Witam wszystkich forumowiczów !!
Jestem tu nova i piszę pierwszy raz.
Chcialam Wam przedstawić mojego storczyka, który obudził się na wiosnę po rocznym śnie.
Na zał. Zdjęciach zobaczycie że nie ma ?serduszka?. Zaczynając przygodę ze storczykami nie zwróciłam uwagi że zalewałam środeczki i tak zgniły mi górne liście. Ale jak widac odratowałam kwiatka i jakiś mies. Temu puścił mi pędy, sądziłam że będą to standardowe pędy a tuu okazało się że to ?keiki? !!!

Strasznie się cieszę ale zastanawia mnie czy one zawsze puszczają korzenie ? Na górnym widać pączek, wiec będzie kwiatek ale czy to nie przeszkodzi przy wypuszczaniu korzeni? Hmmm
Na tym cudnym forum już wyczytałam jak sobie poradzić z takim ?keikiem? jaki mam u góry, natomiast zastanawia mnie ten dolny ?keik? ? a może to nie ?keik? ?
Kochani mam jeszcze jedno pytanie?? Na okres wiosny postawiłam moje storczyki na parapet okna(poł-zach) jest sporo slońca, jak na razie widzę że im służy, gdyż rosnąi liście i pędy ruszyły, na lato planuje je zdjąć żeby słoneczko ich nie poparzyło, ale nie mam pewności czy dobrze robię??
Pozdrawiam!!
?