Moja skromna kolekcja
Re: moja skromna kolekcja
oj lepiej nie faszeruj 

- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hehe
Boisz się że szybko Twoją dogoni ?
Chociaż co za dużo to nie zdrowo 

Pozdrawiam Mariusz3357
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu
Zaprezentowane przez Ciebie w dniu 4maja o godz.10:54 Twoje storczyki to nic innego jak tylko plejada gwiazd-coś niezwykle oryginalnego i pięknego.
Nie będę wszystkich wyliczał z nazw bo się pogubię a masz ich sporo,że też u nas nie ma szans na zdobycie takich egzemplarzy i odmian ale nie zazdroszczę i niech Ci zdrowo rosną i na bieżąco kwitną.
Gratuluję kwitnienia mini z młodego pędu,mój zaczyna wypuszczać pęd ale do kwitnienia jeszcze mu bardzo daleko bo sam pęd niemalże mikroskopijny.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w hodowli

Zaprezentowane przez Ciebie w dniu 4maja o godz.10:54 Twoje storczyki to nic innego jak tylko plejada gwiazd-coś niezwykle oryginalnego i pięknego.
Nie będę wszystkich wyliczał z nazw bo się pogubię a masz ich sporo,że też u nas nie ma szans na zdobycie takich egzemplarzy i odmian ale nie zazdroszczę i niech Ci zdrowo rosną i na bieżąco kwitną.
Gratuluję kwitnienia mini z młodego pędu,mój zaczyna wypuszczać pęd ale do kwitnienia jeszcze mu bardzo daleko bo sam pęd niemalże mikroskopijny.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w hodowli

Arku dziekuje serdecznie za odwiedziny i przemily komentarz.Tez jestem szczesliwa ze ladnie kwitna i zaczynaja budzic sie do zycia
.I cieszy mnie rowniez ze moge podzielic sie z Wami ta radoscia i niepowtarzalnym pieknem kazdego bez wyjatku kwiatuszka,bo jak juz pisalam dla mnie każdy storczyk jest wyjatkowy.Moje ,wasze ,nie wazne ,wszystkie sa cudowne 

Nie wiem, co te nakrapiane mają w sobie, że kiedy się na nie patrzy to buźka się sama śmieje. 

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tez je uwielbiam ,ten storczyk Brother Love Sand ,jak go kupilam to mial z 50 kwiatow na 3 pedach ,teraz ma 7 na przedluzeniach ale wieksze i ladniej ubarwione 

Kasiu, czy mogę wysłać Ci na PW mojego dla porównania?
Z pozdrowieniami - Janka
Wklej tutaj ,u mnie mozecie wklejac swoje pieknosci ,nie m?a problemu ,a i pw od Ciebie Janeczko jak najbardziej 

Z pozdrowieniami - Janka

Też go uwielbiam, tylko czasami mam go dość... bo liściory ma takie wielkie i sztywne i jeszcze dziwnie wygięte, no i ten pęd, przez co ciągle zalicza wywrotki 

Z pozdrowieniami - Janka
To tak jak moj Piccolo Red ,metrowy pedzior i 3 kwiatki na koncu
,tylko ze ten sie nie przewraca

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Janeczko doskonale Cię rozumiem
Mój białas tez ma długie sztywne rozłożyste liście i z tej przyczyny musi stać na komodzie bo na parapecie zawadza o wszystko ;)
A czy miałyście kiedyś sytuację, że jakiś miesiąc po rozwinięciu pierwszych pączków, pojedyncze kwiaty usychały i opadały? Mój storczyk jeszcze nie rozwinął wszystkich rozgałęzień a pojedyncze kwiaty opadają
Zaobserwowałam to u 4 storczyków.. Jeden z nich był chyba za długo nie podlewany bo mnie w Krk jakiś czas nie było, ale pozostałe? czym to może być spowodowane? Dwa z nich może za długo wędrowały po pokoju i szukały miejsca, bo najpierw przeniosłam je z południowego okna na komodę, później było malowanie i mama je wyniosła do innego pokoju a w ostateczności stoją teraz u mnie w pokoju na komodzie, a jak wiadomo storczyki nie lubią być przestawiane, wiec może to jest problemem? Dziwi mnie natomiast Phal. Sweet Segrid moja multiflorka, bo stoi cały czas w jednym miejscu, dopiero kończy rozwijać pąki na przedłużeniach a niektóre kwiaty już opadają 

A czy miałyście kiedyś sytuację, że jakiś miesiąc po rozwinięciu pierwszych pączków, pojedyncze kwiaty usychały i opadały? Mój storczyk jeszcze nie rozwinął wszystkich rozgałęzień a pojedyncze kwiaty opadają

Zdarzylo mi sie to juz ale po zakupie storczyka ,jak wiadomo ,zima ,podroz ,nowe warunki itp.Przestawialam tez moje ale nigdy paczki nie zaschly a kwiaty nie opadly.Moze malowanie im zaszkodzilo? Przestawianie tez moglo zle wplynac.Strasznie jakies kaprysne te storczyki