Cieszę się, że konstrukcja się podoba
Dziękuję za pochwały i poświęcony temu wątkowi Wasz czas
KamilaB pisze:Ciekawi mnie ile wolnego miejsca zostanie po wystawieniu roślin i jak szybko zdołasz go zagospodarować
sokolica pisze:I jakie wielkie! To tak na wyrost, aby móc dostawić wiele nowości, czy masz aż tyle roślin, by całe wypełnić?
nyskadu pisze:I dużo miejsca tak się zastanawiam czy po kaktusiadzie wolne miejsce się zapełni, czy powstanie nowy 10 metrowy wagonik
No właśnie nie napisałam

a powinnam.
Stanowisko będzie wypełnione mniej więcej w połowie (tak szacunkowo bo przymiarki nie było

)
Ma być na kilka lat

ale jakby co- to nie ja to powiedziałam

tylko M.M.
Kaktusiada w planach, siewki na parapetach a może i wymianki jakieś

Realnie patrząc to na teraz przewymiarowane ale szanowny współmałżonek odmówił jakichkolwiek przeróbek i dostawek w ciągu najbliższych dwóch, trzech lat.
Po dwóch tygodniach pracy w pracy i rzeźbienia ustrojstwa po godzinach+ cierpliwość anielska do wysłuchiwania co ma się jak zamykać a co jak otwierać niech ma chwilę

zasłużonego odpoczynku
hen_s pisze:Nie bardzo typowe (wyższa część na rośliny) ale wygląda doskonale.
Henryku wyższe chciałam bo:
pierwsze primo mam kilka co w kolumnę lub półkolumnę idą np eriocactus leninghausii 36 cm razem z doniczką
drugie primo wiadomo, że otwierać toto trzeba ale mała przestrzeń nad roślinkami powoduje chyba, że otwierać trzeba rano bardzo szybko a ja ranny ptaszek to nie jestem.
Testowałam różne wysokości przez ostatnie dwa sezony gdzie miałam możliwość obniżyć lub podwyższyć przez dobór ilości bloczków betonowych pod oknami i takie mi wyszło optimum
Mam słońce na stanowisku praktycznie cały dzień cienia tam niewiele.
Muszę brać pod uwagę również to, żeby nie ugotowały mi się gdyby się okazało, że mnie nie ma i ktoś z domowników otworzy je 5 minut po moim telefonie a nie natychmiast.
Wady i zalety wyjdą w praniu i raczej na pewno o tym napiszę
Aga 
zostałaś właśnie matką chrzestną mojego "wagonika"
Bo inspekt lub parzenisko to z emocji wyzute całkowicie a ja uczuciowa jestem