Witaj Basiu.
To jedna z moich starszych zdobyczy - prawdopodobnie jest to Purple Water, ale nie jestem 100% pewna.Ma czerwono brązowe płatki z paskiem i żółtym środkiem. Kwiaty wielkości 10 do 14 cm . Lepiej wybarwia się na słonecznym stanowisku.
dziękuję. Na recznym dopiero wyszły. Nie mam światła , jest pochmurno.
Żółty i kremowy pachną bardzo znajomo jakoś.Duszny zapach , może jaśmin z czymś.
a malutki nie miał szans zmieścić sie w bukieciku, wypadał.
Chciałam pokazać wielkość tego mojego malucha i zapytać, czy Wasze miniatury mają podobną wielkość kwiatów, ale bardzo trudno to pokazać na fotce. W końcu włożyłam miniaturę w kremowego i w pozostałe.
bobi
dziękuję. Myślę , że to czyste szaleństwo posiadać te kwiaty w tylu kolorach, kształtach i wielkościach. Mieć możliwość zrobienia różnorodnych aranżacji, gdy kępy rozrosną się
Tworzyć i cieszyć się tym co wychodzi samo i co uda się nam wydumać i zestawić pięknie.
To tylko dwa NN, kolejne dwa liliowce, ciemno- czerwony Big Apple i "zamszowy" czerwony Chicago Brave, są za młode i jeszcze nie kwitną. Ale "choroba forumowa" nie ominęła i mnie. Już się szykuję na inne odmiany, teraz pewnie żółte i białe, pachnące, piękne!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."