Ogródek pstrokaty - część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek pstrokaty - część II

Post »

Przyjemnie popatrzeć, że trójlisty sobie dobrze radzą :D Zdaje mi się, że trochę desperowałeś...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwono śliczna ta brunera , szkoda że ja nie mam do niej szczęscia
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Dzisiaj mam bardzo pracowity dzień ale w nagrodę córcia finansuje moje zachcianki ogrodowe.A poza tym jadą.jadą.Zgadnijcie co jedzie ?

Morango- Trójlisty,jak dla mnie są trudne ale masz przecież nauczycielkę za płotem.Lekcje masz za darmo.Chociaż ona ostatnio jakaś taka skwaszona.
Fotki robi ale baaaardzo oszczędnie dozuje.Coś jej jest.Wiesz czym ten upór przełamać ?.
Bogusiu- Posadzisz oczary i w przyszłym roku będziesz mieć wcześniejszą wiosnę.Mój kolega,który jest wielbicielem sadzenia na działkach tylko trawy
mówi do mnie "czym wy się tak ekscytujecie ?".Nie rozumie tego tak jak ja jego tzw.trawnika.
Iwonko- Wstawiaj i nie pytaj czy możesz.
Ewa- Ale ile ich miałem ! Zostały tylko te dwa.Nie mam ciapatego i nie mam żółtego.Gdyby były byłbym zaspokojony.
Genia- Nie lamentuj.Powiem,że to dla Ciebie i musi być z kwiatami.

Rankiem więc jeszcze nie rozbudzony.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mój dopiero pokazał liście, jeszcze poczekam na kwiaty :D Zdaje się, że idzie burza, więc może wreszcie wszystko zacznie rosnąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

magry pisze:Genia- Nie lamentuj.Powiem,że to dla Ciebie i musi być z kwiatami.
Janku dobre ;:306 ;:306 myślisz że się zlękną ?;:306
Ja czekam na kwiat mojego trójlista.

No i bardzo jestem ciekawa co wiozą ;:7

Obrazek
Trzy lata czekałam na te kwiaty , wcześniej miał tylko liście/ potem mogę usunąć zdjęcie /
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

magry pisze:Dzisiaj mam bardzo pracowity dzień ale w nagrodę córcia finansuje moje zachcianki ogrodowe.A poza tym jadą.jadą.Zgadnijcie co jedzie ?
Janku a na co ty tak czekasz niecierpliwie i co jedzie ...bo do mnie cypripedium Victoria, Monto i Pixi :tan

magry pisze: Morango- Trójlisty,jak dla mnie są trudne ale masz przecież nauczycielkę za płotem.Lekcje masz za darmo.Chociaż ona ostatnio jakaś taka skwaszona.
Fotki robi ale baaaardzo oszczędnie dozuje.Coś jej jest.Wiesz czym ten upór przełamać ?.
Zaraz skwaszona ...po prostu nie mogę się obrobić ...pielę ,plewię ,czyszczę a końca nie widać ...najgorsze te żurawki stare suche liście i trzeba to przyciąć . Kasia to ma dobrze bo pomocnik wszystko ogarnia no i działeczka jej o wiele mniejsza i mniej roślin nie to co u mnie zbieranina wszystkiego . Do tego ogórek też musi wyglądać i oczywiście zrobiłam troszkę sadzonek więc trzeba forum zasilić .

Aaa jeszcze szkoła i dwie prace na sobotę wiszą nad głową ...że też mi się chciało na starość uczyć :;230 :;230
Zadęcia robię na bieżąco i na pewno kiedyś wstawię :wink:

Co do trójlistów to też mam ich nie za wile choć w tym roku kwitnie lub kwitło ich pięć :lol:
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa- Deszcz upragniony polał trochę czy znowu ominął ?.U mnie wczoraj wieczorem toczył się głośny beczkowóz.
Genia- Może nie zlękną się ale jak opowiem historię Twoich zakupów to pewnie zawstydzą się za brać ogrodniczą.Chociaż,mnie też kilka razy nabrali.
Trójlista nie usuwaj.Właśnie w plamki miałem ale znudziło mu się u mnie.A co przyjechało ?.Kokorycz,ciemierniki pełne,mikołajki,zawilce,pierwiosnki,dzwonki na
skalniak,rozchodniki które nie wiem po co zamowiłem,oszukane zawilce palmata bo na obrazku były inne,Zawsze muszą być jakieś atrakcje.
Ewa- Pewno znowu jakaś wielka zagranica.Nie natknąłem się na takie.Z tym uczeniem się na starość to chyba dobrze.Mózg ćwiczyć trzeba ale ty
już chyba habilitację robisz a to "co za dużo to nie zdrowo".Sam już nie wiem.Może to i dobrze.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakupy imponujące , mnie chyba wypadł biały pełny ciemiernik , albo po prostu w tym roku nie zakwitł
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Dzięki Janek za nazwę. Myślałem, że mam naradkę rojnikową. Teraz wiem, że moja stara to naradka odroślowa.
Ciągle weryfikuję jakieś nazwy. Moja serduszka też nie jest 'Burning Hearts'. Tym razem pomyłka producenta.
evastyl
1000p
1000p

Post »

Janku a właśnie że nie ...rodzima produkcja z Krakowa od Radka ...bardzo lubię u niego kupować ma naprawdę świetne sadzonki ...jest tego mało ale za to prima sort :wink:
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie znam Radka z Krakowa.Któż to taki ?.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie padało :( Kopię warzywnik, a w takim skwarze ruszam się jak mucha w smole :evil: Wszędzie susza, pielenie bez sensu, podlewam powli ogród konewką. Tyle, że warzywa posiałam. Teraz też zapowiedź równie upalnej pogody.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Psi ząb - uroczy ! :shock: Miłego dnia Janku!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
evastyl
1000p
1000p

Post »

No proszę pstrokaty się rozkręca ...Janku a gdzież to znowu takie nieudane zakupy zrobiłeś ??? czy u naszych sprzedających zawsze musi tak być ...ciągle jakieś wpadki , to jest bardzo irytujące ...patrzysz patrzysz co wreszcie z niej wyjdzie a tu nic albo chwast .Rozumiem poprzednia zima ale ta wszystko powinno być Ok . Chociaż ja tego roku uśmierciłam troszkę sadzonek miodunek i żurawek ...schowałam pod dach i zapomniałam podlewać ;:14 ;:14 ale ze mnie ogrodnik .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Janku zakupy imponujące z niecierpliwością będę czekała na fotki ;:oj
Psiząb wspaniały, mój w zeszłym roku oberwał od zimy, wcale się nie pokazał, byłam pewna, ze stracony całkowicie. Ale widocznie jakieś tam reszteczki uchowały się pod ziemią, przez sezon wzmocniły i w tym roku pojawił się i zakwitł..... aż 3 kwiatuszkami.... ale ważne że jest :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”