Ogródek Gosi cz. 10
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Re: Ogródek Gosi cz. 10
Gosiu, czytam, że kupiłaś Arabellę - ja mam ją od zeszłego roku i jestem bardzo zadowolona - kwitła kilka razy, mimo młodego wieku, a teraz ma już duże pędy, ok. 15 cm, zakończone pąkami kwiatowymi 

- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też przychylam się do opinii o Arabelli. Na pewno będziesz zadowolona. Do mnie dzisiaj przyszły dwie kolejne Arabelle i już się cieszę na ten błękitny dywanik.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie nadążam z porządkami, wszystko się okropnie ślimaczy. Powojniki zostały w doniczkach-bo mogą postać, a ja ciągle walczę z chwastami. Wczoraj nieźle mi szło, ale przyszła spóźniona paczka, więc tym zajmuję się najpierw.
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Masz piękny ogród, tyle róznorodnych roślin. Zauważyłam na zdjęciach z zeszłego roku trawy. W związku z nimi mam pytanie-czy Twoje już wzeszły? Ja w zeszłym roku kupilam dwie rozplenice japońskie. Zabezpieczyłam, wydaje mi się porządnie i na razie nic... mam je spisać na straty?
Pięknie wygląda ta forsycja w otoczeniu wielkiej tui i świerka - cudnie rozświetla zimozielony kącik.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu nadrobiłam zaległości
pooglądałam Twoją kolorową wiosenkę, masz ślicznie
Tę ulubioną róże zostaw w gruncie, widać z boku że odbija więc powinno być dobrze. Niektóre wielkokwiatowe rok temu cięłam do gruntu a pięknie odbiły, tylko daj jej czas.

Tę ulubioną róże zostaw w gruncie, widać z boku że odbija więc powinno być dobrze. Niektóre wielkokwiatowe rok temu cięłam do gruntu a pięknie odbiły, tylko daj jej czas.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale ten czas leci. Jestem w stałym niedoczasie.
Ciągle coś się dzieje. Cały czas jacyś goście. No i robota na działce. Nareszcie powsadzałam wszystkie doniczkowe i sadzonki. Teraz pielenie. 2 rabatki już wypielone.
Kasik przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale czasu nie miałam zupełnie. Ta roslinka ma 7 zdjęciu to wilczomlecz mitrowaty.
Teresko, myślę, że to sa jakieś botaniczne, ale nie jestem pewna.
Wandziu, jeśli jutro nie jadę, wyjazd do Szmita zaplanowany dopiero na sierpień. Wszystkie soboty mam już zajęte do końca czerwca. Planuję spotkanie u siebie, ale to dam znac kiedy mniej więcej. Pierwszy możliwy termin to ostatnia sobota czerwca. Jak na razie.
Dominiko,Igiełko, ja juz miałam Arabelkę, ale w donicy. Nie umiałam wtedy przetrzymywac roślin zimą. Padła. Teraz kupiłam do gruntu. Zobaczymy jak się sprawdzi jako płożak. Na razie nie zauważyłam żadnych kwiatostanów.
Adrianno, wiosna mogłaby by byc cieplejsza, ale w sumie i takl nie mam co narzekać, bo mogę popracowac w ogródku, ale dzisiaj posiedziałam ze znajomymi na tarasie i czuje, że mnie pobiera. Zimno.
Ewa, ja też w ciągłym niedoczasie. Ciągle ktoś mi przerywa pracę. dziesiątki telefonów, gości. Dziwię się, że w ogóle coś idzie do przodu. Na razie wsadziłam wszystko co miałam do wsadzenia. Ja czekam jeszcze tylko na trawy, które mają przyjść w przyszłym tygodniu. Powinnam się wyrobić z resztą do tego czasu.
Jolu, witam nowego gościa.
U mnie nie ma typowego zaprojektowanego ogrdou, bo kocham wszystkie rośliny i kupuję je sercem a nie rozumem. Potem upycham je gdzie się da. Ale ostatnio coś mi się zmieniło i bardziej przyglądam sie co mi pasuje. Chyba niepotrzebnie przykryłaś rozlepnice. U mnie już wschodzą. Chociaż powoli. Jedne szybciej drugie wolniej. Dałabym im jeszcze 2 tygodnie. jeśli przez ten czas nic nie wyjdzie znaczy się, że są martwe.
Iza, też lubię ten zestaw. Raczej nie sadzę krzewów kwitnących wiosną. Jedynie forsycję. W tym zestawie wygląda faktycznie fajnie.
Maju, róże zostawiłam. Chociaż sądzę, że ona już się szykuje do zejścia. Ma już chyba z 8 lat. A tak wyglądała po obcięciu suchych pędów.

Wczoraj dokonałam nowych zakupó. Oczywiście wszystko jest już wsadzone. Kupiłam jeszcze jedną hortensję Lime Light i Anabell, oraz 2 kosodrzewiny, jakąś tuję i serduszkę okazałą.

A to reszta mojej wisony

Ciągle coś się dzieje. Cały czas jacyś goście. No i robota na działce. Nareszcie powsadzałam wszystkie doniczkowe i sadzonki. Teraz pielenie. 2 rabatki już wypielone.

Kasik przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale czasu nie miałam zupełnie. Ta roslinka ma 7 zdjęciu to wilczomlecz mitrowaty.
Teresko, myślę, że to sa jakieś botaniczne, ale nie jestem pewna.
Wandziu, jeśli jutro nie jadę, wyjazd do Szmita zaplanowany dopiero na sierpień. Wszystkie soboty mam już zajęte do końca czerwca. Planuję spotkanie u siebie, ale to dam znac kiedy mniej więcej. Pierwszy możliwy termin to ostatnia sobota czerwca. Jak na razie.
Dominiko,Igiełko, ja juz miałam Arabelkę, ale w donicy. Nie umiałam wtedy przetrzymywac roślin zimą. Padła. Teraz kupiłam do gruntu. Zobaczymy jak się sprawdzi jako płożak. Na razie nie zauważyłam żadnych kwiatostanów.
Adrianno, wiosna mogłaby by byc cieplejsza, ale w sumie i takl nie mam co narzekać, bo mogę popracowac w ogródku, ale dzisiaj posiedziałam ze znajomymi na tarasie i czuje, że mnie pobiera. Zimno.

Ewa, ja też w ciągłym niedoczasie. Ciągle ktoś mi przerywa pracę. dziesiątki telefonów, gości. Dziwię się, że w ogóle coś idzie do przodu. Na razie wsadziłam wszystko co miałam do wsadzenia. Ja czekam jeszcze tylko na trawy, które mają przyjść w przyszłym tygodniu. Powinnam się wyrobić z resztą do tego czasu.
Jolu, witam nowego gościa.
U mnie nie ma typowego zaprojektowanego ogrdou, bo kocham wszystkie rośliny i kupuję je sercem a nie rozumem. Potem upycham je gdzie się da. Ale ostatnio coś mi się zmieniło i bardziej przyglądam sie co mi pasuje. Chyba niepotrzebnie przykryłaś rozlepnice. U mnie już wschodzą. Chociaż powoli. Jedne szybciej drugie wolniej. Dałabym im jeszcze 2 tygodnie. jeśli przez ten czas nic nie wyjdzie znaczy się, że są martwe.
Iza, też lubię ten zestaw. Raczej nie sadzę krzewów kwitnących wiosną. Jedynie forsycję. W tym zestawie wygląda faktycznie fajnie.
Maju, róże zostawiłam. Chociaż sądzę, że ona już się szykuje do zejścia. Ma już chyba z 8 lat. A tak wyglądała po obcięciu suchych pędów.

Wczoraj dokonałam nowych zakupó. Oczywiście wszystko jest już wsadzone. Kupiłam jeszcze jedną hortensję Lime Light i Anabell, oraz 2 kosodrzewiny, jakąś tuję i serduszkę okazałą.

A to reszta mojej wisony

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, to omieg. Nie wiem co z tym suchym, ale u mnie za mokro to nie ma. Raczej wręcz odwrotnie. I zyje. Może wykopałaś, albo cos podjadło?
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
To sę stało zeszłej zimy, więc może po prostu mi przemarzł.Wtedy mróz przedzielił mi ogródek dosłownie mna pół.Ten skalniak u mnie był jakby przedzilony kreską.Połowa została, a połowa zmarzła.Wiec może i ten omieg nie wyrzymał.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, a gdzie masz te małe tulipanki Tarda?
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Gosiu, ta nowa thuja to nie jest przypadkiem Rheingold?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu piękne zakupy,hortensja Annabelle jest piękna,ale do mojego ogródka za duża
szachownice swoje gdzie kupowałaś? No na jesieni nie zapomnę o nich,strasznie mi się spodobały
Omieg ale ma pąków,tez go nie mam
W kajeciku zapisany
Prymulki żółte szaleją,każda roślinka cieszy
Miłego dnia

szachownice swoje gdzie kupowałaś? No na jesieni nie zapomnę o nich,strasznie mi się spodobały

Omieg ale ma pąków,tez go nie mam

Prymulki żółte szaleją,każda roślinka cieszy

Miłego dnia

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja czasowo tez ostatnio jakos sie w kozi rog zapedzam i nie moge wyrobic na zakretach
Do tego pogodowo mnie nie rozpieszcza, tak ze w MINI malo co kwitnie - wszystko stanelo i czeka na slonce.