Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Post »

Dorotka, dawaj wiadro kawy :heja Dziś nie czuje rąk, bo wczoraj po pracy przez 6 godzin zrywałam darń, poszerzając zeszłoroczną rabatę. Chyba przy tym nadwyrężyłam prawą rękę ;:oj Ale przyznam się, że chciałam wykorzystać propozycji pomocy chłopaka mojej córki i tym razem to on był taczkowym :;230 Wróciłam do odmu, jak już było ciemno. Nawet zdjęć nie dało się zrobić. Dziś sadzenie, a zatem najprzyjemniejsza część zadania :D
Motylek cudko ;:167 Uwielbiam je i zawsze poluje z aparatem. Wczoraj też latały, ale byłam upaparana po kokordę, więc sama rozumiesz.
PS/ DO kawy poproszę wagon Twojego optymizmu :wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ja tez wiadro latte poproszę :D
Nic się nie mart o matmę, bedzie dobrze ;:215
Ja też wczoraj miałam lekkiego doła, dzisiaj jest już lepiej... ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I jak tam maturka? Wiesz już coś? Nie odzywałam się, ale kciuki miałam zaciśnięte.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

UFFFFF dziewczynki moje kochane...jestesmy juz po ;:138 ;:138 ;:138 Chyba wsio bedzie okejos ...czekamy na wyniki i odzipujemy na troche ;:173
Dzisiaj spotkałam sie z miła forumka i mam sliczne kwiatuchy...pieprznietego ,filusia srebrnego i fiołka ;:138 A że musiałam mysli oderwac od maturów... zaliczyłam dzisiaj dwa punkty ogrodnicze katowicki Pnos, i jeszcze jedną nieopodal...matko ,jakie drzewa ,drzeweczka i drzewunia ...Klony, psy, zdechlaki....buki GLICYNIA OGROMNA KWITNACA CHYBA 50 WIAZKAMI chyba 2metrowa ;:173 ja chyba dzisiaj nie usne , bo juz sobie planuje co by tu gdzie...Ale najlepsze jest to ,ze dostałam w prezencie cudne dwie donice ,a tak marzyłam o takiej własnie na Pashminkę .. ;:215
A poza tym przed chwila oczywiscie obleciałam ogródek..kolejne róze zapaczkowały Abraham Darby i Amelia Renaisance ;:303
Aneczka , ja jak na razie zauwazyłam tylko mszyce...w niewielkiej ilosci więc zrobie ten napar z pokrzywy i popryskam różyczki ;:333
Bonia co ty, rózyczki startuja i ida z pakami...wypatruj wypatruj bo pewnikiem sie czają :uszy Dzięki za kciukasy kochana...teraz juz mozna odpocząć ;:108
Effcia ja nie jestem tylko rózana ...ale fakt , odbiło mi solidnie...ale to juz ostatnie moje podrygi...ogródek sie nie rozciagnie.... ;:130
Aneczka sorry dopiero teraz wpadłam do chaty...sobie tez montuje wiadro to sie podzielę ;:196 Ty tak nie przeginaj z to roboto...zdążymy zdążymy...Ja teraz ledwo dotachałam ta wielka donice do domku ;:306
Robaczku Dzięki kochany..juz po matmie, poszło git ;:215 Patrz no...dołek i ja miałam ,dzisiaj tez sie nie zabardzawo czuje...chyba przez ta zmiane pogody co nadciaga...ale wizyta w szkółce normalnie działa cuda , od razu mi sie lepiej zrobiło :;230 Wleke ci wiedro latte ;:306
Beti kochana Dzięki ,ze wytrwałas ze mna...nerwa mniałam troszku ...az sobie poszłam w swiat aby dychnać ...to taki najwazniejszy egzamin był ;:108 Jest Git ;:303
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorobku, super ze humorek wraca ;:138 Kupiłaś tą glicynię? ;:oj
PS. ja tez mam cudną donicę na Pashminkę :heja
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia nie kupiłam....bo ja tak pojechałam sobie odpoczac i bez samochoda...ale mam ja w głowie i sie głowię...ale cudna była ;:167 kosztowała 160 zł Była na takim ozebrowaniu...miała co najmniej 3 pedy i to grubasy...fajna na prawdę roslina ;:333 Kilka takich było...i pojedyncze tez...ale te pierwsze mi się zagniezdziły w głowie :uszy Ach te Pashminki...ale one nas zaczarowały slicznoty ;:306 No nie watpie ,ze szykujesz jej super donicę...moja taka zwykła pekata gliniana..ale ja takie własnie najbardziej lubię :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, moja donica tez z terakoty, jutro powinnam dostać roze to posadzę i cyknę fotę :uszy
A nad glicynią myśl kochana..ja tez kupiłam kolejną, taką jak piszesz z kilkoma pędami i już kwitnie! ;:138
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Keetee, wtrącę się na temat floksów. Może i twardziele, ale te z oczkami zdecydowanie słabsze. Moje zakupowe zaczęły padać, pleśnieć przy korzeniach (oczywiście tylko 'Graf Zeppelin', na którym najbardziej mi zależało). Padały, bo siedziały w zakupowych woreczkach. Za radą koziorożca wypłukałam korzenie w nadmanganianie potasu i posadziłam do doniczek. 'Junior Dance' i 'Laura' wyglądają względnie dobrze, a Zeppelinowi chyba nie chce się żyć, mimo, że nawet dostał największa doniczkę.

Pokazujesz pomarańczowe tulipany pełne. Pamiętasz może jakie to? Czy to nie 'Double beauty of apeldoorn' przypadkiem?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam kochani w chłodny poranek ;:196
Mam nadzieje,ze pogodowo siejeszce rozkreci...nie chce mi sie zimna...no ;:4
Pacynko witam cie kolejna miłosniczko floksów ;:196 Piszesz mi o odmianach których nie znam,zaraz poszukam co tam wynalazłąś cudnego,Z wymienionych przez ciebie mam laurę, która kocham strasznie, jaki to piekny floks...jestem nia oczarowana.Wiesz ,my pisalysmy o odratowaniu floksów,omdlałych w przesyłce, to takie ode mnie ,kpane z gruntu.Nie watpie,ze rosliny zaparowane w kapersach moga złaapc jakiegos grzyba czy inna przyadłosć ;:108 U mnie floksy to okazy zdrowia..ciesza mnie niesamowicie...nie mam żadnych problemów z nimi ;:138

dla ciebie teraz kwitnacy

Obrazek

aha jeśli chodzi o tulipanki to biedronkowe...powinnam miec gdzies zapisana odmianę....poszukam,one sa takiezółto-morelowo-zielono-rózowe :wink:

przyrosty na conice ;:167

Obrazek

a to mój pieprzyk :uszy

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Dorotko co tak póżno wstałas? Ja już dawno po kawce i zła jestem bo leje to nie mogę na działeczkę skoczyć :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Własnie wróciłam z zakupków, zaraz montuje młoda kapustke...mniam z ziemniaczkami z koperkiem mniam,plus dla mięsozerców fileciki :wink: A potem machne kruche ciacho z rabarbarosem mniam mniam mniam :uszy
Marysiu nie ma w Lidlu u nas tego masełka co chwaliłas...a smaczka i zrobiłas :roll:
ciut pokropiło...ale troche chłodnawo...ale jakby nie ropadsało sie pózniej to cos moze pogmeram w ziemi :uszy

Pózno...Ewcia...e eee nie dzisiaj o 5 tej sie obudziłam..czyli juz mi sobie w łepetynce załaczył nowy czas budzenia :wink:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Też mam rabarbar- zapomniałam wczoraj zabrać do domu a taki mi apetyt na to ciacho zrobiłaś :D ,,,jeszcze w deszczu się wybiorę :D
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Dorotko-to TY 'maturę piszesz'? aaaaa.....no to stresik masz......ja też jak sama pisałam to tak sobie a jak dzieci to więcej....TY pewno tak samo ;:209
Klony to ja lubię od małego-te wielkie drzewa,te noski...ech to była zabawa :tan
teraz z braku miejsca przerzuciłam się na mniejsze ;:172
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Dorotko,ja wstawiłam,ale kapustę kiszoną,nie wiem juz co wymyslać do jedzenia.U mnie pada,ale nawet niech cały dzień leje to i tak nie bedzie za duzo,bo sucha ziemia jak pieprz.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grazynko matura moja chyba tez była dla mnie przezyciem...miło wspominam ,ale dzieciakowska to zupełnie inna inszość,jak na razie sie trzymam , a maturka idzie okejos :uszy Wiesz byłam wczoraj w szkółce...tzn takim punkcie z sadzonkami...duzo mi sie podoba ...ale klony i zwisłe iglaki najbardziej mnie biero ,...to sa cuda po prostu narmalne cuda ;:oj
Ewciu uwielbiam ciasto z rabarbarem....kruche albo drozdzowe z kruszonka, polecam ci tez łaczenie z truskawkami...nie byłodzisiaj , wg mnie przepychota ;:170
Gosia. ..ja jak przychodzi juz ciepła wiosna to mam ochote straszbnie na wszystko co nowe....dzis młoda kapustka, niebawem szczawiówka potem botwinka ....uwielbiam ;:303
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”