Ewuniu, ten powojnik już zaczyna kwitnąć, bo to atragene i ma na imię
Pamela Jacman Coraz bardziej niebieski i na niedzielę otworzy swoje kwiaty.
Jadziu, moja Cecil nie jest taka piękna jak w tamtym roku. Po kwitnieniu ją zetnę na jakieś 70 cm od ziemi. Już lub dopiero ma pączki. jest goła od dołu i nie prezentuje się tak ładnie. W nogach rośnie wielki orlik i nie widać tej brzydoty.
Stasieńko, tego klematisa się nie obcina, bo to atragene. Mam go 2 rok i bardzo silnie rośnie. Polecam z całego serca.
Ewuniu (Kraków), kwiatki na wiosnę zrywa szpak. U mnie też tak czarował samiczki, zrywając te malutkie bratki.
Dziś policzyliśmy, ktoś nam ściął 21 tulipanów!!!! Bardzo króciutko, same prawie kwiaty, więc nie do wazonu!!! Jakiś złośliwiec i podły człowiek. To nie szpaki, tylko padalce!!!!!

Ale i tak mamy cudnie!!!! Dziś posadziłam parę kępek niezapominajek białych i niebieskich i 2 kępy dzikich bratków. Oby wszyscy tak mieli przed domami, to świat byłby ładniejszy.
Marysiu, moje pełne stoją jak żołnierze na warcie. Te trzy w zestawie są pięknie ułożone i jeszcze tak stoją
Evik, pomarańczowe tulipany pięknie pachną. Też jeszcze sobie dokupię jesienią. Dzięki za wizytę
U nas była dziś burza, ale nie padało zbyt mocno. Fotek dziś nie robiłam