2 - wyjełam z doniczki badylki z korzonkami i wsadziłam do gruntu - obsypałam zrębkami i co tam miałam pod ręką ładnie mi się przyjeły i czekam czy mi zakwitną .
Zrobiłam jeszcze jedną doniczkę z kilkoma (4)patyczuszki Limelki -te wsadziłam do donicy dołożyłam 3 ucięte gałązki bukszpanu i 1 gałązkę z jakiegoś cyprysa , podlewałam , stały w ciemnym miejscu i dość chłodnym od północnej strony domu (jak jechałam na działkę na kilka dni podłoże nie wysychało) na zimę zostawiłam w tej donicy oprószyłam z wierzchu zrębkami niedawno przesadziłam do doniczki 3 ukorzenione sadzonki z hortensji (dł. korzonków ok 20 cm) bukszpan dosadziłam na właściwe miejsce też ładnie ukorzeniony i przesadziłam również ładnie ukorzeniona sadzonkę z cyprysa . Nie chodziłam nie chuchałam i nie dmuchałam zrobiłam z ciekawości czy się dobrze ukorzeniają ( wszystkie moje sadzonki bez ukorzeniacza)i czy przezimują -wszystko wyszło ok- z 4 patyczuszków ukorzeniły się 3 ,1 nie miał korzonka nawet jednego a na badylku były zielone pączki .
Wykład zrobiłam że ho ,ho życzę powodzenia na pewno Ci wyjdą -Ela/kuznicom