Ogrodowe marzenia Malioli :)
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia Malioli :)
_oleander_ jak miło Cię widzieć 

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
ach te fiołki piękne
milego dnia 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Olu piękne fiołeczki i biały skrętnik
Kwitnące sady to wspaniały widok!

Kwitnące sady to wspaniały widok!
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
_oleander_ miło mi poznać Cię "naocznie" , ja też w tym roku z clemkami zaczęłam zabawę i mam nadzieje, że u Ciebie kolorki na pergoli bedą "bujne" 

- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Maliola, przybyłam bo ... także uwielbiam Chmielewską!
Ale zaraz przejrzę co też tam dłubiesz w ogródku. Fiołeczki masz bardzo ładne, na razie tyle mogę powiedzieć

Ale zaraz przejrzę co też tam dłubiesz w ogródku. Fiołeczki masz bardzo ładne, na razie tyle mogę powiedzieć

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witam
Bardzo ładnie wygląda ta rabatka pod altanką. Bratki też śliczne, w ogóle wiosenkę już u ciebie widać:)

- maliola
Witam Miłych Gości!
Marysiu i Leosiu, parapetowce były odskocznią gdy ogród był tylko w marzeniach, a fiołeczki to po prostu
Ewo - mam już jednego clematiska z B. i bardzo dobrze rośnie więc zaryzykowałam.
Te mają być w kolorze pink
Pacynko - witam po raz pierwszy
Chmielewską Cię ściągnęłam
A ja właśnie Twoje dyskusje z Marysią w jej wiejskim ogrodzie podczytywałam.
A czytałaś Zapalniczkę - to dla nas ogrodniczek
U mnie w końcu po południu się rozpogodziło, dzieci zabrała kuzynka do swoich więc miałam nielimitowany czas na ogród.
Do południa jeszcze padało więc mokro jak w bagnie ale dla chcącego...
Popikowałam jakieś jednoroczne koleuski, heliotropy i mrozy, które jeszcze w pojemniczkach się męczyły. Więc jak dobrze pójdzie będą na Wigilię bo to takie maleństwa
Mąż się zawziął i cały trawnik skosił i pomalował blat pod nowy stół (przerabiany ze starego
).
Później ciocia obdarowała mnie różnymi bylinkami, z nazwy znam tylko marcinki, a także siewkami wilca.
Patrzyła mi na ręce więc musiałam posadzić, ale nic więcej nie dało się zrobić bo za mokro.
Jutro może więcej fotek zrobię bo ma być
Marysiu i Leosiu, parapetowce były odskocznią gdy ogród był tylko w marzeniach, a fiołeczki to po prostu

Ewo - mam już jednego clematiska z B. i bardzo dobrze rośnie więc zaryzykowałam.
Te mają być w kolorze pink

Pacynko - witam po raz pierwszy

A ja właśnie Twoje dyskusje z Marysią w jej wiejskim ogrodzie podczytywałam.
A czytałaś Zapalniczkę - to dla nas ogrodniczek

U mnie w końcu po południu się rozpogodziło, dzieci zabrała kuzynka do swoich więc miałam nielimitowany czas na ogród.
Do południa jeszcze padało więc mokro jak w bagnie ale dla chcącego...
Popikowałam jakieś jednoroczne koleuski, heliotropy i mrozy, które jeszcze w pojemniczkach się męczyły. Więc jak dobrze pójdzie będą na Wigilię bo to takie maleństwa

Mąż się zawziął i cały trawnik skosił i pomalował blat pod nowy stół (przerabiany ze starego

Później ciocia obdarowała mnie różnymi bylinkami, z nazwy znam tylko marcinki, a także siewkami wilca.
Patrzyła mi na ręce więc musiałam posadzić, ale nic więcej nie dało się zrobić bo za mokro.
Jutro może więcej fotek zrobię bo ma być

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Co do Chmielewskiej ,to wręcz ją uwielbiam za jej wielkie poczucie humoru .Olu masz śliczne fiolki u mnie one coś słabo rosną . 

- maliola
Ewuś, to nam się powoli fanklub J.Ch. robi
A wiesz, że jak spacerowałam po Twoim ogrodzie to jakoś tak mi się z ogrodem duńskiej Alicji skojarzyło?
A fiołeczki staram się co roku z listka odnawiać, chociaż ten fioletowy to już 2 letni jest.

A wiesz, że jak spacerowałam po Twoim ogrodzie to jakoś tak mi się z ogrodem duńskiej Alicji skojarzyło?
A fiołeczki staram się co roku z listka odnawiać, chociaż ten fioletowy to już 2 letni jest.
- Pacynka
- 500p
- Kontakt:
To zabawne, 'Zapalniczki' nie czytałam jeszcze, chociaż ją mam. Jako ostatnia nieprzeczytana (z posiadanych) stoi na półce... Nie spodziewałam się, że jest jakaś wyjątkowo 'ogrodnicza'
Właściwie często u Ch. przewija się temat roślinny. W 'Krwawej zemście' koleżanka bohaterki zajmuje się projektowaniem zieleni
Zawsze poprawia mi humor, uwielbiam jej barwny sposób pisania
Ostatnio 'Romans wszech czasów' mnie zachwycił 

Zawsze poprawia mi humor, uwielbiam jej barwny sposób pisania

- maliola
Pacynko - tak, Zapalniczka oprócz oczywiście morderstwa ma ciekawe tematy ogrodnicze, ta autobiografia Okropności też ma sporo informacji o roślinach i opis walki ze ślimakami. Naprawdę uwielbiam Chnielewską i mogę do niej wracać wielokrotnie. A od jakiegoś czasu patrzę na nią bardziej ogrodniczo i odkrywam niektóre książki na nowo. Krwawa zemsta nawet nieźle jej wyszła, prawda?
Magdo (MID2006) - przepraszam ale teraz widzę, że ucięło mi odpowiedź dla Ciebie. Dzięki za miłe słowa- planuję każdy róg altanki tak żwirowo zrobić, mam nadzieję też coś tam posadzić i, że pies nie będzie mi tam nóżki dźwigał
Magdo (MID2006) - przepraszam ale teraz widzę, że ucięło mi odpowiedź dla Ciebie. Dzięki za miłe słowa- planuję każdy róg altanki tak żwirowo zrobić, mam nadzieję też coś tam posadzić i, że pies nie będzie mi tam nóżki dźwigał

- Pacynka
- 500p
- Kontakt:
Chmielewska jest także ciekawa pod względem kulinarnym. Tylko jakoś nigdy nie spisuję tych ciekawostek... W 'Depozycie' jest sporo, jak coś 
'Okropności' nie czytałam jeszcze. Zresztą, ja Chmielewską niedawno odkryłam i dopiero kolekcjonuję jej 'dzieła' ;)

'Okropności' nie czytałam jeszcze. Zresztą, ja Chmielewską niedawno odkryłam i dopiero kolekcjonuję jej 'dzieła' ;)
- maliola
A tak, mam prawie wszystkie Jej książki i min. Książkę poniekąd kucharską oraz Traktat o odchudzaniu, co go zaczynam czytać to od razu głodna się robię
OK zmykam spać bo jutro dzieciaki pewno o 7 pobudkę zrobią.
Dobranoc!

OK zmykam spać bo jutro dzieciaki pewno o 7 pobudkę zrobią.
Dobranoc!
- _Ola_
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 25 kwie 2013, o 09:10

Czytałam o warzywniku, ja tez chciałam zrobić taki mały z ziółkami a mam miejsce tylko w cieniu i na forum pisali, że to nie jest najlepsze miejsce.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli.
Pozdrawiam Ola
Ogródek D.O.
Ogródek D.O.