Ogródek AGNESS
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Jak zwykle u Ciebie pięknie i kolorowo ,tulipanki piękne 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Szaleństwo barw i kolorów a u mnie przez tą zimnicę wszystko stoją jak zaklęte
ale botaniczne udało i mi się uchwycić
nie mam tak okazałej kępy jak Twoja ale może kiedyś
pozdrawiam

ale botaniczne udało i mi się uchwycić

pozdrawiam

- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dzisiaj to chyba wszedzie chłodniej. Nawet nie chce się wyjść do ogrodu.
Pisałaś Kasi Robaczkowi, że dzielisz sasanki. A ja myslałam, że ich nie można dzielić, bo słyszałam, że każde wykopanie grozi unicestwieniem, bo maja wrażliwe korzonki. A tu jeszcze podział. Jak to jest?
Pisałaś Kasi Robaczkowi, że dzielisz sasanki. A ja myslałam, że ich nie można dzielić, bo słyszałam, że każde wykopanie grozi unicestwieniem, bo maja wrażliwe korzonki. A tu jeszcze podział. Jak to jest?
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Też już masz tulipanowo, sadzone w grupach kolorystycznych pięknie wyglądają.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko,tulipany,tulipany i jeszcze raz tulipany po prostu piękne a ta wielka kępa to zjawisko
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Jak Ty to robisz, że u Ciebie zawsze jest co podziwiać?! Te pomarańczowe chyba też mam.
Jesienią kupiłam kilka nowych odmian tulipanów i z niecierpliwością czekam na ich kwitnienie. Ciekawe czy to będzie to co kupiłam
Jesienią kupiłam kilka nowych odmian tulipanów i z niecierpliwością czekam na ich kwitnienie. Ciekawe czy to będzie to co kupiłam

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Ale cudna zieleń trawy
Piękne łany tulipanów
Kolorowo i bajecznie w Twoim ogrodzie ............najbardziej Ci zazdraszczam kamieni Aguś 

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Przepiękne zdjęcia Twojego kolorowego ogrodu. U mnie od wczoraj przechodzą burze z deszczem więc liczę że się zazieleni.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj, ale masz śliczne tulipanki.. i w ogóle jak miło musi być na huśtawce 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Do takich kolorowych i pełnych wiosny ogródków zaglądałam tęsknym wzrokiem podczas pobytu w twoich stronach.
U mnie sadzone też zaczynają...
Pozdrawiam
U mnie sadzone też zaczynają...
Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Skarbów nie wykopuję; czasem jakieś skorupy czy łyżeczki. Ale nie stare ani cenne - z XX wieku
U Ciebie to prawdziwe skarby - piękne tulipany

U Ciebie to prawdziwe skarby - piękne tulipany

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Polu dziękuję
Wczoraj pogoda wspaniale się poprawił, było słonecznie o dosyć ciepło. Cały dzień spędziliśmy na dworze, odpoczywając i po południu grillując ....Dziś niestety ranek wstał znów pochmurny,...... mam nadzieję, ze jednak się przejaśni...
Joasiu tulipanki bardzo lubię, , niestety troszkę mi się już wyrodziły, jest ich znacznie mniej niż jeszcze 3 lata temu..... tej jesieni koniecznie muszę dosadzić cebulowych, bo już przez 2 lata nic nie dosadzałam, a bardzo lubię, kiedy jest tak kolorowo
Aguniu dziękuję kochana za miłe słowa
Wiosna faktycznie jest u mnie kolorowa, po zimie bardzo tęsknię do barw. Działa to na mnie terapeutycznie ....
Ewuniu u mnie wczoraj było słonecznie i pięknie, dopiero w nocy przyszła burza i deszcz.... niestety dzisiejszy ranek do najładniejszych już nie należy...... szaro i zimno
Anastasiu bardzo się cieszę, że tulipanki podobają Ci się
Reniu tulipanki Tarda to moje ulubione, zawsze bardzo czekam na ich kwitnienie. Niestety w tym sezonie trafiły z kwitnieniem na nie najlepszą pogodę i długo są stulone .....
Część sasanek zaczyna już przekwitać, ale niektóre jeszcze w pąkach, tak, że jeszcze troszkę się nimi pocieszę
Justynko u mnie wczoraj było pięknie i roślinki pokazały swoją urodę w pełnej krasie, dziś już niestety znów wszystkie stulone , bo szaro i zimno .....
Jadziu Twoje tulipanki są równie piękne.... one wszystkie czarują
Aniu bardzo lubię pomarańczowe kwiaty i sporo mam odmian takich tulipanków, teraz w ogrodzie jest żółto - pomarańczowo - czerwono dzięki nim ....
Twoje sasanki szybciutko się rozrosną, już w przyszłym sezonie będą dużo, dużo większe ....
Geniu u mnie też dziś zimno.... tylko jeden dzień - wczoraj-był słoneczny i cieplutki.... Żałuję, bo planowałam dziś od rana wyjść do ogródka, ziele rośnie jak szalone, przed chwilą skończyłam czyszczenie rabat a już znów jest pełno ziela...
Kasiu u mnie już po słoneczku.....Wczoraj było tak pięknie, a dziś znów ponuro i zimno..... Na szczęście sporo roślin już kwitnie i one wprowadzają radosny nastrój....
Jula 6 stopni to naprawdę zimno..... U mnie tylko jeden dzień był cieplutki i piękny.... dziś znów szaro i zimno.... aż zła jestem.... szkoda mi tego czasu, kiedy cała rodzinka w domu, że nie możemy spędzić go razem na powietrzu....
Eluniu wiosna w moim ogródku faktycznie kolorowa, tęsknię do barw po całej zimie i późnej cieszę się każdym rozkwitającym kwiatuszkiem
Bożenko tulipanki Tarda szybko i obficie się rozrastają, więc zobaczysz jak szybko i Twoja kępka będzie bardzo okazała
Jestem już zła na tę pogodę
.... dziś znów zimno i szaro, dobrze, że chociaż wczoraj jeden dzień był słoneczny i piękny....
Małgosiu wszystkie źródła opisują sasanki jako roślinki trudne do dzielenia i nie lubiące tego. Powodem jest korzeń palowy, który to nie lubi przesadzania. Jednak ja sasanki dzielę naprawdę od zawsze, w ten sposób odmładzam kępy na których mi zależy, ponieważ z nasion i nie powtarzają cech matecznych i na obfitą kępkę trzeba poczekać.... Naprawdę jeszcze się nie zdarzyło żeby jakakolwiek roślinka z podziału się nie przyjęła..... naprawdę......
Dorotko najbardziej lubię drobne rośliny sadzone w grupach... niestety nie mam miejsca na wielkie kępy, ale zawsze mnie takie zachwycają
Martuniu tulipanków faktycznie zawsze miałam sporo, bo bardzo je lubię. Zawsze staram się sadzić w sporych kępach, jednak z czasem ona bardzo się kurczą.... cebulki się wyradzają, a i dosadzić trudno, bo nie zapisuję nazw odmian
Izuniu miło mi bardzo, że zawsze znajdziesz coś wartego obejrzenia
Ja już długo nie dosadzałam żadnych cebulowych, 2 a może nawet i 3 lata.... ale w tym roku troszkę uzupełnię nasadzenia..... Część tulipanków mi się już wyrodziła... szczególnie zależy mi na botanicznych, bo takie lubię najbardziej....
Romciu faktycznie kolory są bardzo intensywne i piękne... zieleń aż razi w oczy, szczególnie po deszczu....
Cieszę się, bardzo że podoba Ci się u mnie
..... a po kamienie to były całe wyprawy..... zbieraliśmy gdzie tylko się dało ....
Olgo witaj, jak miło, że zajrzałaś
U Ciebie jest zawsze pięknie..... mieszkasz w bajecznym miejscu...... a już teraz będzie się robiło coraz bardziej zielono i kolorowo...
Magdo witaj
Huśtawka to moje ukochane miejsce w ogrodzie. Bardzo często spędzam na niej czas, wczoraj obłożyłam się poduchami i leniuchowałam
Justynko szkoda, że nie dotarłaś bardziej na wschód, może udałaby się nam wypić kawkę w ogródku
Jacku każdy taki wykopany przedmiot to prawdziwa ciekawostka i dreszczyk emocji
Tulipanki faktycznie kwitną coraz piękniej, żeby tylko pogoda dopisała, bo na razie jest zimno i szaro......

Joasiu tulipanki bardzo lubię, , niestety troszkę mi się już wyrodziły, jest ich znacznie mniej niż jeszcze 3 lata temu..... tej jesieni koniecznie muszę dosadzić cebulowych, bo już przez 2 lata nic nie dosadzałam, a bardzo lubię, kiedy jest tak kolorowo

Aguniu dziękuję kochana za miłe słowa

Ewuniu u mnie wczoraj było słonecznie i pięknie, dopiero w nocy przyszła burza i deszcz.... niestety dzisiejszy ranek do najładniejszych już nie należy...... szaro i zimno

Anastasiu bardzo się cieszę, że tulipanki podobają Ci się

Reniu tulipanki Tarda to moje ulubione, zawsze bardzo czekam na ich kwitnienie. Niestety w tym sezonie trafiły z kwitnieniem na nie najlepszą pogodę i długo są stulone .....
Część sasanek zaczyna już przekwitać, ale niektóre jeszcze w pąkach, tak, że jeszcze troszkę się nimi pocieszę

Justynko u mnie wczoraj było pięknie i roślinki pokazały swoją urodę w pełnej krasie, dziś już niestety znów wszystkie stulone , bo szaro i zimno .....
Jadziu Twoje tulipanki są równie piękne.... one wszystkie czarują

Aniu bardzo lubię pomarańczowe kwiaty i sporo mam odmian takich tulipanków, teraz w ogrodzie jest żółto - pomarańczowo - czerwono dzięki nim ....
Twoje sasanki szybciutko się rozrosną, już w przyszłym sezonie będą dużo, dużo większe ....
Geniu u mnie też dziś zimno.... tylko jeden dzień - wczoraj-był słoneczny i cieplutki.... Żałuję, bo planowałam dziś od rana wyjść do ogródka, ziele rośnie jak szalone, przed chwilą skończyłam czyszczenie rabat a już znów jest pełno ziela...
Kasiu u mnie już po słoneczku.....Wczoraj było tak pięknie, a dziś znów ponuro i zimno..... Na szczęście sporo roślin już kwitnie i one wprowadzają radosny nastrój....
Jula 6 stopni to naprawdę zimno..... U mnie tylko jeden dzień był cieplutki i piękny.... dziś znów szaro i zimno.... aż zła jestem.... szkoda mi tego czasu, kiedy cała rodzinka w domu, że nie możemy spędzić go razem na powietrzu....
Eluniu wiosna w moim ogródku faktycznie kolorowa, tęsknię do barw po całej zimie i późnej cieszę się każdym rozkwitającym kwiatuszkiem

Bożenko tulipanki Tarda szybko i obficie się rozrastają, więc zobaczysz jak szybko i Twoja kępka będzie bardzo okazała

Małgosiu wszystkie źródła opisują sasanki jako roślinki trudne do dzielenia i nie lubiące tego. Powodem jest korzeń palowy, który to nie lubi przesadzania. Jednak ja sasanki dzielę naprawdę od zawsze, w ten sposób odmładzam kępy na których mi zależy, ponieważ z nasion i nie powtarzają cech matecznych i na obfitą kępkę trzeba poczekać.... Naprawdę jeszcze się nie zdarzyło żeby jakakolwiek roślinka z podziału się nie przyjęła..... naprawdę......
Dorotko najbardziej lubię drobne rośliny sadzone w grupach... niestety nie mam miejsca na wielkie kępy, ale zawsze mnie takie zachwycają

Martuniu tulipanków faktycznie zawsze miałam sporo, bo bardzo je lubię. Zawsze staram się sadzić w sporych kępach, jednak z czasem ona bardzo się kurczą.... cebulki się wyradzają, a i dosadzić trudno, bo nie zapisuję nazw odmian

Izuniu miło mi bardzo, że zawsze znajdziesz coś wartego obejrzenia

Ja już długo nie dosadzałam żadnych cebulowych, 2 a może nawet i 3 lata.... ale w tym roku troszkę uzupełnię nasadzenia..... Część tulipanków mi się już wyrodziła... szczególnie zależy mi na botanicznych, bo takie lubię najbardziej....
Romciu faktycznie kolory są bardzo intensywne i piękne... zieleń aż razi w oczy, szczególnie po deszczu....
Cieszę się, bardzo że podoba Ci się u mnie

Olgo witaj, jak miło, że zajrzałaś

U Ciebie jest zawsze pięknie..... mieszkasz w bajecznym miejscu...... a już teraz będzie się robiło coraz bardziej zielono i kolorowo...
Magdo witaj

Huśtawka to moje ukochane miejsce w ogrodzie. Bardzo często spędzam na niej czas, wczoraj obłożyłam się poduchami i leniuchowałam

Justynko szkoda, że nie dotarłaś bardziej na wschód, może udałaby się nam wypić kawkę w ogródku

Jacku każdy taki wykopany przedmiot to prawdziwa ciekawostka i dreszczyk emocji

Tulipanki faktycznie kwitną coraz piękniej, żeby tylko pogoda dopisała, bo na razie jest zimno i szaro......
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Wspaniałe kępy cebulowych u Ciebie. Wszystko takie kolorowe, swieże, bajeczne 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko w końcu wyszło słońce , pierwsze tulipany zakwitły , szkoda tylko że nic nie popadało .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U mnie od 3 dni wciąż leje chociaż dzisiaj była tylko mżawka ,ale całą noc lalo . Dzisiaj jakby chciało sie pojawić słoneczko ,ale czy przez zamglone niebo sie przebije tego nie wiem .Miłej i
niedzieli Agusiu