Maryniu bardzo ale to bardzo polecam lakolistną kwitnie całe lato i jesień a nawet jak przekwitnie to wyglada jak paprotka bo taki ma pokrój ,a rozsiewa się piękniemarpa pisze:Kokorycze u mnie już przekwitły...teraz kwitnie kokorycz a lakolistne u mnie jakoś nie popularne są bo nigdy ich nie spotkałam .U mnie też upalnie w ciągu dnia nawet 30*C na termometrze było...M marudził
a ja w cieniu rożne takie prace sobie wykonywałam powolutku..chwilami na leżąco odpoczywałam ...
i dzień zleciał..
.posadziłam dalie od przyjaciółki...zrobiłam ponad 300 zdjęć
![]()
Jak najbardziej mogą na skalniakach rosnąć, jak przewkitna masz puduchy takich zielonych igiełek , muszę Ci powiedzieć że chyba znalazłam nawłoć miniaturową , odkopałam kawałekewunia7 pisze:![]()
Witaj Dorotko spóźniona, ale jestem
Piękną wiosnę pokazałaś![]()
![]()
![]()
Zrobiłam ściągę z niskich roślinek: kokorycz lakolistna, jastrzębiec plamisty, kopytnik asarium splendens, flofsy skrzydlaste.
Bardzo mi się podobają.
Dorotko, czy te floksy po przekwitnięciu, też się ładnie prezentują? I czy na skalniaku mogą rosnąć?
Czosnek karatawski Allium karataviense - znam go ze zdjęć i opisów , jest kapitalny , mam zamiar kupic ale to na jesień dopiero zastanawiam się co u mnie za czosnek wyszedł ??ewunia7 pisze:![]()
Byłam u Tereni i widziałam,że pytałaś o czosnek Karatowskiego
Dorotko, Czosnek Karatowskiego pięknie pokazał ZENOBIUSZ (Ogród Zenka) na 8str