Aniu, u mnie M też zawsze twierdzi, że nic sie nie da, nic nie wyjdzie itd. Choć ostanio sam przytargał gałązki z bluszczu z altany swojej mamy. Może ten ogrodnik jak mój M, nie widział i nie wierzy. Szkoda gałązek, bo fajne gatunki wymieniłaś.
Ja wcześniej też nie myślałam tyle o ukorzenianiu, ale jak zaczęłam trochę kupować i zobaczyłam co kupuję, to doszłam do wniosku, że to wszystko to są ukorzenione właśnie gałązki

. Wszak wegetatywnie ukorzenione gałązki zachowują cechy. No i efekt 2x3 szybszy niż z nasiona. A i w szkółkach muszą ciąć, żeby formować krzewy.
Agnieszko, kompozycja doniczkowa wyszła BOMBA, bo przecież Ty mi podpowiadałaś, a że akurat trafiłam na pomarańczową i białą Milion Bells to udało się.
Teraz będę czuć na plecach presję na odnowione kany. Postaram się nie zawieźć, ale cudów to proszę się nie spodziewać po mnie. Może oczyszczę i dam do malowania synowi na świeżym powietrzu? Jak wyjdzie super to extra, a jak gorzej to winne będzie (
niewinne) dziecko.
u mnie też gorąco, ale nie otwieram okna w pracy, jedynie drzwi. Z korytarza leci przyjemy chłód i siedzę w żakiecie. Pewnie jak wyjdę na zewnątrz to pot popłynie mi po czole.
Loki, u mnie parę cebulaków ma jeszcze pąki, chyba z 2 odmiany tulipanów, serduszki zaczynają, kokorycz się zbiera, może i konwalie jakieś będą? A jak nie to pójdę w pola i będę chwasty pokazywać. Drakiew/wdówkę posiałam w donicy i mam z nastu siewek 4szt. Ma być krwiśicie czerwona. Damy radę. A i jeszcze wilec mi się sam wysiał
Karolinko, no nie wiem czy w tym perzu tak dobrze. Sadziłam ją jesienią i dostała sporo popieczarkowej
Agnieszko/Agness, kompozycję podpowiedziała mi Agunia. Mnie też jakoś tak naszło na ciemne kwiaty, choć i tak mam wszystkie kolory. Na targu kupiłam pomarańczową Milion Bells, a w "mrówce" białą.
Znów zaniedbuję Twój wątek, jednak czas mi się tak skurczył, że nie wiem. W domu to już w ogóle nie mieszkam a hoteluję. Szkoda, że pokojówka ma chyba urlop, bo kurz mi wszędzie panuje. Mam wydeptane ścieżki do drzwi, łazienki i sypialni
Aniu, mnie milion bells podpowiedziała Agunia, skutkiem czego mam białą i pomarańczową
Zaraz będą zdjęcia