Życie w biegu to jest coś czego nie lubię. Skutek? Zapomniałam telefonu

, jestem dziś odcięta od świata
Elu 
, ale mi ukwieciłaś wątek

. Czyżbyś w lotto wygrała? Tyle roślin na raz? Piękne żurawki, pelaśki i koleuski. Będą śliczne kompozycje. Mam nadzieję, że widzimy się w środę lub w czwartek jak będziesz na działce. Podpowiem, że w Łasku w czwartek jest targ. Są roślinki: kwiaty, krzewy oraz "mydło i powidło"
Marysiu, Ty piszesz, że odpuszczamy, jak właśnie miałam pisać, że dziś nie dam rady wysłać roślin, bo wczoraj wróciłam późno, a dziś rano padał deszcz i nie poszłam ukopać niczego. Może jesienią spróbujemy w takim bądź razie lub jak się namyślisz to daj znać
Madziu, zakupy mnie też się podobają, mnie jesdnak już chyba tylko samo oglądanie zostanie, bo kieszeń pusta...
Jak ja to robię? Sama nie wiem. Myślałam, że M pomoże, ale on wymyślił sobie 100 innych prac. Wzięłam widły do kopania i darłam darń. Najpierw zwykłym szpadlem wycięłam kształt. Prościaki takie wyszły, ale chciałam już wsadzić dalie, bo czas najwyższy na nie. Za rok inne miejsce im może znajdę, a ten uprawiony kawałek będzie na jakąś trwałą rabatę.
Nie takie chucherko znów ze mnie

, staram się stracić 10kg. Jest ktoś chętny na moje kilogramy?
Basiu, ten ostatni? pytasz o tulipanka? To jeden z 2ch botanicznych jakie nabyłam jesienią. Oczywiście znacznik wsiąknął. Tak on już się rozwinął i jest taki rożowy. Za to tulipan tarda, na którym mi bardzo zależało nie zakwitł w ogóle
Taki aktualnie mam widok przez okno w pracy
a jak się trochę w lewo spojrzę to taki
Na skalniaku pojawiła się nowa lewizja
większy fragment skalniaczka.
tutaj mam pytanie: jak oddzielić skalniak od trawnika, żeby trawnik (czt.perz) nie wrastał w skalniak?
Mam takie paskudne plastikowe obrzeże, ale razi mnie w oczy i chcę zlikwidować
Poradźcie, proszę...