Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)

Post »

;:3
Piękne te Twoje tulipanki. Kilka moich ma chęć zakwitnąć ale pewnie, podobnie jak ja, są ciepłolubne i wolą się nie otwierać na to zimno.
A może je wystraszyłam? Obiecałam sobie, że otworzę wątek, jak zakwitnie pierwszy tulipan. Chyba nie są tym pomysłem zachwycone. ;:oj
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej :D
Parno i mokro , słońca ni śladu ;:oj ;:oj O świcie obudziła mnie burza ;:202 Więcej huku niż deszczu , ale to wystarczy/. Suszy od kilku dni nie ma.
Tulipanki w słońcu tylko chcą się pokazać , jak mokro , pokulone. ;:202
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Hello u mnie padało w nocy ,ale burzy nie było , deszczyk był potrzebny i to bardzo bo moja glina juz zaczynala twardnieć ,dzis odpoczynek przy grilu. :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hejka kochani...dzisiaj z kawusią siedziałam sobie w ogródku z rana...ale jest niesamowicie po tych deszczach ....aż mi sie nie chciało wychodzić no...ale po druga kawke wpadłam :uszy Wszystko gna az trzeszczy...tylko jedna róza jakas gapa...a taka jestem jej ciekawa....Gospel, dopiero noski maleńkie pokazała......:/ Za To Mama Mia ma pączki ;:97
Dla was na dzień miły ode mnie serduszka...cudne sa te maluszki dyndajace ;:173

Obrazek

Majeczka mój ogród też napity ;:138 wszystko ruszyło z kopyta ...ale tękno mi juz za słoneczkiem ;:173
Gosia ...mój ogródek to wąska kiszka...wstawie ci go z jednego końca do drugiego...ale zaczekaj niech no sie ogarnę...nie lubie jakis rozbabranych rabat pokazywać....albo mojego strupowatego domku ;:130 ślimaczka a i owszem widziałam ,mój był bardzo podobny....tylko taki naturalny...bez usmieszku :wink:
Jaga deszczu mnie niemalze bez ustanku....ale ja mam badziewiasta ziemie to sie ciesze z niegoo bardzo ;:138 Odpozywac nie odpoczywam, własnie teraz przesadzam byliny i wyrywam chwasciorki....a raczki mam zjawiskowe ;:306 Kawy.... ;:89
Agus no nareszcie moge sie cieszyc wiosennymi kwiatami, tulipanki s acudne , narcyzy mnie tez zachwycają....a u ciebie i robaczka sasankowe łany ....czaaaaad ;:215 Teraz czekam na takie rózyczkowe tulipki ;:65 miłego , pada u ciebie :?:
Helenko a wez wypnij sie na te tulipanki i otwieraj watka...zobaczysz jak przyspiesza tempo ;:306 ja chce juz u ciebie połazic ;:303 Hortensjowe krzaczory podziwiac ;:303
Tadzik mnie burza obudziła wczoraj...z pierunami i gradem...ale ja uwielbiam burze i błyskawice ;:173 wypoczywasz dzisiaj :wit
Effciu miłego dnia na działeczce i smacznego z grillka .....pobycz sie troszke i nózki do góry :) wszamałabym jakiego pstąga ;:224
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ojej, już serduszkę masz? Moja dopiero z ziemi wyszła (chyba, bo nie rozpoznaję po kiełkach...) I ja też bym chętnie obejrzała zdjęcia całościowe...coś w tę wąską kiszkę nie wierzę...tyle roślin by Ci się nie zmieściło :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dorotko wszystko wyłazi z ziemi :heja Serduszka rzeczywiście u Ciebie gigant ;:224 Tulipanki cytrynowe piękne ;:167
Ty już pracujesz od rana? Szalona ;:306 Ja gdybym miała ogród przy domu chyba też bym spać nie mogła ;:224
Kawka dziś koniecznie,u mnie pochmurno i zimno brrrrr ;:131
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patuś nie wierzysz mi...no ie , ty , ty :?: Ta serduszka jest własnie na jednym z końców niemalze za nia tylko Rose de Resht sosna i hortensje ....maja byc Vanila Fraise .brzoza ,która widzać...to srodek będzie ogródka...chata moja i przed nia waski pasek z wielka akacją...i ciutka jeszcze i kuniec ogródecka :uszy Co do serduszki...to powinna ci juz kwitnać...one sa wczesnokwitnące ;:172
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Małgosiu dla ciebie ;:196 no w końcu tobie a nie mi sie rozładował telefon.... ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Hallo, Keetee :wit.
Rozumiem Cię, ja też nie lubię pokazywać rozbabranych rabatek ;:306.
W ogrodzie odczuwam jakiś niepohamowany pęd do porządku, w domu... nie zawsze ;:218.
Ale, nie powiem, też jestem ciekawa, jak też ten Twój kiszkowaty wygląda... ;:224.

;:196 Jagoda
PS. Może udałoby Ci się zamieszczać ciut mniejsze zdjęcia, co :?:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę pokaże ta kichę Jaguś...mam tylko nadzieje ,że kichy nie będzie ;:306 ja najbardziej lubię jak byliny nabiorą masy i wypełniają się rabaty...takich łysych nie ma co pokazywać....a teraz powoli jest juz co ;:108 Ze zdjęciami się postaram...choć dobra w tym nie jestem :oops: niestety ;:130
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dorotko widzę, że mamy ten sam problem ;:306
Ja również skupiam się na portretach roślin, bo normalnie mi wstyd pokazać całość.
Odwiedzam wiele ogrodów, gdzie dziewczyny mają, jak "w pudełeczku" No i pokaż takiej swój ogród :oops:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wlasnie w radyju mowili, ze dzisiaj najzimniej gdzies tam 12 stopni - radio klamie, bo u mnie jest 6 :twisted: Az ogrzewanie musialam wlaczyc, bo w chalupce na 18 spadlo :shock:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie Iwonko zle nie jest.....tak krytycznie nie podchdze i ciesze sie tym co mam ;:138 ale jak wiosna sie na dobre nie zagości...to łyso jakoś...potem jak trawy buchną, róze ,szałwie ,bodziszki , hosty paproccie,floksyi reszta wypełni rabaty...to zupełnie co innego...lubię jak toto wyglad ma...po co badyle jakies pokazywać :uszy
Julek no co ty o rajuśku... ;:219 no chłodno u Ciebie ,u mnie ciepło tylko słońca brak ;:130
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

heliofitka pisze:Dorotko widzę, że mamy ten sam problem ;:306
Ja również skupiam się na portretach roślin, bo normalnie mi wstyd pokazać całość.
Odwiedzam wiele ogrodów, gdzie dziewczyny mają, jak "w pudełeczku" No i pokaż takiej swój ogród :oops:
A czemu nie? Ja założyłam jednoosobową inicjatywę społeczną pod hasłem "Jak Bóg pomoże, to i na ugorze ogród założę" :) i choć uwielbiam oglądać wypieszczone dojrzałe ogrody naszych koleżanek, to jeszcze bardziej podobają mi się ogrody...nazwijmy to naturalistyczne, gdzie i chwast się w obiektyw zaplącze i zasieki na mamuty i jakieś elementy karoserii ;:306 Dzięki takim zdjęciom odzyskuję równowagę psychiczną, bo wiem, że nie jestem jedyna osobą we wszechświecie, która nie ma wygrabionych ścieżek i trawnika jak dywan :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati pijesz do mojego gruchota rowerowego.... ;:306 czekaj czekaj...jeszcze go odmaluję i chabazie mu w koszyczek wsadzę ;:172 Kochana u mnie picus glancus nigdy nie będzie...bo on tak niedoskonały jak ja :;230 Chyba dlatego mi tak dobrze w nim ;:224 A trawniczek mi sie marzy usłany stokrotkami a cholery mi sie nie wysiały no.... ;:130
hej powiedzonko jest jak Bóg dopuści to i z kija wypuści..... ;:333 widziałam Pati co z kijka ci kwiatuszek wystawa ;:63 ;:63 ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”