Ewuniu - te funkie ze zdjęcia są najbardziej rozwinięte (rosną w słońcu), ale mam jeszcze inne kępki, które też na razie pokazują tylko zęby

Dziękuję
Beatko - dziękuję

Właśnie kwitnących na razie jest mało, żałuję, że tak mało cebulowych posadziłam jesienią. Niedługo rozkwitnie floks szydlasty, będzie fajny widok, bo mam go dużo
Iwonko szczecińska - tak, to barwinek Illumination, chyba kwitnie później od zwykłego, albo po prostu u mnie jest jeszcze za młody (sadzony jesienią). Bardzo lubię rośliny o dwubarwnych listkach
Iwonko opolska - ale skoro nie poszłam od razu, to pewnie teraz i tak nie ma sensu? Ja tak kocham chodzić do lekarzy...

U mnie też dziś wyjątkowo zimno, teraz tylko 14 stopni i całkowite zachmurzenie. Fajnie, że w nocy trochę popadało

Również udanej (mimo pogody) majówki
Sylwuś - wszystko tak soczyście zielone, aż postanowiłam dziś zdjąć firany z okna w salonie, z którego mam widok na tuje a dalej na las

Miłego Kochana
Madziu - gdzie się podziewasz? Gdzieś pisałaś, że brak czasu i weny, mam nadzieję, że niedługo to minie i założysz nowy wątek
Diano - witaj

wszystkie dotychczasowe fotki pstrykane w większości starą komórką sobie C902, ponad dekadowym Olkiem C730 UZ, a wczorajsze wyjątkowo trochę lepszym sprzętem z Sigmą 50-500. Cieszę się, że Ci się podoba, tym bardziej, że ten aparat miałam w ręku może z 5 raz.
Karolinko - bardzo się cieszę, że Ci się podobało. Takie komentarze motywują do tego, by czasem bardziej się wysilić przy robieniu zdjęć
Pacynko - jak coś robię ostatnio sama, to nie chce mi się już bawić z tymi foliami, ale M. jak kopie doły, zawsze swoje stanowisko pracy przygotowuje porządnie

Kopczyki powoli już rozgrzebuję wodą z węża przy podlewaniu. A nowa rabata wymuszona posadzeniem róż w totalnie bezmyślnym układzie. Miały rosnąć w ich otoczeniu klematisy, ale posadzenie ich w układzie "kół olimpijskich" skutecznie wyeliminowało ten pomysł.
Reniu - wiąz trochę się wykrzywił, muszę załatwić mu porządną podporę. Dziękuję i również udanej majówki
Dziewczyny, a może któraś z Was rozpoznaje tę roślinę z przedostatniego zdjęcia na poprzedniej stronie? Może piwonia?