Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Uwielbiam ten czas w sadzie i wygląd i zapach ;:215 Moje narcyzy przekwitły :?
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Renatko, ja jestem jeszcze bardziej do tyłu z kwitnieniami drzewek, niż ty :;230 :;230 U mnie cos dopiero te pąki pękaja.Ale masz pięknie ;:215
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Troszkę nadrobiłam Twój wątek, ale tyły mam jeszcze potężne, bo w pewnym momencie zaprzestałam czytania koncentrując się na zdjęciach: cudne robisz, ale też masz takie dorodne rośliny, że same z siebie muszą pięknie na zdjęciach wychodzić :wink: No i widzę u Ciebie jeszcze jedną rzecz która mi dzieciństwo przypomina, czyli jesion: w moim rodzinnym ogrodzie był taki ze stuletni płaczący. Ale fakt, ze siał się niemożebnie... teraz mam za siatką wiekowy dąb, sieje się podobnie, ale urodą jesionowi jednak nie dostaje.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! To jest moment gdy kocham moje stare czereśnie. ;:167
Za kilka dni jak kwiatki zaczną opadać zrobi się zimowy pejzaż, bo wszystko w koło będzie białe, ale już za moment to ściemnieje i będzie straszny śmietnik ;:306 , a potem szpaczory zaczną skubać czereśnie i wszystko będzie utytłane w soku i resztkach :twisted: , a potem jeszcze piękny moment gdy liście się przebarwią ;:oj , ale zaraz opadają i wtedy to już nie kocham tych drzew ani, ani. ;:124 Ale jak zapadła decyzja, ze w tym roku kolejne wycinamy ;:145 ;:145 ;:145
Pat! U mnie dąb to tylko w postaci suchych liści przywianych nie wiadomo skąd :shock: a ja właśnie dęby i kasztanowce kocham najbardziej. ;:167 H marzy o potężnej wierzbie płaczącej, ale nie ma jej gdzie posadzić i chwilowo odpuścił (działka ma tylko 2000m2 więc mało miejsca ;:306 ). Dzięki za uznanie dla moich roślin :uszy (choć rarytasów nie mam) teraz będzie faza pstrykania niezapominajek ;:306 które rozsiały się niemożebnie i zaczynają być traktowane jak chwast ;:224 (a tych ci u mnie dostatek zwłaszcza mniszka i babki lancetowatej :evil: )
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Pewnie kupa piachu już posprzątana!!! ;:306 Renatko, cudnie jest teraz wszędzie.
U nas pada i jest pochmurno, ale ciepło. Dziś mam dzień lekarski. Wszędzie muszę jechać po recepty i z bratankiem na kontrolę do chirurga. Na ogródek pojadę po obiedzie.
Tak mi szkoda tulipanów ;:145 Teraz nie będzie tak ładnie. Aż dopiero róże!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu!
Kupa piachu niestety nadal leży, bo skrzynia nadal nie dotarła :twisted:
Walczymy z H z ,,kleszczowiskiem", bo chcę zrobić rabatę od nowa ( paprocie to piekielne rośliny :twisted: )
U mnie już niedługo zakwitną piwonie, a tulipany rozłożone w czasie, więc może nie będę miała tylko niezapominajek ;:306 No zawsze zostają mlecze i stokrotki ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko ja mam właśnie śnieżny widok , bo moja czereśnia sypnęła płatkami i nie wiem ile będzie czereśnie, bo nie słyszałam pracujących trzmieli i innych. Żeby szpaki przynajmniej zapylały te kwiatuszki to oddałabym im połowę czereśni ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje mimo, że nie zapylają biorą praktycznie wszystkie. Nawet nie próbuję ich odstraszać, bo przekonałam się, że to nic nie daje. ;:223
Biało i u mnie, bo czereśnie sypnęły po wczorajszej burzy (grzmiało, błyskało, ale deszczu praktycznie zero).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

U mnie narcyzy w zeszłą zimę wymarzły ;:145 i zapomniałam jesienią kupić
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reniu jeste prawdziwa kobietą:Kochliwa i zmienna ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu :wit Moje chyba nie wymarzły, ale jakoś ich tak mało...
Aniu ;:224 ;:170

Jestem zatyrana do nieprzytomności. ;:223
Od 6.00 do 18 -19.00 w firmie, jak wrócę to padam, a ogród czeka... FO też.
H przygotował mi nową rabatę po ,,kleszczowisku". Piszę, że przygotował, bo moja rola ograniczyła się do wybierania zielska i pomocy przy układaniu kamieni.
Bardzo szkoda mi moich pięknych paproci, ale dłużej już tak nie mogłam tego trzymać.
Mam teraz do zagospodarowania kilka metrów mocno zacienionej powierzchni.
Zostawiłam bez ruszania moją cudną piwonię (wiem, że ma za ciemno, ale nie pora na przesadzanie), wiciokrzew i irysy.
Dosadziłam pod wiciokrzew hostę, ale chwilowo dalszej koncepcji nie mam. :cry:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę tej poocy w ogrodzie ze strony M. Tak pozytywnie oczywiście :) . A paprocie wyrzuciłaś całkiem? czy znalazłaś im (mam nadzieję) inne miejsce
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzka! Sama jestem mocno zaskoczona pomocą (wykonaniem) H, ale na pewno nie będę narzekać ;:306 .
Większość paproci, barwinka i podgarecznika Variegata wylądowała na śmietniku. Nawet rozmawialiśmy z H, że powinnam wystawić to na all... albo FO, ale nie mam sił i czasu.
Wyżej wspomnianych roślinek nadal u mnie dostatek, choć paprocie zostawiłam tylko w jałowcach, a barwinka tępię bardziej niż mniszka. :evil:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Oj szkoda, a ja chętna na paprocie i koleżanka forumowa też. Pójdziemy do lasu na szaber
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”