Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Michale! :wit
Wspaniale wiosennie u Ciebie. Piękne masz tulipany, a uroku im dodaje to, że jest ich dużo w jednym miejscu. Biedny był ten Twój kocik! To musiała być dla niego porażka :;230
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To musiałeś nieźle się napracować nad przygotowaniem tego kawałka ziemi pod uprawę kartofelków. ;:oj
Kiedy powiększam rabaty i muszę wykarczować trochę trawy, to jest to dla mnie najgorsza robota.
I to zdarza się, że trawa narasta w rabatę od nowa. Widać, że tam na południu macie cieplej, bo pięknie rozwijają się tam kwiaty, nawet na drzewkach owocowych. Będziesz miał własne morele. ;:224
:wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewamaj Sępik będzie wieczorem :D
Bogusiu To tylko 4 odmiany ale różnie się zaczynały to powsadzałem nożyki żeby się nie pomylić. Nie chcę głośno mówić ale chyba jedna machonia na pewno się przyjęła ;:138
Sylwia Dziś w nocy popadało krótko ale intensywnie, przedwczoraj sypałem nawóz do trawy i robiłem dosiewki, mam nadzieję, że dzisiejszy, i zapowiadane jutrzejsze deszcze przyspieszą wzrost wszystkiego (poza chwastami :evil: ) A posadziłem ziemniaki Cyprian - bardzo wczesne, Irga - wczesne, Tajfun - późne i miałem jeszcze siatkę od mojej zmarłej miesiąc temu sąsiadki, nie wiem jaka to odmiana ale bardzo smaczne były.
Ewa bina Nareszcie jesteś :D Wreszcie z nowym wątkiem - za chwilę lecę do Ciebie ;:138
Jacku Morele już przekwitają, zaczęły teraz czereśnie, mirabelki, śliwy japońskie i powoli wiśnie.
Ewamaj Szkoda, że to takie pasożyty bo z wyglądu bardzo mi się podobają :wink:
Monifd Witam bardzo serdecznie w moim ogrodzie i zapraszam, wraz z kotami na kolejne odwiedziny :wit
Jagódko W pierwszej komórce od domu kiedyś był kurnik a obecnie kotłownia, w drugiej było pomieszczenie na węgiel,maszyny rolne i inne ustrojstwa a teraz jest pralnia z tułaletą, w kolejnej komórce jest kuchnia letnia a w ostatnim pomieszczenie na węgiel i koty :wink:
Aniu Konwalio Bo Tojotka to taka niemota, je najwolniej , dlatego inne koty często podbierają jej jedzenie, Między tulipany muszę posadzić coś jednorocznego żeby od czerwca nie było tam łyso. Dziękuję za pochwały ;:180
Krysiu Co roku trawnik a inną powierzchnię, co roku nowe rabaty tworzę,w tym jedną zlikwidowałem to trawy przybędzie (chyba pierwszy raz od powstania trawnika). Rzeczywiście jest cieplej, nie ma żadnych przymrozków a z tego co w prognozach mówią to codziennie gdzieś na północy zdarzają się. Ale Wy za to nie macie tak często upałów czego Wam zazdroszczę :D

Wieczorem powstawiam trochę zdjęć. Wczoraj moje lobelie , które i tak rosły do d...(jednak miałem nadzieję, że coś z nich będzie) zostały uśmiercone przez Sępika z Tojotą, które ganiały się po domu i zrzuciły skrzynkę, przy okazji złamały jednego rącznika a reszta ziemi z lobelii zasypała gęsiówki, astry,goryczki i czarnuszki. Tak się diabły za żarcie odwdzięczają :evil: Kociątko od sąsiadów przychodzi codziennie i śpi z kotami, więc można powiedzieć, że znów mam 6 kotów,w tym 3 czarno-białe, jak biegają to ciężko je odróżnić, a jeszcze jakby był Alik to byłoby ich 4, był takiej samej maści jak to kociątko.
Przedwczoraj dokonałem wreszcie szczepienia - zaszczepiłem 20 drzewek. Wczoraj okazało się,że drugi rozwar też żyje ;:138 - był schowany pod płaską bryłką ziemi i nie mógł jej przebić.
Patrząc na bilans strat zimowych mogę powiedzieć że padła jedna porzeczka czerwona i chyba biała ostróżka (niestety nie pamiętam czy ją jesienią może gdzieś przesadziłem?). Na jutro i piątek zapowiadają u mnie wielkie intensywne opady z burzami - już nie mogę się doczekać ;:oj
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Michał dziękuję za odwiedziny :lol: zdjęcia drzewek oczywiście będą a ja właśnie miałam Cię pytac o kwitnienie bo moje 3 Czereśnie kwitną , niedużo wprawdzie ale sadzone były w ubiegłym roku - nie kwitnie tylko Vega i Poznańska - oraz Śliwy mają pąki kwiatowe i te to akurat sporo , też sadzone w ubiegłym roku :shock:
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa bina, moje ubiegłoroczne drzewka też teraz zakwitły :D
Jak napisałem o wieczornych zdjęciach, tak czynię
Zdjęcie mimo iż wczorajsze to takie barwami październikowe
Obrazek
Szafirek, który wyszedł jakby wklejony do zdjęcia
Obrazek
Dla Ewymaj Sępik polujący na kociątko od sąsiadów
Obrazek
Kociątko w kolejnych odsłonach
Obrazek Obrazek Obrazek
Warzywnik póki oplewiony to można pokazywać :wink:
Obrazek
W sadzie kwitnie coraz więcej drzew
Obrazek
Oraz ogród
Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Szkoda, że te komórki wszystkie zajęte, bo gdyby tak... przypadkiem... przejazdem... ;:224.
To może w tej z kotami bym się zmieściła ze śpiworkiem ;:218.
Sąsiedzkie kociątko powinieneś przyhołubić. Za takie pozy ;:oj.
Sad i ogród przepiękne, warzywnik wyplewiony po mojemu ;:215.

;:304 toast pierwszomajowy - Jagoda
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Witaj Michale :wit . Spory ten Twój warzywnik. Sądząc po wybiórczo wilgotnej ziemi podlewasz konewką ;:oj , ale to chyba chwilowe rozwiązanie?
Jakiś kocur rozniósł swoje geny po całej okolicy i Sepikowi wyrosła konkurencja :;230 . Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ten kwitnący sad przypomina mi widoki z okien akademika na ogródki działkowe właśnie w maju. ;:170
Było to już x-ileś tam lat temu. :wink:
Koty na Twoich zdjęciach jak zawsze wspaniałe i w pozach fikuśnych.
Takie kociątko chyba powinieneś przygarnąć.
Widać, że mu się podoba u Ciebie i chciałoby do większego towarzystwa. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Kotek pozuje jak zawodowiec :D
Wczoraj przyjechał syn z dziewczyną i kotką Mojrą, która stanowi doskonały obiekt do spuszczania łomotu. Czarniuta czeka tylko na cień okazji i łoi gościa aż futro leci :evil: Izolujemy kocice, co sprawia trochę klopotu.
Zajęcia ogrodowe cały czas rozgrzebane, może dzisiaj zrobię jakiś postęp :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Michale - dawno się nie odzywałam, ale u mnie na wsi z netem - to jest tak jak z pogodą na Hieronima - albo jest albo go ni ma ( ze wskazaniem na "ni ma") Dzisiaj współpracuje na razie bez oporów i nawet fotki otwiera ku mojej radości. Pooglądałam ile się tylko dało. Ta "jesienna" z tulipanem jest bomba! U siebie wstawiłam Fidela w postaci kangura - zapraszam!
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Mi też najbardziej spodobały się tulipany w tawule w ognistych barwach. Super zdjęcie :!:
Burza doszła? Piewnie zacierasz ręce na fajne fotki zjawisk atmosferycznych? U mnie pochmurno i chłodno ale na szczęście nie pada więc dobrze się pracuje w ogrodzie 8-)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Michale o Irdze słyszałam a o tych dwóch pozostałych nie znam.
Już warzywko posiane ja jeszcze czekam. Tam gdzie mam posiać jeszcze mokrawo. Dzisiaj pada a jutor zapowiadaja ulewy wiec pewnie prędko nie wejdę w pole.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko W komórce dla kotów stoi kanapa więc jeżeli się z nimi dogadasz to możesz spać, aj nie mam nic przeciwko temu ;:306
Calko Podlewam wężem tylkko zdjęcie było robione jakąś godzinę po podlewaniu i nie widać rozbryzgów wody poza grządki, stąd taki wygląd ale wolałbym tego wszystkiego konewką nie podlewać :wink:
Krysiu Też pamiętam, że okna z akademika wychodziły na ogródki działkowe ;:136 Chcę czy nie chcę kociątko samo się przygarnęło, póki co nie wpuszczam go do domu ale pewnie niedługo wymusi na mnie i wprosi się do środka :;230
Ewamaj Zauważyłem że kocicom jest trudniej się dogadać ze sobą niż kocurowi z kocurem, moje też walczyły, teraz się uspokoiły. Może są bardziej terytorialne i dlatego się biją. Dobrze, że u ludzi tak nie jest, co by to było jak by jedna baba do drugiej przyszła na kawkę i przy okazji zaczęły by się prać ;:306
Marysiu Ambo Już pędzę oglądać Fidela :D
Jacku Jeśli chodzi o burzę to 2 razy błysnęło, 2 razy zagrzmiało i tyle, natomiast deszcz mnie nie ominął ;:138 Od wczoraj do teraz spadło 38,4 litra - ponad połowa normy majowej. Najwięcej padało w nocy i chyba był wiatr bo wywaliło taką ciężką drabinę, konewki rano zbierałem po ogrodzie a komórkę kotów zalało bo otworzyło w nocy drzwi. Nocował tam tylko Diablik bo reszta towarzystwa wolała spędzić noc w domu.
Sylwia u Ciebie deszcze zapowiadają się aż do jutra rana więc pewnie nie prędko coś się uda posiać. Ale chociaż na podlewaniu się zaoszczędzi ;:333
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Michale w tym roku jestem gotowa na podlewanie. Zakupiłam pompe do studni i teraz woda będzie pobierana ze starej czynnej studni.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Michale warzywnik imponujących rozmiarów
ja mój dopiero mam przygotowany pod zasiewy ;:224 a twój już obsiany

jak tam u ciebie z deszczem u nas wczoraj i w nocy padało ;:108 moja mama mówi że jak w maju błoto to w polu złoto :tan
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”