Sylwia85, no może to rzeczywiście od odmiany w tym przypadku zależy, ale ... Ja się w każdym bądź razie nie nastawiam na borówczaną 'klęskę urodzaju' tego roku
amba19, muszę sprawdzić czy nie kłamiesz z tym krasnalem
anastazjaB, pewnie, że ja Pani na Włościach! To ja mam tylko 100x tyle terenu co Ty Mam zamiar tak skomponować całość, żeby będąc na wsi czas płynął naprawdęęę wooolno
SandraABC, no dobrze, przekonujecie mnie i tym samym dajecie nadzieję na zbór owoców
becia123, te tulipanki w rzeczywistości są bardziej wdzięczne. A może to za przyczyną braku innych niemalże. Tak czy siak dokupię. Ale czemu Tobie zniknęły?
bozuniu, dziękuję za słowa uznania i skrupulatne przeczytanie wątku!

Pochwały od Właścicielki takiej Bombonierki, jaką Ty masz łechcze moje ego
No tak, przyznam, że Luby to faaaajny chłopak
U nas przedogródek także teraz jest ogrodzony z każdej strony z takich samych powodów...
Dobrze, że moda wraca i jeszcze część starych odmian uda się przywrócić do życia, a nie zostaną jedynie we mglistych wspomnieniach...
Ten 'wieeelki' warzywnik to przymiarki zanim powstanie taki stały, z prawdziwego zdarzenia. Jego miejsce będzie za nasadzonymi krzewami borówek. A reszta ... może kiedyś
kudlanka! Pięknie, pięknie, pięknie! Naprawdę cudownie i nie zwykłam kadzić tak każdemu ogródkowi

Wszystko tak jak ma być, prowizoryczny chaos, gliniane dzbanki na płocie, wiklinowe obwódki, łany wiotkich kosmosów (chyba za mało posiałam), słoneczniki, malwy, rudbekie... ciekawskie koty... nawet zboże możesz przesiewać u siebie ;) Gdybyś miała ochotę założyć bliźniaczy wątek było by mi niezmiernie miło

Z przyjemnością poczytałabym o tym jak zakładałaś swój ogródek, czy to są rośliny regionalne u Was, czy kupowałaś nowe czy też może udało Ci się pozdobywać od kogoś ze starego ogródka :] I powiedz mi co to za roślina wysoka rosnąca na rogu domu. Kwitnie na żółto i łatwo się rozrasta przez rozłogi. Rośnie/rosła u mnie (niestety wyrzuciłam jej dość sporo), ale nie znalazłam nazwy ;>
Bardzo ładnie udokumentowałaś ogródek. Nawet mebelki Ikeowskie mamy takie same