 )
A na koniec dodam że życie nie jest sprawiedliwe :cry: Marysia i Jacek mogą ryż uprawiać a my mamy Saharę. Czy nie dałoby się tego problemu uśrednić - wówczas wszyscy bylibyśmy zadowoleni - prawda?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gdyby to tylko od nas było zależne na pewno dało by się wypośrodkować , ale co rurę z wodą puścić ;:4

Agnieszko,
nerwy trzeba jakoś ukoić koniecznie, mój syn jeździł jak rasowy kierowca a jak robił prawo jazdy to pierwszy raz oblał z nerwów. Miałam koleżankę lekarkę w bloku i poradziła żeby mu dać ziołowy środek uspakajający na noc i rano dałam i zdał jak z nut. Od razu wsiadł i jeździł bo mój M kierowiec wyjechał to synek woził mamę na Hubertusa do Krynicy w niesprzyjających warunkach i odpukać jeździ dobrze i bardzo lubi jeździć :lol:

Tak u mnie mokro a ja sadzę, sieję i roboty mam huk!
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu kaszubska
Zazdraszczam Wam permanentnego pobytu na wsi....tak powinno być - spontaniczne rzadkie wizyty w aglomeracji a nie na odwrót , jak u nas :roll:
Marysiu szanuj kręgosłup bo nie będzie komu sadzić najpiękniejszych mieczyków ;:oj
Na działce i na wsi tak jest, zawsze full roboty ile by człowiek nie siedział ;:224
Ale jesteśmy szczęśliwi przy tej pracy ;:108

Marysiu krakowska
Tak sobie właśnie kombinowałam , żeby coś ziołowego zapodać....ale pamiętam na studiach, gdy zdawałam pamiętną geometrię wykreślną.... albo byłam zdenerwowana albo totalnie zmulona ;:306
Cieszę się, że synek jest dobrym kierowcą, mój na razie tylko wirtualnym :;230

Wczoraj na ukojenie nerwów mnie wzieło i posiałam ; groszek pachnący, - co ma biedak czekać aż przygotuję miejsce przy płocie 8-) , cukinie, dynie i ogórki cz. 2 oraz bazylię i zieloną i bordową. Zostały ; cynie, słoneczniki, astry, zastanawiam się czy nie posiać jeszcze na balkonie fasolki ozdobnej, wilca i nasturcji aby miały lepszy start na wsi. 8-)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko,
Przez te rozjazdy masz dwa razy więcej pracy. Zamiast wyjść do ogrodu i wysiać to i owo, to siejesz z mieście potem to wieziesz na wieś i sadzisz :shock: życzę jak najszybszego uregulowania wiejskości ;:108
Bardzo dużo pracy, bo chwasty szaleją drobne trawki fruwają w powietrzu i tylko czekają gdzie by tu spaść i rozrosnąć się ;:306
Ziołowych się nie bój. Zapomniałam jak się ten polecony nazywał - wiem że nawet potem komuś go polecałam oj ta sklerozka ;:224
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Na nerwy umiarkowane polecam Persen, na silniejsze Persen Forte, na super silne...a nie powiem, bo po tym nie można prowadzić (ale jak się fantastycznie na luzie jedzie ;:224 ). A na razie pozostaje Ci unikać radiowozów, tudzież używać uroku osobistego i siły przekonywania w przypadku takowych napotykania...a generalnie to się musisz na wieś wyprowadzić, jak już będziesz 'swoja' z właściwa wsiową rejestracją, to nikt Ci nie podskoczy ani o papiery nie śmie spytać :)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś
Nawet nie wiesz, jak mnie skręca....długo wyczekiwane tulipany rozwijają się a ja ....nawet ich zobaczyć nie mogę, nawet w bliższej pasiece.....
Wczoraj jeszcze fasolkę posiałam do kubeczków - a co :!: :;230
Jeśli chodzi o nerwy - następny egzamin mam - 28 maja, zbierać kaskę na następne jazdy muszę :roll:
Z chwastami to wymyśliłam, że włókninę wszędzie, gdzie się da położę, nawet w szklarni. :D
Albo choć paski folii w międzyrzędach.
Kurcze posiekać bym się dała za takie dwa - trzy dni na wsi, a tu tyle nieprzyjemnych spraw do załatwienia....

Pat
Domyślam się co to za uspokajacz najsilniejszy :;230 Kiedyś do rzeki prawie po nim wjechałam...
;:306 Z egzaminu by mnie od razu wykopali :twisted:
Aaaaa :!: Na wsi okoliczni policjanci mieli już okazję mnie poznać, gdy się przyczepili do ubezpieczenia samochodu , mam swoje sposoby :twisted: Więc w promieniu kilkunastu kilometrów od naszej chałupiny nikt mi nie podskoczy, gorzej dalej :roll: Zresztą czy ja w swoim balzakowskim wieku wyglądam na kogoś kto nie ma prawka ? ;:134

Obrazek
Żonkilki

Obrazek
Hiacynty

Obrazek
Moje begonie na balkonie te same od lat...

Obrazek
Dalie z nasionek od Marysi - maski ;:108

Obrazek
Podobne słonka muszę posiać do kastry.

Obrazek
Agapanty.

Obrazek
Szałwie błyszczące.

Obrazek
Wiosna w przyblokowym ogrodzie.
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko,
Muszę sobie jutro taki skrzynie zbić - mam tyle starych desek! a nie mam gdzie wsadzić moich cebulek i różnych takich. Mnie tez takie dalie powyrastały, a po tym roku będziemy miały chyba (mam nadzieję) jeszcze ładniejsze, bo dostała od Zosi nasionka różnych ślicznych :lol: A ja tych swoich nawet nie pikowałam, tylko podlewać trzeba częściej !
Też by mnie skręcało jakby takie śliczne kwiatki kwitły nie dla mnie :roll:
28 maja zdasz na pewno bo to moje urodziny i musisz zdać (a ja mam termin tomografu!)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Twój słynny kaster znów pięknie obsadzony ;:108
U mnie właśnie zaczęło lać i nie zdziwię się, jak jutro ogród będzie stał w wodzie. Dobrze że dokończyłem podwyższoną ścieżkę w niższej części ogrodu. Ciągle coś podwyższam lub drenażuję :? Ale mimo tych niedogodności nie zamieniłbym się na inny ogród i konieczność ciągłego podlewania 8-)
Masz jeszcze tyle do wysiania? :shock: Ja odetchnąłem z ulgą, bo największe sadzenie - dalie - mam za sobą.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu
Zbij koniecznie :D W skrzyni rośliny dobrze rosną, testowałam różne, nawet mieczyki.
Jestem zaskoczona daliami, nie spodziewałam się, że takie ładne urosną, widać, że dwie będą ciemniejsze :D A na przyszły rok będą karpy ;:138
Będę myśleć o Tobie Marysiu 8-) Na pewno lepiej mi pójdzie :!:

Jacku
Nie łatwe zadanie gospodarzyć na podmokłym - często zalewanym terenie.
Mam takie miejsca w bliższej pasiece, glina, woda stoi, hiacynty i tulipany gniją...
U nas wczoraj tez strasznie lało, woda stała na ulicy ;:oj
Ale cieszymy się, że nas wyręcza w podlewaniu :D
Jacku mam bardzo dużo mieczyków, sporo dalii i innych cebul do posadzenia, tym bardziej Tobie zazdraszczam. ;:108
Wczoraj było za mokro, żeby sadzić.

Wczoraj udało mi się zaklepać miejsce w szpitalu dla Córki. ;:202
W ramach relaksu pojechaliśmy do pasiek i pooglądać tulipanki.
Ostatnio widziane w zielonych pąkach - niektóre już się osypują.
Niskie iryski wypuściły pąki :heja Zakwitła miesiącznica dwuletnia i dziki pierwiosnek lekarski.
W ciągu trzech dni wszystko zazieleniło się i rozbuchało ;:138 Sad jeszcze nie kwitnie, bez w pąkach, tylko dzikie śliwki i tarniny ukwiecone.

Obrazek

Obrazek
Miesięcznica.

Obrazek
Cieszy każdy kwiat, nawet pospolity...

Obrazek
Tu tulipany rosnące od lat w trawie w drugiej pasiece na wysepce wśród pól....

Obrazek

Obrazek
Rococo w pąkach

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko,
nieśmiało poproszę o prezent (zdany egzamin ;:138 ),
Śliczne zdjęcia tulipanków deszczowanych :lol: a u mnie suchutko! a zanosi się codziennie.
Mam nadzieję, że termin krótki ;:333
Skrzyni nie udało mi się zbić , bo trzeba będzie piłę wyciągnąć, ale napracowałam się sporo!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tuliany piękne :!: Wiem, że lubisz kwiaty w ciemnych barwach. Mnie też ostatnio zauroczyły tulipany 'Queen of Night'. Zakwitło ich sporo. Trochę je tylko deszcz powyginał, bo mają cienkie i długie łodygi.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pelagia72 pisze:wrocławiaki najfajniejsze
W razie cuś, to ja się urodziłam we wrocławskim...
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Kochana
Zrobię co w mojej mocy... :oops:
Wszystko zależy od predyspozycji zdającego, pogody i humoru egzaminatora :roll:
U nas też sucho. wczoraj podlewałam przesadzone truskawki.
Udało mi się posadzić wszystkie mieczyki w bliższej pasiece, zostało więcej jeszcze na działkę i siedlisko.
Wczoraj jakiś zwierz poobgryzał mi nierozwinięte czosnki, trzy poszły do wazonu. Szkoda, nie wiem, czy to jeż , czy sarny :?: W sadzie jest płot, ale przeskakują.

Jacku
Tak, znasz mnie już trochę :D
Uwielbiam ciemne odcienie. W Gdyni niedaleko dworca na rondzie posadzili tulipany białe, pomarańczowe i czarne, do tego biały grys. Te czarne wyglądają na takim tle jeszcze dostojniej :!: Mi troszkę zabrakło kwitnienia ciemnych tulipanków w tym roku. Zaledwie parę. rok temu posadziłam 100 ;:oj Muszę pozamawiać jesienią. ;:3 Black Parott tez mi nie zakwitł.
Ale za to widziałam bardzo ciemną pelargonię zwisającą i mam pomysła na kadź bliźniaczą do ciemnoczerwonej zeszłorocznej, lecz w ciemniejszych barwach. Moje szałwie tez pasują :D

Małgoś
;:138 Moje ciotko babcie mieszkały we Wro, miasto to zawsze było dla mnie innym,lepszym ,południowym światem. Po latach, gdy poznałam do kompletu wrocławskich forumków to już w ogóle przepadłam....Oczywiście forumowicze z reszty Polski też są kochani ;:167

Wczoraj popełniłam ostatnie już chyba wysiewy w domu tzn. balkonie.
Słoneczniki karłowe i ozdobne, nasturcja mleczno - żółta, cynie białe i astry malinowe bezpośrednio na rabatę.
NIestety dziś czeka mnie niezbyt miłe zadanie zawiezienia Córki do szpitala, ma tam zostać parę dni i przejść badania. Jest za szczupła. Ciężko mi, bo to moja najlepsza przyjaciółka...
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Po latach, gdy poznałam do kompletu wrocławskich forumków to już w ogóle przepadłam....Oczywiście forumowicze z reszty Polski też są kochani ;:167
No! ;:306

Myślę, że Wrocław może tak zauroczyć, jak Kraków :lol:

Agnieszko! jak Ty ogarniasz te wszystkie ogrody i jeszcze ogród balkonowy, czy znajdujesz jeszcze czas na malowanie? bo coś nic o tym nie słyszę (czytam), a może teraz inaczej wyżywasz się artystycznie.
Życzę pomyślnych wiadomości !
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysieńko
Ze wstydem przyznam, że nie maluję.
Mieszkam obecnie w swojej pracowni, mam nadzieję, że jak się ogarniemy w chałupinie wiejskiej to zimą pomaluję troszkę. Teraz nie ma szans, czasu na wszystko braknie, nawet na akwarelki..
Jadę do pracy i na jazdę, potem do szpitala na koniec.
Musi być dobrze ;:3
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”