Sałata Rzymska
- BozenaX
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Sałata Rzymska
A co chcesz z nią teraz zrobić?. Bo do wysadzenia do gruntu to się ona raczej nie nadaje, a do konsumpcji w obecnej formie tym bardziej nie.
- BozenaX
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 10:18
Jest bardzo "wiotka". Zbyt gęsto ją posiałeś i Ci "wybujała". Myślę że w gruncie nie da sobie rady, gdyż słońce ja zniszczy.
Pierwszy raz eksperymentuję z "rzymską"
, no ale spróbuję chociaż kilka sztuk wprowadzić do gruntu i zobaczymy - może jeszcze coś z tego będzie. Dam znać ewentualnie.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Ja po posadzeniu sałaty do gruntu przykrywam ją doniczkami lub innymi osłonkami,tak na kilka dni.Dzięki temu roślinka nie więdnie i szybciej się klimatyzuje.tak robię też z innymi sadzonkami.
Moja w gruncie juz od prawie 2 tygodni.... zewnetrzne listki lekko zwiędły ale reszta poszła do przodu że hej! chyba wszystkie się zaadoptowały do nowych warunków
Z kolei kapusta pekińska wbrew temu co się mówi świetnie zniosła przesadzenie, wszystkie sztuki sie przyjęły i rosną pieknie
Pekinkę sialam pojedynczo zeby nie pikowac jakos drastycznie i potem z ziemią do gruntu poszły....
Popoludniu jakies foto zrobie

Z kolei kapusta pekińska wbrew temu co się mówi świetnie zniosła przesadzenie, wszystkie sztuki sie przyjęły i rosną pieknie
Pekinkę sialam pojedynczo zeby nie pikowac jakos drastycznie i potem z ziemią do gruntu poszły....
Popoludniu jakies foto zrobie

-
Ja swoją kapustę pekińska przykryłam włókniną,właśnie by chronić ją przed szkodnikami.
białą?

Jaka odmiana jest tej kapusty pekińskiej ?
forumowicz
Juz Ci mówię... na opakowaniu napisane jest - kapusta pekińska hilton....

Juz Ci mówię... na opakowaniu napisane jest - kapusta pekińska hilton....
Co kraj- to obyczaj
W firmie POLAN
Ale u LEGUTKO

W firmie POLAN
Siew: VII
Sadzenie: VIII
Zbiór: X-XI
Ale u LEGUTKO
Tak, że Twoje pytanie o białą agro już mnie nie dziwi.WYSIEW: III lub VI ZBIÓR: VI - VII lub IX
-
Białą agrowłókniną okrywam wszystkie kapustne w tym rzodkiewkę,w celu ochrony przed szkodnikami.
ja niektore warzywa - zwlaszcza na nowo zaadoptowanym kawałku działki, pierwszy raz kopanym i przygotowywanym - sadze na włókninie, co by chociaz troszke ulatwic sobie kwestie chwastow
gdybym miala cos okrywac to pewnie biała włókniną ale wolałam zapytac
) na noc zdarza mi sie narzucic brazową, na te pare godzin, luźno, żeby przymrozki nie zebraly żniwa....
Pekinska sialam z nasionek )pierwszy raz) w domu i potem rozsadki do gleby..... póki co żyją

Pekinska sialam z nasionek )pierwszy raz) w domu i potem rozsadki do gleby..... póki co żyją

moje warzywne poletko póki co prezentuje sie tak:

ale to jeszcze nie koniec roboty... pozostalo przekopac pod ogórka sałatkowego, cukinie i patisony....
tam gdzie zielono posadzone jest 11 drzewek owocowych... szkoda ze to zielone to nie trawa tylko jakies badziewie w pieknym zielonym kolorze.... ale z czasem ogarne i to

ale to jeszcze nie koniec roboty... pozostalo przekopac pod ogórka sałatkowego, cukinie i patisony....
tam gdzie zielono posadzone jest 11 drzewek owocowych... szkoda ze to zielone to nie trawa tylko jakies badziewie w pieknym zielonym kolorze.... ale z czasem ogarne i to