Kosiarka elektryczna
-
- 200p
- Od: 3 maja 2013, o 10:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: jaka kosiarka do 1200zł
Chodzi mi o to aby była wytrzymała i posłużyła więcej niż 4 lata....
Jestem w stanie dorzucić do tej ceny jeszcze parę złotych żeby było dobra i abym był zadowolony.
Kosiarką będę kosił w większości z koszem... Jednorazowo jakąś godzinkę (przy 1 koszeniu)
Jestem w stanie dorzucić do tej ceny jeszcze parę złotych żeby było dobra i abym był zadowolony.
Kosiarką będę kosił w większości z koszem... Jednorazowo jakąś godzinkę (przy 1 koszeniu)
czy pochodzi dłużej niż 4 lata to zależy tylko od Ciebie, jak będziesz przechowywał. Służą dość długo, byle nie zajechać. A Ty nie podałeś najważniejszej kwestii - powierzchni trawnika do koszenia ani czego wymagasz.
Czyżbyś nie przeczytał wątku który zalinkowałem?
Czyżbyś nie przeczytał wątku który zalinkowałem?
-
- 200p
oj przepraszam mam do koszenia około 20arów czyli 2000m2
-
- 200p
a jakie mam podać jeszcze wymagania?
Przepraszam że się tak dopytuje ale jestem laikiem w tych sprawach...
Chciałbym aby kosiarka była nie awaryjna oraz aby koła się nie wyginały....
Jestem w stanie dołożyć za kosiarkę spalinową do 1500zł.
Bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam.
Przepraszam że się tak dopytuje ale jestem laikiem w tych sprawach...

Chciałbym aby kosiarka była nie awaryjna oraz aby koła się nie wyginały....
Jestem w stanie dołożyć za kosiarkę spalinową do 1500zł.
Bardzo proszę o pomoc . Pozdrawiam.
to np. taka:
http://www.leroymerlin.pl/maszyny-ogrod ... 2,l73.html
w takim budżecie, dużego wyboru nie masz. szukaj ogólnie z największym silnikiem i szerokością koszenia. Musisz się liczyć, że przy mniejszej kosiarce będziesz musiał zrobisz 1 ar, piwko i dopiero brać się za 2 ar. i też pociągnie.
http://www.leroymerlin.pl/maszyny-ogrod ... 2,l73.html
w takim budżecie, dużego wyboru nie masz. szukaj ogólnie z największym silnikiem i szerokością koszenia. Musisz się liczyć, że przy mniejszej kosiarce będziesz musiał zrobisz 1 ar, piwko i dopiero brać się za 2 ar. i też pociągnie.
rozpatrywałeś kosiarki bębnowe?
-
- 200p
nie biorę pod uwagę szukam kosiarki spalinowej....
Pytanie: jakie polecacie marki bo wiem tylko tyle że raczej wybiorę silnik B&S 6...
a na temat firmy NAC i HUSAR naczytałem trochę negatywnych opini...i już zgłupiałem.
Pytanie: jakie polecacie marki bo wiem tylko tyle że raczej wybiorę silnik B&S 6...
a na temat firmy NAC i HUSAR naczytałem trochę negatywnych opini...i już zgłupiałem.
Byłem wczoraj w Leroy i Casto - nie ma jakiejś widocznej różnicy. Silniki to już głównie tylko B&S a reszta różni się tylko kolorem i napisem. No, jeszcze jakość poszczególnych części można rozróżniać w całkowicie najtańszych modelach. W tych już od 1000 zł nie zauważam istotnych różnic.
-
- 200p
a jakie były tam firmy w tych sklepach?
również szukam kosiarki spalinowej
cena do 1400zł
silnik najlepiej B&S
wymagany napęd i duza szerokosc koszenia
cena do 1400zł
silnik najlepiej B&S
wymagany napęd i duza szerokosc koszenia
Radzę kupować kosiarki w specjalistycznych sklepach specjalizujących się w kosiarkach, piłach i kosach spalinowych , w sklepach z własnym serwisem na miejscu. Na spokojnie poogladać, pomacać i przymierzyć się jak do roboty.
Nie polecam zakupów w marketach (maksymalizacja zysków na sprzedaży - kluczowi producenci nie obecni na pólkach !) i bez przymiarki do sprzętu. Wiele ogłądanych kosiarek nie "leżała" mi w rękach. Np. Oleo-Mac był wg mnie za ciężki i żle wyważony.
Finalnie w 2012 roku kupiłem Makitę model 4610 z B&S626, bez napędu (nie potrzebuję napędu na 1200m2), rok produkcji 2012 ma koła gumowane. Widziałem w sklepie z r 2011 z kołami całe z plastiku.
Cena po rabacie 100 zł wyniosła brutto 1.320zł
Ogładałem w kilku sklepach wiele kosiarek: Viking, Husgvarna/Partner, Makita/Dolmar, Oleo-Mac, Victus, CastelGarden, Hitachi, AL-Ko, Stiga, i inne takie tam "polskie chińczyki".
Po "macankach" i przymiarkach do finału wybrałem Partner - CastelGarden - Makita.
Kupiłem Makitę. W 2012 zrobiła 6koszeń x 1.200m2. Jestem zadowolony. Poprzednio miałem CastelGarden z silnikiem Tecumseh 3KM, po 12 latach zaczęła pluć olejem, ale nadal używam ją w miejscach gdzie żal mi wjechac Makitą (bo kamienie, gałęzie).
.
Nie polecam zakupów w marketach (maksymalizacja zysków na sprzedaży - kluczowi producenci nie obecni na pólkach !) i bez przymiarki do sprzętu. Wiele ogłądanych kosiarek nie "leżała" mi w rękach. Np. Oleo-Mac był wg mnie za ciężki i żle wyważony.
Finalnie w 2012 roku kupiłem Makitę model 4610 z B&S626, bez napędu (nie potrzebuję napędu na 1200m2), rok produkcji 2012 ma koła gumowane. Widziałem w sklepie z r 2011 z kołami całe z plastiku.
Cena po rabacie 100 zł wyniosła brutto 1.320zł
Ogładałem w kilku sklepach wiele kosiarek: Viking, Husgvarna/Partner, Makita/Dolmar, Oleo-Mac, Victus, CastelGarden, Hitachi, AL-Ko, Stiga, i inne takie tam "polskie chińczyki".
Po "macankach" i przymiarkach do finału wybrałem Partner - CastelGarden - Makita.
Kupiłem Makitę. W 2012 zrobiła 6koszeń x 1.200m2. Jestem zadowolony. Poprzednio miałem CastelGarden z silnikiem Tecumseh 3KM, po 12 latach zaczęła pluć olejem, ale nadal używam ją w miejscach gdzie żal mi wjechac Makitą (bo kamienie, gałęzie).
.
darek63
-
- 200p
Dzisiaj oglądałem w sklepie ogrodniczym kosiarkę marki YARD MAN z silnikiem B&S 750 DOV mocy chyba 6,5 KM za 1490zł... Co myślicie o tej kosiarce i o tej firmie? (kosiarka ma obudowę zieloną) na które koła ona ma napęd bo wypadło mi to z głowy zapytać gdy ją oglądałem.
- ogor
- 50p
- Od: 12 wrz 2008, o 09:14
Darek63, dal Ci najlepsza rade, ja jeszcze dodam ze szukac sklepu jak najblizej miejsca zamieszkania, w specjalistycznym sklepie nie bedziesz mial problemu z czesciami zamiennymi i z gwarancja! Kupujac na ,,aledrogo,, musisz sie liczyc z tym ze bedzie problem z gwarancja, bo jeśli kupisz jakiegos chinczyka to bedziesz wysylal kosiare paczka?:)
ps. przy 2000m2, poszperal bym za uzywanym ,,traktorkiem,, ale topowych firm (czesci zamienne bez problemu).
ps. przy 2000m2, poszperal bym za uzywanym ,,traktorkiem,, ale topowych firm (czesci zamienne bez problemu).
Przepraszam za brak polskiej czcionki
-
- 200p
a co myślicie o kosiarce VEGA VG51 SB??? http://www.scinex.pl/index.php?s=item&id=1586 Wypatrzyłem ją w sklepie za 1439zł co o niej myślicie?
- ogor
- 50p
- Od: 12 wrz 2008, o 09:14
Niemal identyczna jak moja al-ko, ten sam motor i kolka:), mnie juz sluzy 4 lata, byly awarie ale to z mojej winy, po skoszeniu kamieni nie chcialo mi sie noza wywazyc lub zmienic na nowy:), no to musialem za to spawac korpus - oslone noza(nie wiem jak to sie nazywa) obudowa popekala w miejscach mocowania silnika 

Przepraszam za brak polskiej czcionki