Ania Zuzia i Chłopaki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ania Zuzia i Chłopaki cz.2

Post »

Przemo mało pocieszajace, bo ja chciałam juz mieć coś kłującego na granicy
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

wielkakulka pisze:Przemo mało pocieszajace, bo ja chciałam już mieć coś kłującego na granicy
Dzika róża albo śliwka (nie wiem jaka odmiana, ja mam taką z kolcami na 5 cm): tę pierwszą może gdzieś przy polnej drodze ukopać?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Aniu, wykop gdzieś tarninę (u nas sporo jej przy drodze), pies nie przejdzie. I wspólczuję "inteligentnej inaczej" sąsiadki. :evil:
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomnieć, że było się kilka dni temu na działce....i co gorsza widziało z sasiadami...rózne sa przypadki. Mało fajne jak masz w trawie niespodzianki a grządki podeptane przez pieska...
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Dokladnie! Po swoich sprzątam bez szemrania, ale jak mi inne wlezą to mięchem rzucam. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja do niej tak baaardzo grzecznie. Że mam pytanie, bo mi jakiś pies pobiegał a wielkość łap i niespodzianki jest akuratna do jej pieska, no i to jedyny jaki jest obok...żeby się nie gniewała, ale jak to jej piesek, to niech go uwiązuje, bo ja cały dzień pracuje na działce i przykro mi jak przyjdę a tam podeptane i rozgrzebane przez psa a w trawie niespodzianka. A ona do mnie ŁAAAAAAAA - to nie on, bo oni pierwszy raz.

Teraz wiem, że to własciwy pies ;:306
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, moja teściowa też ma działkę i psa i jest nie do pomyślenia żeby jej pies biegał luzem po innych działkach. Siedzi na tyłku albo przywiązany na długiej smyczy albo przy nodze lub w altanie, a teście regularnie z nim wychodzą daleko poza działki co jakiś czas.
Nawet moje dzieci od początku są uczone, że na działkach obowiązują zasady szanowania cudzej własności i nie ma mowy, żeby przeszły na skróty przez czyjąś działkę czy zerwały chociaż trawkę z cudzej działki, a nawet muszą się w miarę cicho zachowywać bo przecież po to ludzie mają działki, że chcą też tam odpocząć. I powiem Ci, że przez wszystkich działkowiczów bardzo są te zasady przestrzegane. Więc jak nie da rady grzecznie Pani od pieska wytłumaczyć domagaj się swoich praw wyżej.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu wybacz pytanie, być może głupie :oops: ale nie bardzo czaję...... nie macie ogrodzenia pomiędzy działkami, że pies przechodzi do Ciebie???
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Aniu tak mi szkoda Twojej pracy :( Ja to powoli mam nerwy na mojego Rysia bo upodobał sobie spanie w liliach i grzr\ebanie na rządkach w ogrodzie Mruczek tak mi nie robił :(
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Aniu wybacz pytanie, być może głupie :oops: ale nie bardzo czaję...... nie macie ogrodzenia pomiędzy działkami, że pies przechodzi do Ciebie???

Niektóre działki nie mają nawet ogrodzenia od strony scieżki, choc opłaty na ogrodzenia są pobierane od każdego działkowicza. Ja swoją działke mam od jesieni, jeśli bedzie pewność, że po nowym roku miasto zostawi nam ogódki w przystepnej cenie, to zrobie sobie sama. W tym roku nie zainwestuję. Myslałam o wsadzeniu mietelnika, ale uparciuch nie wschodzi, zanim urosnie, to nie będzie co odgradzać ;:185
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

wielkakulka pisze:
AGNESS pisze:Aniu wybacz pytanie, być może głupie :oops: ale nie bardzo czaję...... nie macie ogrodzenia pomiędzy działkami, że pies przechodzi do Ciebie???

Niektóre działki nie mają nawet ogrodzenia od strony scieżki, choc opłaty na ogrodzenia są pobierane od każdego działkowicza. Ja swoją działke mam od jesieni, jeśli bedzie pewność, że po nowym roku miasto zostawi nam ogódki w przystepnej cenie, to zrobie sobie sama. W tym roku nie zainwestuję. Myslałam o wsadzeniu mietelnika, ale uparciuch nie wschodzi, zanim urosnie, to nie będzie co odgradzać ;:185
aaaa..przypomniało mi się: ostropest plamisty: rośnie na 1,5 metra w górę i jest tak wściekle kłujący, że nawet w rękawicach nie idzie go ruszyć...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aniu, współczuje sąsiadki :roll: Nie ma nic gorszego, jak uciążliwe sąsiedztwo. Tym bardziej, że ogrodzenia nie macie. Połaź po pobliskich nieużytkach, jeśli takowe są. Czasami rosną dzikie róże, jakieś krzaczki, np tarnina jak to już wspomniano. Jak będziesz wiedziała, że możesz zainwestować, to walniecie sobie siatkę i będzie spokój. Ahhh...szkoda gadać, na takich ludzi... ;:224
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzis znowu szaro, buro, pochmurko i zaczyna siąpic. W weekend szkoła, chyba po niedzieli dopiero zacznę cos tam wkopywać. Faktycznie, jest sporo pustych działek tylko usze zapytać, które...
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Aniu szkoda że nie macie ogrodzenia, my mamy zerdzewiałe i ledwo zipi ale jest ... prezes coś wspominał że nam się nalezy z ROdu i ze dostaniemy ... ale na razie czekamy na zebranie działkowców to się dowiemy co i jak
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Aniu współczuję ;:168 ja też nie mam pełnego ogrodzenia całej działki i dlatego sarny nieraz miały ucztę, ale wszystko to, co jadły sarny ogrodziłem wokół no to teraz tego nie obgryzają, a pod dom aż nie przychodzą
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”