Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Post »

Pomyłka biedronkowa zdecydowanie udana ;:215
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Joluś to pierwsze cudo wygląda mi na jakąś odmianę Aglonemy ;:138 ;:138 ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Witajcie w ten piękny ,słoneczny dzionek ;:138

Mam dobre wieści...możecie przestać zaciskać kciuki ;:138 :lol:
Dziś o 2giej w nocy ocieliła się Granocha ;:138 .Mamy sporego czarnego byczka :tan .
Wszystko obyło się bez naszej pomocy.I wszystko jest ok.
Dziękuję Wam za trzymanie kciuków i słowa wsparcia.
A teraz odpiszę na Wasze posty;
Blueberry pisze:Fajne nowe nabytki (zwłaszcza NN sama chętnie poznam nazwę) i piękne kwitnienia.Trzymam kciuki za cielaczka, oby wszystko poszło dobrze
Dziękuję za kciuki ;:196 .
Nieznana to może być jakaś odmiana 'Afelandra'.W mojej książce jest podobna roślinka,tylko żółte ma nerwy.Wydaje się bardzo podobna.I jest tam napisane,że mogą mieć różne kolory...
mniodkowa pisze:To prawdopodobnie WOW - prześliczny....gratuluję kwitnienia....
A z tych pokazanych to na pierwszym zdjęciu śliczne nerwy ma ten listek - czerwoniutkie
Dzięki.Też mi się bardzo spodobał jego kwiatuszek.Zaraz sobie zapiszę nazwę.Dziękuję bardzo ;:196

Alunia,dzięki
katharos pisze:Wszystko pięknie ci rośnie.
Najfajniejsza jak dla mnie ta pomyłka....a skretnik .... brak słów ....
Mnie też się podobają :lol: .A jeszcze mam kilka skrętników,które pierwszy raz będą kwitły.To młode sadzonki.Już się nie mogę doczekać...część tylko ma podpisy...

Nolinko dziękuję ślicznie za słowa pachwał,dla moich kwiatuchów.Może i w zimę sobie poradzą :wink:
jolcia1212 pisze::wit
Jolu mnie też się wydaje że to WOW. U mnie też teraz zaczął kwitnienie to możesz porównać. To skrętnik z hodowli pana P.
Dzięki .Zerknę w wolnej chwili.Bo zdjęcie nie oddaje jego kolorów.On jest bardziej żółty,niż na foto.No... piękny ;:167
mamafrania pisze:Pomyłka biedronkowa zdecydowanie udana ...
Oby tylko zechciała więcej liści wyprodukować,bo coś słabo sił nabiera....za rok pewnie kwitów nie będzie.Jak w tym aż 3 pędy miała...
elcia1974 pisze:Joluś to pierwsze cudo wygląda mi na jakąś odmianę Aglonemy ....
Elu,nie wiem.Ale podobna jest Afelandra.Tylko kolor ma żółty.Może to inna odmiana?
Ale cudna...

----------------------------------------------------------------------------------------
A w nagrodę za wytrwałość i kciuki-zakwitła gloksynia.To dla Was ;:4

Obrazek

Miłego świętowania ;:304
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś może i Afelandra ;:173 Jak roślinka podrośnie łatwiej się przekonamy ;:108
Wiesz ja teraz mam mega "fisia" na punkcie obrazkowatych stąd pewnie widzę co chcę ;:306
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cieszę się ze zdrowego "Bysia". ;:138 Kwiatki Jolka jak zwykle prześliczne. :uszy
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Gratuluję przyjścia na świat byczka ;:138
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Również gratuluję byczka ;:63 Dobrze że już po wszystkim ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

O wreszcie znowu Cię znalazłam :) cieszę się bardzo :) same ładne zieloności pokazujesz :) no i gratuluję malucha jak będzie sie nazywał Fernando?? :D
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki bardzo za gratulacje ;:196 .Przekażę mamie byczka :wink: :lol:
Byczek zajada mleko ,szczęśliwy.A jak poję młodszego,to starszy (czekając w kolejce)-mnie podsysa ;:306 .Całe spodnie mam wymemłane,bo zagródki są blisko siebie i maleńkie....taka prowizorka :oops: ,na razie....
Ale co tam.Ważne,że wszystko ok.

Dzięki,jeszcze raz ,za Wasze wsparcie.Bardzo mi ono pomogło ;:108.
A zaraz zmykam,szykować ziemniaki do sadzenia :roll:
Miłego dnia kochani ;:196 :wit
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aleś kobieto zabiegana :) ale na pewno szczęśliwsza niż jak się siedzi i nie robi nic ;) ja dziś od rana przesadzam kwiatki doniczkowe bo na polu pada ;)
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Oj kobito współczuję ci roboty masz od groma ;:196
A ziemniaki jak szykujesz...będziesz kroić? My już na szczęście nie kroimy...przez lata kroiłam, na 3 ha wyobraź sobie, nie raz rękę miałam spuchniętą że noża nie mogłam potem utrzymać i kromki masłem posmarować. Ale mamy pola koło lasu i żeby dziki nie ryły to zaprawiliśmy ziemniaki, nie może być krajanka tylko cały mały...i tym sposobem mam tydzień do przodu.
Ale na spokojnie się na pewno odrobisz...z naszym tutaj duchowym wsparciem ;:168
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś i ja wspieram Cię duchowo w Twoich pracach ;:168
Choc sama teraz jestem "miastowa" to dzieciństwo spędziłam na wsi i dobrze pamiętam ile to wymaga wysiłku. ;:108
A wspomnienia mam cudowne :tan i wszystkim znajomym zawsze powtarzam, że w życiu nie zamieniłabym tych lat
na dorastanie w miejskim blokowisku. :tan
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

trzynastka pisze:Aleś kobieto zabiegana :) ale na pewno szczęśliwsza niż jak się siedzi i nie robi nic, ja dziś od rana przesadzam kwiatki doniczkowe bo na polu pada
U nas dziś też deszczyk ;:138 .Cieszę się,bo już sucho było.A na zasiewy i warzywo-potrzebny.Nie wspomnę o trawach,które siedzą jak zaklęte.Bo u nas niby słońce,ale wiatr i zimno ostatnio bywało.

Celinko,masz rację.Zabiegana,ale szczęśliwa.Mam przynajmniej zajęcie.A nie w okno patrzę :wink: .
Coś się ciągle dzieje.Teraz biegam 3x dziennie do chlewa doić krowy i poić cielęta.Fajnie jest ;:224 ...Ale już niedługo unormuje się,to będę 2 x dziennie doić...

Pytałaś,jak nazwę byczki(są 2 ,jeden rudy,a drugi czarny.).Nie wiem jeszcze.Pewnie dzieci coś wymyślą ;:224
Pomyślałam,że rudego nazwę ''Rudy Wiewiór'' na cześć Pingwinów z M. ;:306
katharos pisze:Oj kobito współczuję ci roboty masz od groma...
A ziemniaki jak szykujesz...będziesz kroić? My już na szczęście nie kroimy...przez lata kroiłam, na 3 ha wyobraź sobie, nie raz rękę miałam spuchniętą że noża nie mogłam potem utrzymać i kromki masłem posmarować. Ale mamy pola koło lasu i żeby dziki nie ryły to zaprawiliśmy ziemniaki, nie może być krajanka tylko cały mały...i tym sposobem mam tydzień do przodu....
;:oj Kobieto 3ha kartofli :shock: .Rozpacz...a kto później zbiera?macie kombajn?
Wytłumacz mi jak i czym zaprawicie te ziemniaki ;:oj .Rozumiem,że dziki Wam ryły zaraz po posadzeniu?
Czy cały czas nie ryją aż do wykopków????Po zaprawianiu

U nas ,to głównie jelenie przychodzą.Po dzikach,to nazbierasz jeszcze,ale po jeleniach,to nic nie znajdziesz...

U nas staramy się mało kroić kartoflę do sadzenia.Teściowa więcej kroiła.Ja wybierałam tą wielką ,że do jedzenia będzie,a pomarszczoną i podejrzaną -do gotowania świniom.A małe do sadzenia.
My z roku na rok,coraz mniej sadzimy.Bo świnie osypką się karmi,a sami mało przejadamy.Nie mamy jakiś odmianowych,to nie sprzedajemy po jarmarkach.Czasem ktoś na domu kupi,lub z rodziny się da komuś.

A Wy sprzedajecie?
elcia1974 pisze:Joluś i ja wspieram Cię duchowo w Twoich pracach...
Choc sama teraz jestem "miastowa" to dzieciństwo spędziłam na wsi i dobrze pamiętam ile to wymaga wysiłku.
A wspomnienia mam cudowne :tan i wszystkim znajomym zawsze powtarzam, że w życiu nie zamieniłabym tych lat
na dorastanie w miejskim blokowisku.
Dzięki Elu ;:196 .
Wiesz ,na wsi ciężko.Ale prace też są sezonowe.Teraz ciężko,bo zboża szykować trzeba było do siewu,ziemniaki,do sadzenia...ale do koszenia traw jest trochę luźniej...później żniwa...luźniej....wykopki...
A w ''międzyczasie'' codzienne obowiązki.I tak życie leci :wink: :D
Ja nie narzekam.M. ma ciężej,bo on na traktorze się 'ubije' .Ja nie umiem mu pomóc.Teść nie żyje,a syn za mały :lol:
Ale jakoś radzimy :D

--------------------------------------------------------------------------------
U mnie dziś deszczyk pada od rana.Malutki,ale trochę ziemię zmoczy.Cieszę się,bo sucho było.
A i trawy w końcu ruszą i będzie można krowy wyprowadzić.Warzywa wzejdą i zboża.
Oby tylko cieplej się zrobiło.

A takie cebulowe kupiłam ostatnio w B.Niedrogie były.Ciekawe co z nich wyrośnie...
I taką azalię ogrodową,karłową...posadziłam do ogródka i nie pomyślałam,by nakryć.I niestety większość kwiatuszków zmarzła :evil: .Po prostu były trzymane pod dachem :roll:

Obrazek Obrazek

A tak dzieci pomagały w czyszczeniu zboża :D

Obrazek Obrazek

Jak zwykle....zdjęcia niewyraźne :oops:

Zmykam do chlewika.....Miłego odpoczywania....
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Jola fajnete cebuli...nie znam takich roślin,muszę sobie poczytać.W mojej takich nie było...chyba że ostatnio żucili?

A co do ziemniaków to co roku tyle mamy ,zbieramy kombajnem,z kąd byśmy wzieli ludzi...ogólnie mamy spore gospodarstwo ;:224 ziemniaków najmniej. Dziki ryją ile wlezie ale sarny dłużne nie zostają powyrzerały nam rzepak...a my potem urzeralismy się z kołem łowieckim ;:14
A co do zaprawki to muszę eMka spytać, pierwszy raz w tym roku zastosowaliśmy.

A dzieciaki fajnie pomagają...można się z nich przy takiej robocie uśmiać nieraz...pomysłowi są...twoi na pewno też ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Szkoda że azalii kwiatuszki zmarzły :( ale ważne że sama roślinka przeżyła.
Masz rację, lepiej coś robić niż siedzieć z założonymi rękami, fajnie jest tak poleniuchować tylko na krótką metę :| Życzę Ci powodzenia we wszystkich pracach i żeby po deszczu wyszło szybko ;:3
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”