Iwonko 
żagwin u mnie już zaczął kwitnąć i to po przesadzeniu. A dobrych ludzi jest więcej niżby się wydawało, tylko się o nich nie mówi... w dobroci nie ma nic sensacyjnego
Tadzik 
Odpowiedź poszła, choć pewnie nie taka jakiej się spodziewałeś. Jest takie mądre powiedzenie: uważaj o co prosisz bo możesz to dostać
Teresko 
Dziękuję. Weekend się skończył a ja nie mogę powiedzieć że odpoczęłam. Na pewno odpoczęłam od komputera, bo kompletnie nie miałam czasu żeby przed nim siedzieć. Każdą wolną chwilę spędzałam nadrabiając zaległości w ogrodzie. 2-go normalnie byłam w pracy a 3-go były babci imieniny i impreza na 20 osób. Dopiero w niedzielę wybraliśmy się na dłuuuugi spacer.
Krysiu
A komu ja proponowałam tojeść na obsadzenie drogi do piwniczki???? Tojeści mam, ale rośnie gdzie indziej...
Karolinko 
Witaj w moich skromnych progach... pójdę z rewizytą na pewno. Sangwinaria śliczna ale już przekwitła kompletnie. Na hostowisku już wszędzie kły widać... ciekawe jakie będzie w tym roku... bo docelowo to miało być morze liści...
Zuziu 
A mnie się wydaje że właśnie kwitnie bardzo króciutko: kilka dni i zaczyna śmiecić... dobrze że ma takie piękne liście które także są ozdobą:
Romciu
Pewnie, że chcę... mnie się takich pytań nie zadaje

to floksy prawda? ja mam takie niebieskie, ale one są dosyć wysokie, dorastają gdzieś do pół metra. A te jakeiś niziutkie? Tak czy siak, takich różowych nie mam
Aniu 
nie będę cię

bo musiałabym też siebie samą tak potraktować... ciągle mi jakieś wątki giną... i potem mi głupio... ostatnio właśnie przypomniałam sobie że dawno nie byłam w wątku Agnieszki
aagaaz - ile ja się jej naszukałam....
Agnieszko:)
I jest moja zguba

pewnie kilka sezonów minie zanim się rozrosną... najgorsze to to czekanie... a ja za grosz cierpliwości nie mam... Kokoryczki jeszcze mam - podaj namiary na pw to wyślę.
Sylwio 
Witaj w moim ogródku - nawet się nie spostrzeżesz kiedy zacznie ci brakować miejsca... a jak byś coś znalazła u mnie co byś chciała widzieć u siebie to daj znać, chętnie się podzielę.
Kasiu
ano, czasem tak się nam w życiu plecie....zobaczysz że jeszcze wszystko sie ułoży... a tymczasem lepiej byś pokazała swój zielony

balkon....
Ilonko 
Jak zobaczyłam ten żagwin u Adrian w sklepiku jak spływa po murze....:
to od razu sobie pomyślałam, że będzie idealny do mojego pniaczka....
_________________________________________________________________________________
Jeszcze nowe zdjęcia niezgrane na komputer ale za to zaległe mam, których nie widzieliście:
Omieg wschodni zaczyna kwitnąć:
komuś obiecałam sadzonkę i nie wiem komu
rozpięłam na siatkę pędy róży
super dorothy
wg rady, żeby z takich pędów wyrastały pionowo kolejne, jak widać "słowo ciałem się stało":
troszkę niekwitnących:
Trzmielina Fortune'a 'Emerald'n'Gold' :
Trzmielina Fortune'a 'Silver Queen':
hebe na łanie tojeści rozesłanej:
i kwitnąca miodunka na koniec