Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu, nie zazdroszczę sadzenia tego wszystkiego. Zakupy hurtowe widzę. Ja od Magdy kupowałam rok temu i sadzonki maławe ale żywotne były ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko miałam rano wcześnie wstać i do pola przed upałem, ale w nocy obudziłam się (chyba jakaś zmiana) a potem padłam i nici z pracy o świcie :? Praca w ogrodzie to niekończąca się opowieść, a jak na zimę się skończy to wyjemy do wiosny :oops: Ja jeszcze mam sporo pracy, a dzisiaj chciałam zebrać mlecze, bo wreszcie kupiłam cukier i zrobię miodek z mlecza! Zebranie 500 kwiatków w ogrodzie zmniejszy populację dmuchawców :lol:
Kondycji życzę ;:196
Ewo maj czytałam już też i inne wypowiedzi o roślinach przysłanych w tym roku od pana P ;:108
Jureczku a co będzie z różnymi żrącymi po tych upałach i deszczach ;:oj Ja na razie wiem, że rzodkiewki nie mam a rok temu jadłam na śniadanie z tunelu swoją :D
Panowie dostawcy chyba się przeliczyli z zamówieniami szczególnie czy z niskimi kosztami, bo nie mogą sobie wynająć pomocy do ekspedycji - męczą się sami :? Też nasiałam a jeszcze nie wszystko!
Małgosiu nie dość że leją się same to jeszcze kogucik będzie je lał ;:306 - nie mam warunków na takie luksusy - wierz mi! Też marzą mi się skalniakowe poduchy na razie mam poduszeczki na szpilki ;:224
Aniu temat na czasie ;:168
Karolinko tak trzeba sadzić ! bo inaczej w kolejce czekają takie co za darmo się sadzą ;:306
Olu Jurek pisze o pchełkach a Ty wczoraj pytałaś! Co poznam jakąś grupę roślin to się w niej rozkochuję :lol: strasznie kochliwa się robię ;:306
Marzenko przed kupowaniem popytałam tu i tam i wszyscy mówili pozytywnie. Sadzonki nie mogą być wielkie bo cena jest jaka jest i też liczę na żywotność!

Wpadnę do Was wieczorem, albo nocą a teraz życzę wspaniałego dnia lekkiego wiaterku i żadnych gwałtownych burz, a jedynie deszczyku wieczornego ;:138
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Będzie mi miło jak mnie odwiedzisz ;:196 , wieczorkiem to nie bywam na fo. nawzajem przyjemnej pogody ;:196
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, dzięki, że pamiętałaś i o moim pytaniu o pchełki i o kwiatuszek ;:196
Wczoraj już trochę doczytałam o tych pchełkach i wściekłam się jeszcze bardziej na dziadostwo. Jak zacznę jeszcze z taśma klejąca poogródku latać to dopiero będzie ;:306
Człowiek pierwszy raz w życiu własną rzodkiewkę posieje i takie mu zeżrą :twisted:
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Fiu fiu ile nowych roślin! Przepiękne żurawki sama na nie choruję i muszę sobie je w końcu sprawić.
Jest szansa na zaakceptowanie się kurek ? Czy będą walczyć do upadłego ?
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Marysiu, przemknęła mi w twoim wątku skorzonera. Czy mogłabyś ja pokazać jak to wygląda i napisać co z niej robisz. Mam w książce kucharskiej przepis na zupę ze skorzonery :D
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Maska pisze:nie dość że leją się same to jeszcze kogucik będzie je lał
No, Marysiu - to ja widzę, że Ty nie wiesz, do czego służy kogucik! ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

MaGorzatka pisze:
Maska pisze:nie dość że leją się same to jeszcze kogucik będzie je lał
No, Marysiu - to ja widzę, że Ty nie wiesz, do czego służy kogucik! ;:306 ;:306 ;:306
Kogucik wprowadziłby porządek i zdyscyplinował a póżniej by się z kurkami godził ;:306 - to masz zagwozdkę z kurkami :wink:
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Pomocy! Mrówki zżerają mi pąki piwonii!! Co mam robić, czym pryskać?!! Mam Fastac i Kohinor, przyda się któryś, czy mam kupić coś innego??
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Nowe roślinki,nowe radości,nowa praca,nowe nasadzenia :wink:
tulipanowe kolorki bardzo piękne,żywe ,,,cuuudnee ;:173
a kurki fajniutkie ;:333
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

romaszka pisze:Pomocy! Mrówki zżerają mi pąki piwonii!! Co mam robić, czym pryskać?!! Mam Fastac i Kohinor, przyda się któryś, czy mam kupić coś innego??
zajrzyj do mojego ogrodowego, wczoraj dziewczyny o tym pisały :wink:

Maryś zaglądam przelotem, ale mnie internet wnerwił, bo dalej ma czkawkę...przełączylam się na awaryjny to nocą poczytam co działasz w ogrodzie :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witaj Marysiu ,czy dostałaś języczkę ? Dorotka dostała dziś przesyłkę dlatego pytam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Olu kiedyś te pchełki atakowały w otwartym gruncie i zalecali przykrywanie włókniną, ale w tunelu był spokój. Teraz nawet w tunelu pchełki! Pociesz się że są lata dobre dla rzodkiewki i mniej dobre i ten chyba nie bardzo :lol:
Aniu mam coraz więcej żurawek, a większość to dary. A kurki chyba będą walczyć do upadłego :?
Aniu skorzonera czyli wężymord to według mnie pyszne warzywo. Pierwszy raz zetknęłam się z nim przed laty w makro wykupiłam chyba wszystko ;:224 Można go pod przeróżnymi postaciami spożywać http://www.naturaity.pl/apteka-natury/w ... item/354-w ężymord-czyli-skorzonera.html , sieję co jakiś czas ale plonu są mierne bo glina jej nie bardzo sprzyja. Myślę że najlepiej udałaby się na piaskach tak jak marchew :uszy
Małgosiu mój kurnik ma ok 1,2 m kwadratowego a woliera może 3 - 4 , i nie bardzo widzę jeszcze w tym towarzystwie koguta. Ale wiesz ta kurka którą kupiłam i jest kierowniczką grupy co drugi dzień wydostaje się ze swojej woliery i wpuszczam ją do kurnika. Pierwszy raz zniosła jajko, a dzisiaj patrzę a ona siedzie w kąciku. Biorę ją żeby sobie wyszła na zewnątrz a on siedzie na tym swoim jajeczku :lol:
Ewko w patrz wyżej piszę Małgosi dlaczego nie chcę się zdecydować na koguta ;:131
Alu pączki zaatakowały na pewno mszyce, a w ogóle to wyczytałam gdzieś że mrówki roznoszą mszyce a potem je zjadają :shock:
Aniu po prostu wiosna przyszła ;:306
Pat oj dzisiaj znowu się nadziałałam nóg i rąk w przegubach nie czuję a raczej czuję aż za bardzo.
Cały czas sadzę nowe nabytki, a jeszcze dzisiaj od Ewci przyszła języczka :lol:
odplewiłam osiem krzewów borówek ameryk. i obsypałam torfem, zostały dość mocno przycięte i w tym roku owoców będzie mało. Zostały mi jeszcze 3 najmłodsze krzewy do oplewienia. Ze starej śliwki przyciętej ostatnio uzyskałam świetny pień na skalniak, tylko pełno w nim mrówek więc zasypałam go boraksem. Pień już wtargany! Zerwałam mlecze na miodek i skosiłam trawę w ogrodzie. Przy okazji melduję, że wzeszły nasturcje od Ciebie i oczywiście nie wszystkie wysiałam bo strach przed ogrodnikami kazał mi część zostawić ;:306
A poza tym gdzie nie stanę to plewię, bo trawa przeszkadza mi w podziwianiu roślin!
Ewciu E@K66 dostałam języczkę ;:196 i wsadziłam już do ziemi i liczę, że się czymś zachwycisz ;:173 pw wysłałam :lol:
A to dzisiejszy dzień w ogrodzie ;:65
Obrazek
jedyne iglaste które lubię!
Obrazek
Obrazek
kwitnące owocowe!
Obrazek
Chyba takim wczoraj zachwycałam się u Wioli a tu patrzę u mnie też jest :lol:
Obrazek
Obrazek
z dedykacją dla Iwonki :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Marysiu z Mot czy to jest pantofelnik od Ciebie?
Obrazek
Obrazek
Zakwitła rajska jabłoń , którą dedykuje wszystkim odwiedzającym ;:196
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Marysiu, żadne mszycę! normalne, czarne mrówki :evil: dla tego nie wiem czy mogę prysnąć czymś, co jest na mszycę czy muszę kupić coś od mrówek!
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Marysiu pierwsza fotka to dedykacja dla mnie :D uwielbiam iglaste bom bożonarodzeniowo zakręcona :D nawet wiosną i latem :;230
trzecia też ,bo kocham kwitnące owocówki ;:167
bije się z myślami - jakie drzewko zasadzić iglaste , czy owocowe , czy może mój ulubiony bez - bo na wszystkie 3 nie mam miejsca :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”