Ogrodowo-Nieogrodowo -jak zwykle u Jagusi [2013]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowo-Nieogrodowo -jak zwykle u Jagusi [2013]

Post »

Jaguś hostowisko cudne ;:138 Skarpa już pięknie wygląda .......... może troszkę kolorków na nią wrzucić :?: Mam coś takiego fajniutkiego ,wrzuć adresik na pw. ;:196 Jak pojadę na działkę ;:oj
CHCESZ :?: :?: :?:
Obrazek
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagusiu ale cię zaniedbałam, możesz mnie ;:124 młotkiem jak chcesz, tylko daj pooglądac, pliiiz.
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

No czekam już na rozrośnięcie się roślinek na skarpie :)

Czy ktoś się zgłosił po kokorycz? Ja byłabym chętna .
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Witaj Jagusiu ale ogrom roślin masz w swoim ogrodzie a jakie ciekawe okazy.... kidy u mnie tak wszystko się zapełni..... a hostowisko super....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagusiu żagwin w korycie dobry pomysł,postaram się zrobić fotki rozchodników w konarach,mijam takie jak wracam z pracy.Hostowisko ekstra,szkoda że nie wiem jakwyglądają moje hosty,posadzone 2 lata temu jesienią-marzyłam jak ty o hostowisku i... wszystko zostało za mną :(
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Jaguś, ale cudna ta Twoja skarpka, pomysł z żagwinem w korytku (konarze) na prawdę ekstra, hostowisko bombowe, aż się wierzyć nie chce, że takie cosik może powstać w ciągu jednego roku i jakie one wszystkie ładne, zdrowiutkie i dorodne ;:63
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Iwonko :)
żagwin u mnie już zaczął kwitnąć i to po przesadzeniu. A dobrych ludzi jest więcej niżby się wydawało, tylko się o nich nie mówi... w dobroci nie ma nic sensacyjnego :wink:

Tadzik :)
Odpowiedź poszła, choć pewnie nie taka jakiej się spodziewałeś. Jest takie mądre powiedzenie: uważaj o co prosisz bo możesz to dostać :D

Teresko :)
Dziękuję. Weekend się skończył a ja nie mogę powiedzieć że odpoczęłam. Na pewno odpoczęłam od komputera, bo kompletnie nie miałam czasu żeby przed nim siedzieć. Każdą wolną chwilę spędzałam nadrabiając zaległości w ogrodzie. 2-go normalnie byłam w pracy a 3-go były babci imieniny i impreza na 20 osób. Dopiero w niedzielę wybraliśmy się na dłuuuugi spacer.

Krysiu ;:196
A komu ja proponowałam tojeść na obsadzenie drogi do piwniczki???? Tojeści mam, ale rośnie gdzie indziej...

Karolinko :D
Witaj w moich skromnych progach... pójdę z rewizytą na pewno. Sangwinaria śliczna ale już przekwitła kompletnie. Na hostowisku już wszędzie kły widać... ciekawe jakie będzie w tym roku... bo docelowo to miało być morze liści...

Zuziu :D
A mnie się wydaje że właśnie kwitnie bardzo króciutko: kilka dni i zaczyna śmiecić... dobrze że ma takie piękne liście które także są ozdobą:

Obrazek

Obrazek

Romciu ;:196
Pewnie, że chcę... mnie się takich pytań nie zadaje :;230 to floksy prawda? ja mam takie niebieskie, ale one są dosyć wysokie, dorastają gdzieś do pół metra. A te jakeiś niziutkie? Tak czy siak, takich różowych nie mam :wink:

Aniu :)
nie będę cię ;:124 bo musiałabym też siebie samą tak potraktować... ciągle mi jakieś wątki giną... i potem mi głupio... ostatnio właśnie przypomniałam sobie że dawno nie byłam w wątku Agnieszki aagaaz - ile ja się jej naszukałam....

Agnieszko:)
I jest moja zguba :wink: pewnie kilka sezonów minie zanim się rozrosną... najgorsze to to czekanie... a ja za grosz cierpliwości nie mam... Kokoryczki jeszcze mam - podaj namiary na pw to wyślę.

Sylwio :)
Witaj w moim ogródku - nawet się nie spostrzeżesz kiedy zacznie ci brakować miejsca... a jak byś coś znalazła u mnie co byś chciała widzieć u siebie to daj znać, chętnie się podzielę.

Kasiu ;:196
ano, czasem tak się nam w życiu plecie....zobaczysz że jeszcze wszystko sie ułoży... a tymczasem lepiej byś pokazała swój zielony :wink: balkon....

Ilonko :D
Jak zobaczyłam ten żagwin u Adrian w sklepiku jak spływa po murze....:

Obrazek

to od razu sobie pomyślałam, że będzie idealny do mojego pniaczka....
_________________________________________________________________________________
Jeszcze nowe zdjęcia niezgrane na komputer ale za to zaległe mam, których nie widzieliście:

Omieg wschodni zaczyna kwitnąć:

Obrazek

komuś obiecałam sadzonkę i nie wiem komu :oops:

Obrazek

rozpięłam na siatkę pędy róży super dorothy

Obrazek

wg rady, żeby z takich pędów wyrastały pionowo kolejne, jak widać "słowo ciałem się stało":

Obrazek

troszkę niekwitnących:

Trzmielina Fortune'a 'Emerald'n'Gold' :

Obrazek

Trzmielina Fortune'a 'Silver Queen':

Obrazek

hebe na łanie tojeści rozesłanej:

Obrazek

i kwitnąca miodunka na koniec :D

Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Miodunka i kawałek sasanki, jeśli dobrze widzę ;:oj
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Beatko ja już ten omieg mam ;:196
Widzę że Twoje hebe ładnie przezimowały i tym razem ja mam dwa kupione jesienią i przetrwały zimę bez najmniejszego uszczerbku.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Hostowisko to będzie moje następne zadanie w moim planie pięcioletnim.
Jak tylko uda mi się w sposób niezauważalny zmniejszyć trawnik !

sangwinaria -zawsze mówię ,że małe jest piękne.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagusia ;:196 masz tak dużo wszystkiego-cudnego,jak Ty to ogarniasz :?: ;:138 ;:63
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie pamiętam nazwy.Byłam zobaczyć ,ale podpis się przez zimę zmył.Jagusia zobacz u Mariusza ze Szczytnicy ;:168
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jagusia ;:196 Czy Twój Omig jest pełny ??? czy mi się już w oczach mieni :;230
Hebe u Ciebie ładne a moje znowu padły - już go nie chcę , mam dość , jak mu się u mnie nie podoba to nie ;:124
Żagwin - śliczny ;:215
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Jagusiu, takiego żagwinu, to jeszcze nie widziałam, normalnie szok, jest przepiękny, nie wiem jakim cudem, ale w zeszłym roku wysiałam go sobie z jednej strony "ala skarpki", teraz mam trzy małe niepozorne kępki (nawet widziałam jakiegoś kwiatuszka), może za jakiś czas zacznie też tak ładnie się rozrastać i spływać po kamieniach, marzenie ;:108. Omieg cudny, mój chyba padł albo sama go skutecznie ukatrupiłam przez przypadek, a może zrobi mi niespodziankę tak jak cieszynianka z którą już prawie się pożegnałam, a ona jednak jest i kwitnie.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Aniu :)
Bardzo dobrze widzisz - to sasanka obok... już przekwita, niestety...

Iwonko :)
Poprzedniej zimy hebe spały okryte grubą kołderką z liści, a te z kolej przykryte były Agro-włókniną żeby ich wiatr nie rozwiał.. w tym roku przykryłam tylko sosnowymi gałązkami.

Beatko :)
Jak zdecydujesz się uszczuplić trawnik - napisz, a jesienią wzbogacisz się o moje odmiany host - niestety już i tak nie wiem jak się nazywają, bo tabliczki jakieś złe duchy po roznosiły po całym ogrodzie :( ale jak będziesz chciała nn to służę.... będzie ich ze 20 odmian w sumie...

Gosiu :)
A któż to taki ten "Mariusz ze Szczytnicy" - wstyd powiedzieć, ale nie znam... może jakiś link do wątku podrzucisz?
Ja ogarniam tylko kilka roślin.... no może kilkanaście... lub kilkadziesiąt.... ale od czego forum? jak nie znam nazwy albo nie pamiętam, to wrzucam fotkę do identyfikacji i zaraz ktoś odpowiada... a ja takie zdjęcie zaraz podpisuję, żebym na drugi raz wiedziała [tzn plik nazywam nazwą rośliny]

Teresko :)
Tak, mój omieg jest pełny - to Omieg wschodni Doronicum orientale 'Frühlingspracht' . Możemy się wymienić - ty mi żółte i ja ci żółte :;230 -pamiętasz jak się zachwycałam tym"chwastem"?

Ilonko :)
mój żagwin to Aubretia hybrida "Blaumeise" - kupiłam ją w internetowym sklepie http://www.fuchsiahybrida.pl prowadzonym przez naszego forumka Adriana. Twój na pweno będzie kwitł i się rozrastał, tylko daj mu szansę...
Omieg mogę ci wysłać jeśli chcesz :)

Obrazek

oto co z niego wyrosło:

Obrazek

taką miałam nadzieję że będzie pusta.... i spełniło się :tan

Obrazek

cudna jest... jeszcze nie bardzo rozwinięta... a może już się stuliła do snu, bo dość późno wieczorem zdjęcie było zrobione... w każdym razie cudeńko - a ma jeszcze jeden początek to maleństwo.

pokażę jeszcze moje lewizje i lecę spać, może ktoś będzie wiedział dlaczego one tak dziwnie kwitną - prawie w ogóle łodyżek nie mają:

Obrazek

co mam z nimi zrobić, jak je dalej pielęgnować?

Obrazek

aaaaa i jeszcze dwie fotki do identyfikacji

Obrazek

[czyżby to były jakieś floksiki?]

Obrazek

aaaa i jeszcze jedna roślinka do identyfikacji:

Obrazek

tutaj kwiat wyraźniej wygląda:

Obrazek

aaaaa a to było ziewnięcie - uciekam bo zaraz usną nad klawiaturą ;:19
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”