Moja rabatka - perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka - perdii

Post »

Dziękuję za miłe słowa.Staram się jak mogę, ale co człowiek może zrobić jeżdżąc tylko w weekendy.A z drugiej strony to dobrze bo ja na punkcie pielenia mam "kota" i już tyle roślin wyrwałam myśląc że to chwasty ze szok :( Co roku obiecuję sobie że będę wyrywać chwast jak już trochę podrosną i co roku nie dotrzymuję słowa. Nawet teraz zaczęłam wyrywać rośliny jednoroczne które posiałam wcześniej. Na szczęście w porę sobie przypomniałam że przecież siałam kwiatki. Mój M nazywa mnie "kombajn"
Cieszę się dzisiaj bo poszukiwana od kilku lat,zielona porzeczka leci do mnie samolotem wiec prze sobota powinna być.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Gosiu warzywniak ogromny ale ja też sieję dużo warzyw no i pomidorki i w tym roku posadziłam dynię.Nie sadziłam jej już kilka lat.
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu ;:196
Kochana ,ale masz wypieszczony warzywniczek ;:oj Mam nadzieję ,że dzisiejszy poranny deszczyk trafił również na Twoje wysiane warzywka :) nie było go duzo ale to zawsze coś ;:108
Gosiu ,czytam że masz glebogryzarkę ;:oj juz dawno miałam sobie ja sprawić ,ale nie miałam skąd uzyskać informacji jak się sprawuje właśnie na glinach i czy sama dajesz radę ją prowadzić ,bo czytałam że to ciężka maszyna .
Zielona porzeczka ,nie słyszałam o takiej ;:oj skoro jej tyle szukałaś to pewnie bardzo smaczna :wink:
Gosiu ,miłego dnia Tobie życzę ;:168 ;:100
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja glebogryzarka nie jest duża - biedronkowa :D Jestem z niej bardzo zadowolona. Prowadzi się dobrze, na gliniastej ziemi trzeba ją prowadzić "jodełkowo"bo jak prosto to robi tylko rowek. Ziemię miesza z obornikiem bez problemu. Naprawdę jestem zadowolona chociaż nie jest to maszyna o dużej mocy, ale odpada nam kopanie :heja
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Kontakt:

Post »

Gosiu ,dziękuje za informacje ;:196 w takim razie i ja będę na nią polować .Dziś przejezdżałam przez Wadąg ;:oj targi tuz,tuż a tam taki wykopaliskowy bałagan :shock: pewnie kwiatki znów będą w lesie
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Perdii-ale duży warzywniak ;:138 ;:138 ,zazdroszcze Wam foli.ja nie mam takich możliwości a przydała by się :wit :wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadziu ;:196 Duży jest i owszem. Właśnie zastanawiałam się nad zmniejszeniem bo jeszcze jest druga część gdzie są sadzone na zmianę dynie, cebule, czosnki oraz są truskawki i szparagi. Już mam coraz mniej sił a do pracy pomocników nie ma tylko do jedzenia i zabierania przetworów :D M sie śmieje że tak zmniejszę warzywniak jak mniej gotuję :wink: Że i dla sąsiadów starczy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znów zżera mnie zazdrość-o deszcz przede wszystkim (bo w wielu miejscach pada), a teraz o glebogryzarkę. Kopię ręcznie ;:223 Najpierw tania siła robocza, teraz ja. Padam z nóg, a właściwie z pleców :evil: Nieźle idzie na części ogródka, którą uprawiam od początku-gliny prawie nie ma. Masakrycznie tam, gdzie poszerzyłam "areały" :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo zażycz sobie jako prezent glebogryzarkę :D Na prawdę warto nawet taką jak ja mam małą elektryczną. Niedługo Dzień Mamy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mogę sobie życzyć :roll: Na razie jeszcze żyję i mam plany kopalniane na jutro :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko ma swoje dobre strony kopanie to ruch a ruch to zdrowie :D
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dotarła moja poszukiwana zielona porzeczka. :heja ;:138 Jak na tak długą drogę jest w dobrej kondycji.

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

faktycznie ładny krzaczorek ;:173 Ale zielona porzeczka :?: :?: :roll: Owoce zielone :?: :?: Pierwsze słyszę :)
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Ja tez nie słyszałam o zielonej :D :?: :?:
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od 2009 roku poszukiwałam tej porzeczki. Na jej temat był artykuł w Działkowcu.Postanowiłam ją zdobyć ze względu na duże wartości odżywcze. Ma zielone owoce i podobnież z jej mutacji powstała czarna porzeczka, ale tego dokładnie już nie pamiętam bo ten artykuł był już dawno jeszcze przed 2009 rokiem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”