Mój kącik storczykowy :)

Zablokowany
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kącik storczykowy :)

Post »

Arkadius121 pisze: A czy Ty aby nie martwisz się za bardzo na zapas?
hehe Dufin i pisze to Arek, który już skazał swoją nowość na porażkę :wink:
A one i tak wam zagrają na nosie i będą sobie żyły swoim własnym rytmem :wit
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

haha.. masz racje Tomku, całkiem zapomniałam, ze Arek już postawił krzyżyk nad swoja nowością ;:306
furious pisze: A one i tak wam zagrają na nosie i będą sobie żyły swoim własnym rytmem :wit
Wcale bym się nie obraziła ;:183
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

;:7 Wpadłam z rewizytą!! :D Masz piękną kolekcję storczyków!!! Najbardziej spodobał mi się ten żółty z bordowymi kropeczkami i "Milky Way" - jest prześliczny!! Przypomina trochę Phal. Tying Shin Classic. Dopisałam go na listę moich "chciejstw", choć pewnie trudno będzie go zdobyć :) Pozdr. :wit
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto dziękuję bardzo za wizytę ;:168 Ten żółty o którym piszesz, dziewczyny oznaczyły własnie jako Phal. Tying Shin Classic :) Czy nim jest tego nie wiem, bo etykietki żadnej nie miał, ale podobieństwo chyba jest uderzające nie tylko w kolorystyce ale i wielkości rośliny a także kształcie płatków.. a jeśli chodzi o "Milky way" to zabij mnie, ale nie mam pojęcia o którym storczyku mówisz ;:306 czy miałaś na myśli tą różowo-białą multiflorę Phal. Sweet Segrid? W każdym razie bardzo mi miło, że znalazłaś u mnie coś dla siebie, pomimo, iż kolekcje mam małą i w większości są to typowe hybrydki :)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Oj Dufin, sama nazwałaś tego storczyka, który przypomina Phal. Tying Shin Classic właśnie jako "Milky Way" ;:306 Przeczytałam, że niewiele za niego zapłaciłaś w porównaniu z ceną, jaką zaserwował OG. Mam nadzieje, że gdzieś go wypatrzę, bo ten storczyk kompletnie mną zawładnął (na OG został już wykupiony ;:145 ) , a pech chciał, że nie mam w mojej kolekcji żadnego żółtego storczyka. ;:306
Twoja kolekcja jest moim zdaniem dość spora i różnorodna, i widzę, że radzisz sobie dobrze nie tylko z phalaenopsisami :D
Pozdrawiam,
Marta
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Marta Tying Shin Classic nie jest zolty tylko kremowy z bordowymi kropeczkami :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto faktycznie ;:131 Raz chyba użyłam tego zwrotu jeszcze zanim do mnie dotarł i całkiem o tym zapomniałam ;:306 Boże, ja sama zginę niedługo :D Masz rację, był w OG ale za duże pieniądze jak na takie maleństwo ;:oj a do tego dosyłka ho ho.. Jeśli gdzieś się natknę na podobnego, będę o Tobie pamiętać :D może pojawi się jeszcze na allegro ;)

-- 5 maja 2013, o 18:54 --
actus pisze:Marta Tying Shin Classic nie jest zolty tylko kremowy z bordowymi kropeczkami :D
Mój był taki kremowo-żółty w zależności od światła, no chyba, ze mam chińską podróbkę ;:306 ale wpisując nazwę w google kolory są własnie takie pośrednie, więc chyba można go nazwać żółtawym :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Dufin - super, bardzo dziękuję!! Mam nadzieję, że go gdzieś "dorwiemy" ;)
Actus, faktycznie jest kremowy :D Kremowego też nie mam, więc moja wymówka jest aktualna :D
Pozdrawiam,
Marta
actus
1000p
1000p

Post »

Kremowy czy zolty ,jest sliczny wiec nie potrzebujesz zadnej wymowki :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Witam :wit Piękne masz storczyki, fajnie że każdy jest inny ;:108 Zostanę poobserwować jak będzie się rozwijać Twoja kolekcja :D
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Blueberry witaj :wit dziękuje bardzo za miłe słowa ;:173 Oczywiście zaglądaj, zaglądaj, będzie mi bardzo miło :lol:

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
renio
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 19:49

Post »

Gratuluje kwitnienia. ;:138 Czekam na kolejne. :wit
Pozdrawiam Renata
Domowe renio
Storczyki renio
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

renio dziękuję za odwiedziny :wit Niestety w najbliższym czasie nie spodziewam się żadnych kwitnień :( to co miało kwitnąc zakwitło a reszta albo dopiero puszcza pędy albo stoi sobie i leni się :D

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

A co slychac u "szczeniaczkow"?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

te Twoje mają się super Kasiu, dwa z nich puszczają nowy listek i korzonek :) Zmieniłam im podłoże na samo sphagnum bo w tej korze z mchem niby źle nie miały, ale tam gdzie było więcej wolnej przestrzeni, widziałam, ze delikatnie podsychały. A teraz w lecie to mech chyba nawet korzystniejszy :)

A te moje zamówione na ebay stoją w bezruchu.. jeden stracił wszystkie korzonki, więc siedzi w samym sphagnum i liczę na cud :) Moja Phal. violacea, którą zaatakowały przędziorki chyba ma się lepiej. Co prawda listki wyglądają niefajnie bo od góry nabrały żółtawych plamek a od dołu biało-srebrnych, czytałam, ze to charakterystyczne przy przędziorkach bo to wygryzione komórki dają taki kolor.. Czerwonym kropek już nigdzie nie widzę, więc mam nadzieję, że pozbyłam się przędziorków. Drugi oprysk zrobiłam tak jak mi tutaj radzono, pod foliowym woreczkiem zamkniętym szczelnie na cała noc :) Też ją planuję przesadzić w samo sphagnum, ale nie dotarło ono do mnie, kiedy byłam w domu, więc dopiero w przyszłym tygodniu się tym zajmę :)

Vandy od Ciebie też mają się lepiej.. ta której listek zrobił się żółty i czarny, nie zrzuciła już ani jednego, wiec chyba miała za jasno na tej półce. teraz stoi troszkę niżej i jest delikatnie cieniowana bokiem półki :) a ta której uszkodziłam 2 nowe korzonki (:(() wypuszcza nowy listek, jest jędrniejszy niż pozostałe a oprócz tego 3 nowe korzonki :) Cały czas łudziłam się, ze odbije na tych uciętych, ale nic takiego się nie dzieje..

MM przekwita ale może dlatego, ze przesadzałam go gdy miał kwiatki ;:131 ale wypuścił tez nowego pączka, który się dzisiaj rozwinął :D No i wydłuża korzonki i puszcza nowy listek :)

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”