Rebutia krainziana 2011-05-21

2012-05-08

2013-04-22 doliczyłem się 19 pąków

Matucana madisoniorum 2010

2013-04-22 Lubię tego kaktusa mam taką nadzieję że uda mu się zakwitnąc w tym roku

Mamillaria hahniana 2013-04-22

Chętnie bym wymienił ciernie za kwiatyInez pisze:Moja choć ma 3 ciernie na krzyż nadrabia pąkami
Czy to aby na pewno kaktus popełnił ten grzech?Rafal44 pisze:w poprzednich latach ten kaktus popełnił grzech nie umiarkowanego jedzenia i picia.
Jeśli stożek wzrostu jest uszkodzony to roślina może się ratować odrostami mimo, że kaktusy kolumnowe raczej niechętnie się krzewią w warunkach domowych (kiedyś dawno miałam więcej kolumnowców to nie rozkrzewił mi się żaden, oprócz Cleistocactusa).Rafal44 pisze:Myślicie że puści jakiś odrost
No dobra mam w tym swój udziałInez pisze:Rafal44 napisał(a):
w poprzednich latach ten kaktus popełnił grzech nie umiarkowanego jedzenia i picia.
Czy to aby na pewno kaktus popełnił ten grzech?![]()
Wg mnie troszkę mało słoneczka dostała w sezonie bo ciernie szczytowe słabsze od tych poniżej.
Zgadzam się z Tobą ale chyba każdy chce by jego kaktus zakwitł chociaż raz choćby kwiaty były nie atrakcyjne.Martada pisze:ona jako roślinka jest piękna i bez kwiatów
Ależ Rafale ja też tak myślęRafal44 pisze:Zgadzam się z Tobą ale chyba każdy chce by jego kaktus zakwitł chociaż raz choćby kwiaty były nie atrakcyjne.