Ogrodowe zacisze Mandragory
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory
No, uspokoiłaś mnie z funkiami, bo z moich tylko maluszki pokazały liście.
Swoją drogą, mam na zbyciu miniatutowe, zielone (wąski biały brzeg), kwiaty ciemny fiolet. Nazwy nie znam.
Swoją drogą, mam na zbyciu miniatutowe, zielone (wąski biały brzeg), kwiaty ciemny fiolet. Nazwy nie znam.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzia - no właśnie zaglądam i zaglądam, a zdjęć schodków, na które wszyscy czekają, nie ma
Sylwuś - u mnie też, ale już mniej niż wczoraj. Nawet udało nam się dzisiaj grilla rozpalić bez zadaszenia w przerwie z dostawą deszczówki
Skończyliśmy grillować, rozpadało się znowu
Mam nadzieję, że mimo pogody Tobie też dzień minął sympatycznie 
Dianek - pod Canona. Jak dla mnie ma jedną wadę jak na kobiece (choć zaprawione szpadlem
) ręce - jest cholernie ciężka.
Aniu - napisałam pw, bo Twój fiołek już bardzo chce do Ciebie
Od jutra podobno już trochę cieplej, bardzo dobrze, bo przy +10 to nawet gdy nie pada, praca w ogrodzie jak dla mnie przynajmniej jest męczarnią a nie przyjemnością... Brrr..
A w domu jeden ze storczyków zrobił mi ogromną niespodziankę. Nie uwierzycie, ale wstawiałam fotki jego pączków jeszcze do swojego starego wątku doniczkowego - na początku lutego. A pojawiły się w grudniu. Jeden lub dwa największe pąki opadły. Reszta tak sobie smutno sterczała na długim pędzie. W wątku Sylwii albo Magdy ktoś mądry doradził, że storczyki warto porządnie przesuszyć. Tak też zrobiłam (nie podlewałam chyba ponad 3 tygodnie). I nagle po pół roku (sic!) największy pączek zaczął się otwierać!

Natura potrafi nas czasem zaskoczyć

Sylwuś - u mnie też, ale już mniej niż wczoraj. Nawet udało nam się dzisiaj grilla rozpalić bez zadaszenia w przerwie z dostawą deszczówki

Dianek - pod Canona. Jak dla mnie ma jedną wadę jak na kobiece (choć zaprawione szpadlem

Aniu - napisałam pw, bo Twój fiołek już bardzo chce do Ciebie

Od jutra podobno już trochę cieplej, bardzo dobrze, bo przy +10 to nawet gdy nie pada, praca w ogrodzie jak dla mnie przynajmniej jest męczarnią a nie przyjemnością... Brrr..
A w domu jeden ze storczyków zrobił mi ogromną niespodziankę. Nie uwierzycie, ale wstawiałam fotki jego pączków jeszcze do swojego starego wątku doniczkowego - na początku lutego. A pojawiły się w grudniu. Jeden lub dwa największe pąki opadły. Reszta tak sobie smutno sterczała na długim pędzie. W wątku Sylwii albo Magdy ktoś mądry doradził, że storczyki warto porządnie przesuszyć. Tak też zrobiłam (nie podlewałam chyba ponad 3 tygodnie). I nagle po pół roku (sic!) największy pączek zaczął się otwierać!

Natura potrafi nas czasem zaskoczyć

-
Dzięki Tobie i Ani zrobi mi si okno fiokowe. Wezme chetnie.
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Milenko a to miłą niespodziankę sprawił Ci storczyk.
Widać że pozostałe poćzki też są zdrowe więc będzą jeszcze kwiatki:)
Dzień minął nie tak jakbym chciała ale cóż
Też palnowałam grila ale padało a później zimno i z domu nie chciało mi się nigdzie ruszać. Jutro w planach mam koszenie trawnika i muszę jeszcze dosadzić parę roślinek.

Dzień minął nie tak jakbym chciała ale cóż

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mandragora
Aniu - do zielonego pokoju?
Sylwuś - miałam dziś umówioną rodzinkę na grilla, więc choćby skały s*ały, musiało się udać, bo co bym im dała jeść?
Oprócz kiełbasek i sałatek do grilla było tylko ciasto
Padałoby, to rozpalilibyśmy pod dachem, zjeść zawsze można w domu. Trzymam kciuki, żeby jutro u Ciebie nie padało 

Sylwuś - miałam dziś umówioną rodzinkę na grilla, więc choćby skały s*ały, musiało się udać, bo co bym im dała jeść?

-
Nie, do pokuju dziennego, żeby goście widzieli.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Ja planuję grila na jutro ,też się zastanawiam ,czy się uda .Goście zaproszeni ,jedzonko w lodówce więc żeby tylko pogoda dopisała . 

- Sylwia85
- 1000p
Milenko kiełbaska z grila mniam ale ciasto to 2 razy mniam 

- Mandragora
My to ciasto kupiliśmy... ale cioteczka przywiozła swój najlepszy na świecie tort (zwykły biszkopt, krem, galaretka i owoce) - niby nie brzmi rewelacyjnie, ale zapewniam Was, że na jego widok zawsze się ślinimy (normalnie odruch Pawłowa) 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- Sylwia85
- 1000p
Witaj Milenko Dla łasucha ciastkowego wszyskie ciasta dobre
Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę

Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę

- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Milenko trzymam w takim razie kciuki za pogodę, żeby grill się udał i goście byli zachwyceni! Miłej soboty życzę!
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Milenko jaka pogoda u ciebie dzisiaj ?
-
Posadzone.
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Milenko wpadam na majówkę do Ciebie bo u mnie pogoda pod psem 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain