Moja skromna kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: moja skromna kolekcja

Post »

Jak się domyślam chodzi o ten pokój gdzie storczyki stoją na ziemi, tak? Moja też ma zakaz wchodzenia na parapet z bardziej "liściatymi" roślinkami, a na półkę nie wskoczy bo się boi ;:306
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

No tak ,bo przeciez parapetow nie posiadam ,ale ona wszedzie by wlazla a zwlaszcza tam gdzie moze w ziemi pogrzebac ,wiec jej przestrzen zyciowa ogranicza sie do korytarza ,lazienki i pokoju z ktorego wlasnie pisze :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zwierzaki i kwiatki nie zawsze są kompatybilne ;:306 Kwiatki i rodzinka też nie, gdybym mieszkała sama pewnie już bym miała dzicz :;230 a tak trzeba powoli, dyplomatycznie ;:204 ale systematycznie "zarastam" ;:306
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
actus
1000p
1000p

Post »

Fakt ze jak sie mieszka z rodzinka nie zawsze jest latwo "zarosnac" :;230 No ale z tego co widze calkiem niezle sobie radzisz ,jak mowisz ,powoli,dyplomatycznie ,tu sie kupi ,tam dostenie no i "przeciez tego nie wyrzuce" :;230 :;230
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Oj tak, połączenie kotków z roślinkami bywa niebezpieczne...
Moja potwora na przykład jakoś na wiosnę wymyśliła, że doniczki to takie małe kuwetki....
;:202
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kahim pisze:Oj tak, połączenie kotków z roślinkami bywa niebezpieczne...
Moja potwora na przykład jakoś na wiosnę wymyśliła, że doniczki to takie małe kuwetki....
;:202
Uch, nie zazdroszczę, moja na szczęście jeszcze nie ma takich pomysłów, jeszcze... ;:202
Zarastać trzeba powoli i dyplomatycznie, najnowszy pomysł - sadzenie pestek cytryny i limonki - przecież pestki za darmo, ziemię już mam, to do dzieła! ;:306
Pozdrawiam, Natalia
actus
1000p
1000p

Post »

Kahim :;230 .Znam ten bol ,wczesniej mialam kotke ktora upodobala sobie mojego 150 cm kaktusa.Skonczyl w koszu ;:145 ;:145 .Myslalam ze ja zabije ale potem sama sie wyniosla :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kaktusa?! To skubana sprytna, że się nie pokuła...
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Widocznie się niedopasowałyście i jedna musiała odejść :-)

To jeszcze jedna anegdotka- mam porozstawiane te żółte tablice lepowe na latające ziemiórki... Zagadka: co się stanie, gdy kot zbliży się do nich za blisko.
:;230
actus
1000p
1000p

Post »

Pelno siersci jest? :;230
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Blueberry pisze:Taaak, na storczyki miejsce zawsze ;:306 Na parapetach trzymać ich nie mogę - pd i zach, pali a nie świeci - ale półeczkę zawsze można gdzieś zawiesić, ścian sporo... ;:204
Tez mam południowy parapet :D I faktycznie się nagrzewa, zwłaszcza latemw całym pokoju jest sauna, ale rolety w jakimś stopniu to niwelują, może zamontujesz sobie tylko na to okno? W każdym razie w takiej ekspozycji dobre jest to, że światła jest tak dużo w pokoju, że storczyki spokojnie mogą stać w głębi :) A wiadomo, że tam się znajdzie więcej miejsca niż na parapetach bo a to półka, a to komoda, a to kwietnik a to coś ;:306 także są i dobre strony :D w krk mam wschodnie okno i tu jak nie postawię storczyka na parapecie albo na półce tuż obok, to nie miałby szans w głębi pokoju ;:185 za to latem.. latem jest bosko, taka moja chłodna i ciemna pieczara hehe :D

haha.. kahim tą sierść to chyba nam zaprezentowałaś nawet w wątku o szkodnikach :D Można tam było znaleźć dużo ciekawych rzeczy hehe ;:306 ale co się dziwić, ja sama się przyklejałam do takich lepów ;:131
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

W pokoju z oknami pd są żaluzje, w zach rolety i to niewiele daje - nawet przy zasłoniętych robi się piekarnik... Półki są jedynym rozwiązaniem ;:108
Pozdrawiam, Natalia
actus
1000p
1000p

Post »

No dziewczynki i chlopcy,dzis przedstawie Wam produkcje moich ekologicznych oslonek,jako ze nie chcialo mi sie jechac do Ikei a ze jak wiecie lubie grzebac ,to "wygrzebalam" :;230 :;230 .
Pojechalam do Floralis'a po jedzenie dla kotow i kupilam jakies koszyczki ktore sluza normalnie do karmienia ptakow :;230 .Reszte materialow mialam w domu.Oto one

Obrazek

Produkcja zajela mi 15 minut :;230

Obrazek

I Mareczek w nowym domku tak prowizorycznie

Obrazek

To tak na wszelki wypadek ,gdybyscie tez chcialy(chcieli)pogrzebac ,podrzucam pomysla :tan :tan
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Kaśka chyba się minęłaś z powołaniem :D szkoda, ze nie było większych tych koszyczków, żebyś zmieściła więcej storczyków :D a mówią, że to studenci są najbardziej kreatywni i zdolni wyczarować "coś" z niczego ;:306
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

Moze i byly Aniu ale mnie akurat takie byly potrzebne.I powiem Ci ze zrobilam dwa ,juz wisza i super to wyglada ;:138 .Oj chyba sie z powolaniem nie minelam jednak :;230 ,a moze.... :;230 .W kazdym razie mozna zrobic cos z niczego ,co widac na zalaczonych obrazkach wiec do dziela kochani :tan
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”