Sałata Rzymska
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sałata Rzymska
Ja na zbiór wiosenny siałam pekinkę optiko,Twoja hilton wydaje mi się bardziej odpowiednia na zbiór jesienny,ale rozsada ładna,poletko też fajne.
W polowie lipca chce dosiac nasiona tej pekinki w grunt, na jesienny zbiór własnie.... rozsada próbna, zobaczymy co z niej wyrosnie 
Byłam wlasnie na grządkach podlac... widac juz ładnie że wykiełkował koper, pietruszka, marchew, buraki, bób, groszek, rzodkiewki.... po weekendzie dosieje tylko jeszcze ogórki, fasolkę zaryzykowałam i juz wysiałam.... oby nie zmarzła... jeszcze nie kiełkuje...
Słuchajcie czy tą rzymską to pryskacie czyms? przeciwko szkodnikom na przykład? czy powinno obyc sie bez takich dodatków...

Byłam wlasnie na grządkach podlac... widac juz ładnie że wykiełkował koper, pietruszka, marchew, buraki, bób, groszek, rzodkiewki.... po weekendzie dosieje tylko jeszcze ogórki, fasolkę zaryzykowałam i juz wysiałam.... oby nie zmarzła... jeszcze nie kiełkuje...
Słuchajcie czy tą rzymską to pryskacie czyms? przeciwko szkodnikom na przykład? czy powinno obyc sie bez takich dodatków...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sałaty rzymskiej absolutnie niczym nie pryskałam,żadne szkodniki się do niej nie dobierały,znacznie dłużej nie zakwitała w przeciwieństwie do masłowej.W pełni lata jak zakwitła do zebrałam nasiona.W tym roku posiałam z własnych nasion.
dzięki
marze jeszcze o ogrodzeniu....
czyli niczym nie pryskać... i fajnie... do tej pory nigdy niczego niczym nie pryskałam, ale rzymską i pekinska sadze 1szy raz i zaniepokoiły mnie te dziurawe popodjadane listki
poczekam, zobacze jak to bedzie dalej wygladało....
Wątek zamykam, o odmianach sałaty rzymskiej można czytać i pisać tu
Sałata -odmiany
moderator

czyli niczym nie pryskać... i fajnie... do tej pory nigdy niczego niczym nie pryskałam, ale rzymską i pekinska sadze 1szy raz i zaniepokoiły mnie te dziurawe popodjadane listki

Wątek zamykam, o odmianach sałaty rzymskiej można czytać i pisać tu

moderator