Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Post »

A to drugie to nie jest ten pospolity bodziszek? chociaż nie, bo nie ma czerwony łodyżek chyba... a Nieślubnego to, spryciaro, specjalnie tak pokazałaś, żeby szczegółów nie było można dostrzec: czy aż tak przystojny, czy wręcz przeciwnie? :) Obróbki hektara ziemi uprawnej to nawet nie komentuję, bo sądzę, że to jest niewykonalne dwiema parami rąk...pewnie jakieś pole rolnika-medalisty cyknęłaś ;:306
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Czy bodziszek? Chyba nie, ale jeśli nawet, to ja zrobię z niego upragniony przywrotnik :twisted:
A Nieślubnego nie mogę pokazać z bliska, bo wtedy zyskuje i nie chcę żebyście zzieleniały z zazdrości ;:224
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pacynko to drugie ,to jest przywrotnik na sto procent .Wykop go i podziel będziesz miała kilka kępek ;:138
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

To bardzo dobra koncepcja ;] Planowałam tak zrobić w zeszłym roku, ale pod moją nieobecność przywrotnik traktowany był kosiarką. Teraz będę pilnować :twisted:
Ciekawe czy będzie kwitł tak jak te kupne ;:224
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Będzie na pewno :lol:
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Pacynko zakupy a zakupy. :)
Borówki też posadziłam ale jesienią i jestem ciekawa czy w tym roku będę owoce.
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

A ja wiem już na pewno, że z moich w tym roku raczej nic nie zbiorę. U innych borówki już kwitną, a na tych nawet pączka nie było. Ale kompletnie się tym nie przejmuję. Trudno, co robić :wink:
Tylko pigwowców brakło w zakupach. Trzeba to zmienić! ;)

I jeszcze się pochwalę! Dostałam paczkę z roślinami od sweety ;:168, w której znalazły się kwitnące narcyzy babcine, wiesiołek, kocimiętka i czyściec. Paczka trochę przeleżała na poczcie, ale przezorna sweety tak zabezpieczyła korzenie, że dotarły w końcu w bardzo dobrym stanie. Trochę powegetują w doniczkach i dopiero trafią na właściwe miejsca. Fotek nie mam niestety, bo zostawiłam aparat u Ewentualnych Teściów in spe ;]
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Pacunko to już borówki kwitną moje też jeszcz nie. A to mnie pocieszyłaś. Może mają wcześniejsze odniany?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Pacynko "durnostojki" to wszelkiej maści ozdoby i gadżety ogrodowe. Przysięgam, że krasnala ogrodowego nie posiadam, ale aniołka to i owszem :oops:
Ale podjęłam męską decyzję że nic więcej już nie kupię, żeby dokumentnie nie zagracić działki.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Pacynko toż ty Pani na włościach, taki kawał ziemi- tylko pozazdrościć. Ja mam tylko 400m2 i każdy kawałeczek dokładnie zaplanowany bo miejsca na wszystko mało ;:224
Ja mam stare krzewy borówek ale tez jeszcze nie kwitną, choć pewnie niedługo zaczną.
Choć różne odmiany owocują w różnych terminach a więc i kwitną w innych
Z Twoich zdjęć czuć taki luźny ,wiejski klimat - od razu czas płynie wolniej ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38

Post »

U mnie Bluecrop też jeszcze nie kwitnie..dopiero się budzi do życia , za to Duke i Jersey już mają pąki,więc to raczej wina odmiany...
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Pacynko masz racje to te tulipanki .Widzę ,że u Ciebie piękna wiosenka a darów i zakupów moc .Pięknie będzie jak wszystkie zakwitną ;:138 ;:138 ;:138 ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pacynko, jestem i ja ;:196 Ty jesteś prawdziwa Pani na włościach :shock: Wczoraj przeczytałam wątek od dechy do dechy, dzisiaj na spokojnie zostawiam ślad i zapisuję, żeby Cię nie zgubić :wink: Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy i zapału! Gratuluję także Lubego, bo musi być fajny chłopak z niego skoro tak pomaga i robi tyle zielonych podarunków ;:333 Mam duży sentyment do wiejskich ogródków ( dzieciństwo u babci na wsi, rodzinne strony..) U nas zawsze przedogródki były ogrodzone i zamykane furtką co by kury nie grzebały w kwiatach :wink: Teraz jest ogromna moda na wiejskie ogródki, rośliny znalezione "za płotem", popularne byliny, zioła... Wszytko to sprawiające wrażenie przypadkowe, jednak starannie zaplanowane :wink:

Fajną maszynę do "gryzienia gleby" sobie sprawiliście ;:333 Ale będzie wieeelki warzywniak :shock: Jak się rozochocisz, to obsadzisz te całe dalsze hektary :wink: Ja też mam kawałek pola, ale 600km stąd i wszystko ugorem stoi :wink:
kudlanka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 maja 2013, o 00:27

Post »

Witam, kilka lat kiedy tworzyłam własny ogródek wiejski, kiedy wpisywałam tę frazę w wyszukiwarkę google - niewiele wyskakiwało pozycji... dziś to się na szczęście zmienia. Tradycyjne ogródki wiejskie mają dobry pijar :D
Znalazłam w ten sam sposób i Twój wątek.
Przesyłam kilka swoich zdjęc, z tamtego chyba lata, pozdrawiam

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

Sylwia85, no może to rzeczywiście od odmiany w tym przypadku zależy, ale ... Ja się w każdym bądź razie nie nastawiam na borówczaną 'klęskę urodzaju' tego roku

amba19, muszę sprawdzić czy nie kłamiesz z tym krasnalem

anastazjaB, pewnie, że ja Pani na Włościach! To ja mam tylko 100x tyle terenu co Ty Mam zamiar tak skomponować całość, żeby będąc na wsi czas płynął naprawdęęę wooolno

SandraABC, no dobrze, przekonujecie mnie i tym samym dajecie nadzieję na zbór owoców

becia123, te tulipanki w rzeczywistości są bardziej wdzięczne. A może to za przyczyną braku innych niemalże. Tak czy siak dokupię. Ale czemu Tobie zniknęły?

bozuniu, dziękuję za słowa uznania i skrupulatne przeczytanie wątku! ;:168 Pochwały od Właścicielki takiej Bombonierki, jaką Ty masz łechcze moje ego :wink:
No tak, przyznam, że Luby to faaaajny chłopak ;:173
U nas przedogródek także teraz jest ogrodzony z każdej strony z takich samych powodów...
Dobrze, że moda wraca i jeszcze część starych odmian uda się przywrócić do życia, a nie zostaną jedynie we mglistych wspomnieniach...
Ten 'wieeelki' warzywnik to przymiarki zanim powstanie taki stały, z prawdziwego zdarzenia. Jego miejsce będzie za nasadzonymi krzewami borówek. A reszta ... może kiedyś ;:224

kudlanka! Pięknie, pięknie, pięknie! Naprawdę cudownie i nie zwykłam kadzić tak każdemu ogródkowi :wink: Wszystko tak jak ma być, prowizoryczny chaos, gliniane dzbanki na płocie, wiklinowe obwódki, łany wiotkich kosmosów (chyba za mało posiałam), słoneczniki, malwy, rudbekie... ciekawskie koty... nawet zboże możesz przesiewać u siebie ;) Gdybyś miała ochotę założyć bliźniaczy wątek było by mi niezmiernie miło ;:173 Z przyjemnością poczytałabym o tym jak zakładałaś swój ogródek, czy to są rośliny regionalne u Was, czy kupowałaś nowe czy też może udało Ci się pozdobywać od kogoś ze starego ogródka :] I powiedz mi co to za roślina wysoka rosnąca na rogu domu. Kwitnie na żółto i łatwo się rozrasta przez rozłogi. Rośnie/rosła u mnie (niestety wyrzuciłam jej dość sporo), ale nie znalazłam nazwy ;>
Bardzo ładnie udokumentowałaś ogródek. Nawet mebelki Ikeowskie mamy takie same :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”