Ogórki gruntowe-cz.1 uprawa,choroby,szkodniki

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogórki gruntowe

Post »

Ogórki będą sadzone bez redlin - głębokość 20 cm?
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

Tysonka ja bym dała trochę mniej..
A słuchaj, nie możesz domieszać ziemi biedronkowej?
Chociaż już chyba trudno ją dostać, bo wszyscy jak się zorientowali, że taka dobra, to hurtowo ją wykupują :lol:
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

To też dobra propozycja Moniki ;:138

Nie musi być z Biedronki. Dowolne podłoże, dowolnej marki tylko o zawartosci nawozu ponad 1 kg/m3.

A z ziemia biedronkową-to fakt. Śmiać mi się chciało jak ludzie wózkami wywozili tą ziemię. Jaka jest potęga internetu :!: :!: :!: ;:306

Może być 20 cm ale z podłożem przynajmniej 20 l na 5 mb. Najpierw w rowek wsypać podłoże, na to posypać kurzeńcem i przysypać ziemią rodzimą.
tysonka
500p
500p
Od: 20 lut 2012, o 13:17

Post »

Ok, już wszystko wiem, teraz jeszcze znaleźć czas na to wszystko...dzięki :wit
x-xm-a

Post »

Swoją drogą firma Gardenic bardzo dobrze to rozegrała :lol: i jakość, i wielkość opakowania, i cena i Biedronka. Położyli konkurencję na łopatki :lol:
ABan
500p
500p
Od: 2 sie 2012, o 13:47

Post »

Firma Gardenic zapewne do tego krótkookresowo dołożyła, ale niestety takie są koszty wejścia do dużych sieci handlowych (sieć wybiera tego producenta, który zaproponuje najniższą cenę wg przedstawionej przez sieć specyfikacji). Długookresowo zapewne na tym skorzysta, bo się wypromowała i w przyszłym roku prawdopodobnie też będzie ziemia Gardenic w Biedronce, tylko już droższa.
Pozdrawiam
Adam
Awatar użytkownika
DoktorPio
100p
100p
Od: 6 lut 2013, o 21:51

Post »

monika pisze:Tysonka ja bym dała trochę mniej..
A słuchaj, nie możesz domieszać ziemi biedronkowej?
Chociaż już chyba trudno ją dostać, bo wszyscy jak się zorientowali, że taka dobra, to hurtowo ją wykupują :lol:
Dokładnie tak sam osobiście jakiś tydzień temu jak byłem w biedronce to widziałem że ludzie dosłownie pełne wózki tej ziemi kupowali i to nie jedna osoba a trzy takie przypadki były :shock:
Nawet pomyślałem że może za darmo rozdają hehe :D Ale sam tylko jeden worek kupiłem bo mama potrzebowała do kwiatków :D
Miejmy nadzieję ze w przyszłym roku GARDENIC równie dobre podłoże zrobi
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

Ale, ale...

Jednego pomidora balkonowego wsadziłem do tej ziemi z Biedronki. I powiem, że do tego celu lepsze jest jednak podłoże Sterlux. Jest luźniejsze po podlaniu .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Drako
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2013, o 13:13

Post »

W tamtym roku też była w Stonce ziemia z Gardenica i porównując z garstką, która mi została, to ubiegłoroczna luźniejsza była.
Awatar użytkownika
GRANIA
500p
500p
Od: 3 lut 2012, o 20:29

Post »

Tylko, że Sterlux za 20 l dałam od 7,50 do 9 zeta.
Ta z Auchana jest niezła. Tylko dodać piasku. Brązowa, nie brudzi rąk.http://znamiciurosnie.pl/p/103/2043/nat ... dloza.html
Awatar użytkownika
annika
50p
50p
Od: 28 sty 2013, o 21:28

Post »

;:145 moje 6 sadzonek śremskich, pięknych ogórków, z liśćmi właściwymi zeżarł mi mój osobisty kot! ;:223 Nie wiem, co mu odbiło, wchodzę dzisiaj do pokoju a z doniczek tylko kikuty sterczą... ;:145
Awatar użytkownika
PaulaPola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mój kot działkowicz też wczoraj się dobierał do pomidorow stojących pod namiotem. A później wylegiwałsię na grządkach z burakami. :D
x-xm-a

Post »

ABan pisze:Firma Gardenic zapewne do tego krótkookresowo dołożyła, ale niestety takie są koszty wejścia do dużych sieci handlowych (sieć wybiera tego producenta, który zaproponuje najniższą cenę wg przedstawionej przez sieć specyfikacji)...
Producentem jest Lasland Sp. z o.o., Gardenic firmuje i pewnie nie była taka pazerna jak Kronen. Jestem przekonana, że spoooro zarobiła, jeśli to jest w ogóle jakaś fima ta Gardenic? :lol: ciężko się połapać czasem w tych pośrednikach :lol:

annika za dobrze go karmisz :D
ABan
500p
500p
Od: 2 sie 2012, o 13:47

Post »

Sprawdziłem również opakowanie. Na moim jest napisane, że Gardenic jest własną marką handlową Biedronki produkowaną na zlecenie Biedronki przez Bio Produkty Sp z o.o. Skoro Biedornka to koordynuje od początku do końca, musi na tym zarabiać.

Ale wejście do dużej sieci handlowej przez firmę zewnętrzną często wiąże się ze sprzedażą poniżej kosztów. A straty wyrównuje się b. wysokimi cenami w małych sklepikach.
Pozdrawiam
Adam
winterek
500p
500p
Od: 8 lis 2010, o 21:17

Post »

Gardenic, to raczej nazwa samego produktu.
To nie żadna firma.
Na moim opakowaniu, do produkcji przyznaje się firma Bio-Produkty ,ze Szczecina.
To ta : http://www.biznesfinder.pl/Szczecin_Bio ... 92907.html
Strona samej firmy, chyba nie działa.

Widzę, że ABan, już to zauważył.
Jeśli u Moniki jest to Lasland, znaczy, że są różne źródła tego podłoża.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”