Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Marzenka śliczne porobiłaś kompozycje doniczkowe :D czarna surfinia cudeńko, uwielbiam takie ciemne kwiaty, w zeszłym roku miałam też prawie-czarną w żółte pasy :D W tym roku bardzo chcę kupić te drobne, Milion Bells , wcześniej nigdy ich nie miałam a baaardzo mi sie podobają :D
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Ja w tym roku odkryłam Milion Bells i zauroczyły mnie. W przyszłym roku pewnie na nie postawię - cudne są i mają wspaniałe kolory.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, u mnie M też zawsze twierdzi, że nic sie nie da, nic nie wyjdzie itd. Choć ostanio sam przytargał gałązki z bluszczu z altany swojej mamy. Może ten ogrodnik jak mój M, nie widział i nie wierzy. Szkoda gałązek, bo fajne gatunki wymieniłaś.
Ja wcześniej też nie myślałam tyle o ukorzenianiu, ale jak zaczęłam trochę kupować i zobaczyłam co kupuję, to doszłam do wniosku, że to wszystko to są ukorzenione właśnie gałązki ;:oj . Wszak wegetatywnie ukorzenione gałązki zachowują cechy. No i efekt 2x3 szybszy niż z nasiona. A i w szkółkach muszą ciąć, żeby formować krzewy.

Agnieszko, kompozycja doniczkowa wyszła BOMBA, bo przecież Ty mi podpowiadałaś, a że akurat trafiłam na pomarańczową i białą Milion Bells to udało się.
Teraz będę czuć na plecach presję na odnowione kany. Postaram się nie zawieźć, ale cudów to proszę się nie spodziewać po mnie. Może oczyszczę i dam do malowania synowi na świeżym powietrzu? Jak wyjdzie super to extra, a jak gorzej to winne będzie (niewinne) dziecko.
u mnie też gorąco, ale nie otwieram okna w pracy, jedynie drzwi. Z korytarza leci przyjemy chłód i siedzę w żakiecie. Pewnie jak wyjdę na zewnątrz to pot popłynie mi po czole.

Loki, u mnie parę cebulaków ma jeszcze pąki, chyba z 2 odmiany tulipanów, serduszki zaczynają, kokorycz się zbiera, może i konwalie jakieś będą? A jak nie to pójdę w pola i będę chwasty pokazywać. Drakiew/wdówkę posiałam w donicy i mam z nastu siewek 4szt. Ma być krwiśicie czerwona. Damy radę. A i jeszcze wilec mi się sam wysiał ;:167

Karolinko, no nie wiem czy w tym perzu tak dobrze. Sadziłam ją jesienią i dostała sporo popieczarkowej

Agnieszko/Agness, kompozycję podpowiedziała mi Agunia. Mnie też jakoś tak naszło na ciemne kwiaty, choć i tak mam wszystkie kolory. Na targu kupiłam pomarańczową Milion Bells, a w "mrówce" białą.
Znów zaniedbuję Twój wątek, jednak czas mi się tak skurczył, że nie wiem. W domu to już w ogóle nie mieszkam a hoteluję. Szkoda, że pokojówka ma chyba urlop, bo kurz mi wszędzie panuje. Mam wydeptane ścieżki do drzwi, łazienki i sypialni

Aniu, mnie milion bells podpowiedziała Agunia, skutkiem czego mam białą i pomarańczową

Zaraz będą zdjęcia
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko, no nie wierzę, zę te bergenie tak Ci kwitną! Kanki pomalowane ze srebrnym odcieniem będą ;:333
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Ja je w ogrodniczym widziałam. Piękne były kremowe z lekkim nalotem różu. Choć w sumie które nie są piękne ? Było ich tyle ,że nie mogłam się zdecydować to poszłam w pelargonie :lol:

Czekam na zdjęcia
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Niemiłosiernie zarośnięte tulipany :oops:
Obrazek

te same z innej strony
Obrazek

czerwone już przekwitnięte, ale te pstre są całkiem fotogeniczne. Zbliżenia wyglądają o niebo lepiej (nie widać chwastów tak bardzo)
Obrazek

Obrazek
zostają jeszcze jedne nierozwinięte, będą na później :tan

Kwitnie na całego Rh kupiony wiosną w Biedronce
Obrazek

i azalie z tegoż samego źródła
Obrazek

oraz różowa biedaczka, siedzi w donicy a jej 2 różowe siostry już posadzone, deszcz mnie wygonił od sadzenia
Obrazek
CDN

-- 9 maja 2013, o 13:54 --

Olu, chyba masz rację z tym srebrnym odcieniem. mam jeszcze ocynkowane osłonki to na tarasie wszystko powinno się zgrać

Aniu, pelaśki też mam. ja je po prostu ;:167

Szef mi się kręci i nie daje buszować na FO :evil:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, pięknie Ci kwitną tulipanki i azalie! Cieszy mnie tez bardzo, ze kanadyjka tak ładnie się zieleni ;:333
U nas właśnie przechodzi burza z gradem...tulipany straszne poturbowane, migdalek stracił wszystkie kwiaty, a ogrod cały potargany ;:219 Najgorzej było jechać z pracy w tą ulewę..myślałam ze nie dojadę ;:202
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ojej, Robaczku, to pewnie teraz szacujesz straty ;:174.
Bardzo mi przykro :cry:.
Sosenko, tulipany albo oplewić, albo udawać, że sadzone po angielsku - w naturalnym otoczeniu ;:306. A one same ;:215.

Pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Ależ ty pędzisz z tymi wątkami ;:7

przyznaję że nawet tego ostatniego nie przejżałam, za dużo tego,ale dwie ostatnie strony tak, ale piekne tulipany, i bergenie - jeszcze sie ich nie dorobiłam ;:224 ale powoli, a ta czarna surfinia - ;:oj
u nas takiej nie było, ale mam taką prawie czarną z żółtymi smugami przez środek, dzisiaj zakupiłam u nas na ryneczku, teraz jeszcze muszę je w donice wsadzić ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marzenko tulipany liliowate to chyba z B, bo ja też je mam :lol: Rh biały z B okazało się, że pąki to liściowe i kwiatków chyba nie będzie a ten miniaturowy fioletowy mam kupiony rok temu, przetrwał zimę pod okryciem, ale jest jakiś rzadki i na razie nie kwitnie.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Marzenko dotarłam wreszcie do Twojego siedliska coś ostatnio nie wyrabiam..ale sumiennie wszystko przeczytałam...masz rację kany trzeba uratować od zapomnienia ..pomalowałabym na lekko rudy kolor i wsadziłabym doniczke z np. rozchodnikiem...
a tulipanki w trawie nawet ładnie wyglądają... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marzenko cudnie Ci kwitną tulipanki mam nadzieję że jutro popodziwiam je w realu , już nie mogę się doczekać ;:65 ;:65 ;:65 , jak tylko wyjedziemy z Łodzi bedę dzwoniła do Ciebie .
chyba mamy podobne kwiatuchy - tulipanki z B i mój leciwy już Rh który powtarza kwitnienie w sierpniu ;:196 ;:196 Obrazek Obrazek Obrazek azalia lada moment zakwitnie te są w przydomowym - działkowe są póżniejsze mam nadzieję że sama zobaczysz :wit
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Jestem pełna podziwu dla Ciebie a wszystko cudowne i tak trzymaj ale dbaj o zdrowie bo tego się nie kupi w żadnym markecie ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Sporo pracy i serca inwestujesz w ogród. Tulipany powtórzę za innymi - bajeczne. Do rdestu auberta powinni dawać w wyprawce sekator, tak się rozrasta :) Znajoma ma, bez cięcia porósłby już chyba cały dom. Ja posadziłam za płotem, miałam go jeden sezon na balkonie i po przeprowadzce nie miałam serca wyrzucić :) Pozdrowienia dla Ciebie i Małego Pomocnika :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Marzenko czekam zatem na efekty cudnie ozdobionych baniek :wink:
widzę że tulipanki mamy identyczne ;:173 fioletowo-białe kapelusiki mnie bardzo przypadły do gustu a fotografować je też bardzo lubię ;:108
ja też nie ogarniam wszystkiego ogródek prosi się o pielenie, dom o sprzątanie a tu dziecię jeszcze wiersza ma do nauczenia na konkurs 8-) nie wyrabiam na zakrętach dobrze że M bierze koszenie na siebie bo zarosłabym totalnie ;:306
pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”