Ogród to moje czwarte dziecko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród to moje czwarte dziecko...

Post »

Witaj Gosiu ;:196
Można by tak powiedzieć ...odpoczywać ,ale jak słusznie zauważyłaś w ogrodzie się nie da...ja juz mam plany na najbliższe dwa ,trzy lata ...przynajmniej nudno nie będzie ..
Dziękuje za pochwały w imieniu roślinek :wit
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, co to za roślinka z ciemnymi liśćmi w tej największej donicy?
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu,pięknie ci już rozkwitła magnolia :wink: I te hiacynty śliczne :wink:
Kompozycje,staranie dobrane ,ładniutkie ;:63
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Olu dobry wieczór :D Wpadłam z rewizytą i oniemiałam ;:oj Masz ogromny i przepięknie urządzony ogród ;:173 Pomysł ze ścieżką rewelacyjny i sama ścieżka również ! Dosadzone roślinki tworzą cudne kompozycje! Różanka z pewnością zachwyci w tym roku razem z lawendowym obrzeżem. No i ten wszechobecny porządek! To chyba cecha poznanianek ogólnie!
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Oluniu czy ja już Ci mówiłam, że masz cudny ogród ;:224 dom ;:167 i magnolia marzenie ;:215 Jeżeli tak to mówię jeszcze raz :lol: Buziolki ;:196
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Olu, jeszcze raz ja , miałam zapytać jak walka z opuchlakami poszła, oprócz oczywiście zniszczonych roślin ? Czy na 100% wytrzebione? Ja dziś rozpoczynam walkę biologiczną, chemii nie chcę stosować bo dużo czytałam i podobno jest nieskuteczna na larwy, a za to mocno skuteczna na rośliny :? Czy Możesz zdać relację jak to było u ciebie?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Oluniu, ja w miejsce cebulowych wysiewam smagliczkę nadmorską, jednoroczne ostróżki i czarnuszkę. Można wysiać też cynie i gazanie. Głównie jednoroczne, szybko rosnące. Dobrze jest też poprzesadzać cebulowe bylinami, które szybko się rozrastają. Lawenda na froncie też powinna przysłonić resztki cebulowych :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Kasiu :wit niestety nie pamiętam nazwy ,paragon wyrzuciłam i tyle wiem :)
Aniu cieszę się ,że Ci się podobają moje kompozycje ;:108 i ogólnie dzięki za miłe słowo ;:196
Grażynko jesteś kochana ;:196
Witaj Kasiu :wit bardzo mi miło czytać takie miłe opinie ;:108
Jeśli chodzi o opuchlaki to popaliłam sporo rośli ,które oberwały przy okazji oprysków,ale nie było rady.Ja bez chemi nie dałabym rady,nie pytaj czym pryskałam ,bo robił to mój ogrodnik ,który mi pomaga w większych operacjach.Niby je zwalczyliśmy ,ale czas pokaże.
Kasiu-Robaczku ta moja lawenda ,która miała stworzyć piekny brzeg jest mizerna ,że aż strach ,coś tam wypuszcza ,ale czym stworzy krzaczek to będzie jesień :) Pomyślę nad tymi jednorocznymi ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Oluniu, ja jeszcze raz obejrzałam Twoje kompozycje doniczkowe i powiem Ci tak... Wielkie brawa za połączenie czerwieni z fioletem (petunie lub surfinie...) Wiem, że ludzie boją się łączyć te kolory, a Tobie się ładnie udało!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Oluniu, lawenda się rozbuja, spokojnie, za miesiąc jej nie poznasz :uszy
A jednoroczne mogą być tak czy inaczej :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Witaj Olciu :wit. Zrobiłaś bardzo fajne kompozycje w donicach, szczególnie podobają mi sie te w donicach z technorattanu :uszy. Braku chwastów, albo jak piszesz minimalnej ich ilości zazdroszczę przeogromnie. Noszę się z zamiarem odchwaszczania jutro oraz w piątek i sobotę. Uwierz mi, roboty mam, oj mam...Potem rozsypię korę i będzie piknie :uszy
Chyba nie mam ani jednego powojnika które wymieniłaś, jednak znam je z innych wątków. Na pewno będziesz zadowolona ;:215
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Oleńko wystrój tarasowy bomba, ładne roślinki kupiłaś, jejku plany na następne trzy lata, czyżbyś myślała o powiększeniu działki ;:306, zdradź rąbek tajemnicy, co znów ciekawego wymyśliłaś.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Bożuniu też jestem zdania ,że trzeba łączyć kolorki,oczywiście z umiarem,ale monotonnie nie może być,bo nie przyciąga wzroku...choćby spojżeć na papugi :D ,gdyby były tylko fioletowe ,albo czerwone :D
Kasiu tak mówiisz ,że sie rozbuja ,no ok.będę cierpliwa,bo najchętniej juz bym ją czym zastąpiła.
Madzia niie tak do końca nie mam chwaściorów ,wystarczy ,że dwa dni nic nie zrobie to już trzeciego muszę się troszkę poschylać :)
Tych powojników jest tyle odmian,że głowa mała ,jedno wiem na pewno wszystkie ładnie odbijają i mam nadzieję ,że będą ładnie kwitnąć :)
Ilonko te plany to mi się w głowie rodzą jak się przechadzam po ogrodzie tylko finanse mi nie pozwalają wszystkich w życie wprowadzić :)
Na pewno chcę zrobić ten klomb z przodu,myślę również nad miejscem z boku domu od garażu...z jednej strony chciałabym zrobić tam miejsce dla mojego pieska z drugiej myślałam tam o ścieżce kamiennej ,żeby pociągnąć ją ,aż do tej ,która już jest i zrobić tam dużą rabatę z rodo,mam też jeszcze jedno miejsce na nową rabatę i plan za dwa trzy lata zlikwidować kącik dzieci i powiększyć różankę...oj dużo bym chciała ale...no właśnie ta kasa :) ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p

Post »

Witajcie dziewczynki ;:4
Wreszcie dziś było całkiem ładnie i nawet cieplutko,w ogrodzie wystarczy tak naprawdę jeden dzień słońca i wygląda zupełnie inaczej niz wczoraj.
Moje tulipany częściowo już szaleją,a to dopiero może połowa,cieszę się jak dziecko jak kolejny otwiera łepek :)
Zostawiam trochę kolorków,mam nadzieję ,że nie zasypałam zdjęciami :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje pierwsze kwitnące rodo w tym roku ,a ten żółty to nowy nabytek

Obrazek

Obrazek

A tu moje magnolie Susan,ta mała jak ją dostałam miała ,aż jeden patyczek wysokości 30cm...było to cztery lata temu

Obrazek

Obrazek

serduszka,niecierpek,surfinie i coś tam:),barwinek i mój zielnik zdobycz z Botanika:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I ogólne mojego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Pięknie ;:138
Całokształty jak z pism ogrodniczych ;:180 Trawnik jak dywan ,nasadzenia przemyślane...rewelacja!!
Wiosna ...ach wiosna ;:167 .Takimi fotkami możesz sypać bez końca ;:303
Miłego wieczoru ;:196
marzenia się spełniają! Dana
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”